"Barış içinde her şey çok güzel olacak"

TURİZM 01.09.2019 - 17:07, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2574+ kez okundu.
 

"Barış içinde her şey çok güzel olacak"

  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, buruk bir biçimde 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü kutladıklarını belirterek, "Birlik ve dayanışma ruhuyla barış, özgürlük, demokrasi, hak, hukuk ve adalet mücadelemizin sonunda her şey çok güzel olacak" dedi.   BARIŞ İÇİN MÜCADELE ÇAĞRISI   1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla açıklama yapan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, dünyanın her zamankinden daha fazla barışa ihtiyacı olduğunu söyledi. Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın dört bir köşesinde yaşanan savaş ve acıların insanlığın vicdanını yaraladığını anlatan Ayhan Barut, "Akan kanların ve gözyaşlarının durması, acıların dinmesi için elimizden gelen her şeyi yapıyor, herkesi barış içinde insanca bir yaşam mücadelesine destek vermeye çağırıyoruz" dedi.   "BARIŞ EGEMEN OLMALIDIR"   Barış, eşitlik, kardeşlik, demokrasi ve özgürlük ikliminde yaşamanın herkesin hakkı olduğuna dikkat çeken Ayhan Barut, şunları kaydetti: "1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Ulu Önderimiz Atatürk'ün on yıllar evvel yaptığı 'Yurtta Barış, Dünyada Barış' çağrısının anlamı daha da belirginleşiyor. Ömrü ülkesinin bağımsızlığı için işgale karşı savaş meydanlarında geçmiş Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Savaş zorunlu ve hayati olmadıkça cinayettir' demiştir. Savaşlara, gerginliklere, ayrımlara son verilmeli, kimse dili, dini, inancı, mezhebi, yaşam biçimi ve dünya görüşü nedeniyle ötekileştirilmemelidir. Barışın evrensel dili tüm dünyaya hakim olmalıdır. Ortadoğu başta olmak üzere her yerde savaşların durmasını, ülkemizde ve dünyada barış, eşitlik, özgürlük ve demokrasi ikliminin hakim olmasını diliyoruz. Buruk bir biçimde 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü kutluyor, barış dolu günlerde kutlamalar yapabilmeyi diliyoruz. Biliyoruz ki, birlik ve dayanışma ruhuyla barış, özgürlük, demokrasi, hak, hukuk ve adalet mücadelemizin sonunda her şey çok güzel olacak."

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, buruk bir biçimde 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü kutladıklarını belirterek, "Birlik ve dayanışma ruhuyla barış, özgürlük, demokrasi, hak, hukuk ve adalet mücadelemizin sonunda her şey çok güzel olacak" dedi.

 

BARIŞ İÇİN MÜCADELE ÇAĞRISI

 

1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla açıklama yapan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, dünyanın her zamankinden daha fazla barışa ihtiyacı olduğunu söyledi. Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın dört bir köşesinde yaşanan savaş ve acıların insanlığın vicdanını yaraladığını anlatan Ayhan Barut, "Akan kanların ve gözyaşlarının durması, acıların dinmesi için elimizden gelen her şeyi yapıyor, herkesi barış içinde insanca bir yaşam mücadelesine destek vermeye çağırıyoruz" dedi.

 

"BARIŞ EGEMEN OLMALIDIR"

 

Barış, eşitlik, kardeşlik, demokrasi ve özgürlük ikliminde yaşamanın herkesin hakkı olduğuna dikkat çeken Ayhan Barut, şunları kaydetti:

"1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Ulu Önderimiz Atatürk'ün on yıllar evvel yaptığı 'Yurtta Barış, Dünyada Barış' çağrısının anlamı daha da belirginleşiyor. Ömrü ülkesinin bağımsızlığı için işgale karşı savaş meydanlarında geçmiş Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Savaş zorunlu ve hayati olmadıkça cinayettir' demiştir. Savaşlara, gerginliklere, ayrımlara son verilmeli, kimse dili, dini, inancı, mezhebi, yaşam biçimi ve dünya görüşü nedeniyle ötekileştirilmemelidir. Barışın evrensel dili tüm dünyaya hakim olmalıdır. Ortadoğu başta olmak üzere her yerde savaşların durmasını, ülkemizde ve dünyada barış, eşitlik, özgürlük ve demokrasi ikliminin hakim olmasını diliyoruz. Buruk bir biçimde 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü kutluyor, barış dolu günlerde kutlamalar yapabilmeyi diliyoruz. Biliyoruz ki, birlik ve dayanışma ruhuyla barış, özgürlük, demokrasi, hak, hukuk ve adalet mücadelemizin sonunda her şey çok güzel olacak."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.