Bankacılık işlemleri dijitale kaydı

EKONOMİ 03.04.2020 - 10:23, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1873+ kez okundu.
 

Bankacılık işlemleri dijitale kaydı

Bankaların koronavirüs salgını nedeniyle müşterilerini dijital kanallara yönlendirmesi sonucu şubelerden yapılan işlemlerin toplam işlemlerindeki payı tek hanelere düştü. Bankaların son 2 haftada dijital kanalların kullanılmasına yönelik yoğun iletişimleri verilere de yansıdı. AA muhabirinin bankalardan aldığı bilgiye göre, dijital kanallardan yapılan işlemlerin payı son 2 haftada yaklaşık 20 puan artış gösterdi.Akbank’tan yapılan açıklamada toplam işlemlerin yüzde 95’inin şube dışı kanallardan gerçekleştirildiği belirtildi ve şu bilgilere yer verildi: “Müşterilerimiz Akbank Mobil kullanarak Akbank ATM’lerinden QR kod ile 5 bin liraya kadar temassız para çekebiliyor, faturalarını evden çıkmadan ödeyebiliyorlar. Temassız ödeme özelliğine sahip Akbank kartları ile 250 liraya kadar şifresiz alışveriş yapabiliyor, yine Akbank Mobil ile telefonlarını POS cihazına yaklaştırarak ödemelerini gerçekleştirebiliyorlar.”

Bankaların koronavirüs salgını nedeniyle müşterilerini dijital kanallara yönlendirmesi sonucu şubelerden yapılan işlemlerin toplam işlemlerindeki payı tek hanelere düştü.

Bankaların son 2 haftada dijital kanalların kullanılmasına yönelik yoğun iletişimleri verilere de yansıdı. AA muhabirinin bankalardan aldığı bilgiye göre, dijital kanallardan yapılan işlemlerin payı son 2 haftada yaklaşık 20 puan artış gösterdi.Akbank’tan yapılan açıklamada toplam işlemlerin yüzde 95’inin şube dışı kanallardan gerçekleştirildiği belirtildi ve şu bilgilere yer verildi: “Müşterilerimiz Akbank Mobil kullanarak Akbank ATM’lerinden QR kod ile 5 bin liraya kadar temassız para çekebiliyor, faturalarını evden çıkmadan ödeyebiliyorlar. Temassız ödeme özelliğine sahip Akbank kartları ile 250 liraya kadar şifresiz alışveriş yapabiliyor, yine Akbank Mobil ile telefonlarını POS cihazına yaklaştırarak ödemelerini gerçekleştirebiliyorlar.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.