BAŞKAN ÇAY'DAN BELEMEDİK YOLUNA İNCELEME

SİYASET 29.08.2018 - 16:20, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1445+ kez okundu.
 

BAŞKAN ÇAY'DAN BELEMEDİK YOLUNA İNCELEME

Ünü artık dünya genelinde duyulan Adana’nın Pozantı ilçesine bağlı Belemedik Vadisine yapılan yol çalışmalarını Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay yerinde inceleme yaparak adeta NATO yolu olacak dedi.
Adana’ya 110, Pozantı ilçesine ise sadece 10 kilometre uzaklıkta olan Belemedik Vadisi, yıllar geçtikçe ününe ün katmaya devam ediyor. Gelin ve damatların dış mekân fotoğraf stüdyosu haline gelen, doğa fotoğrafçılarının adeta kamp kurduğu, dizi ve sinema film yapımlarının aranan mekânlarından olan Belemedik Vadisinin yolu Pozantı Belediyesi ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ortak çalışması ile yenileniyor.   Yaklaşık bir aydır yol çalışması yapan ekipler, kışın yoğun yağan yağmurlar sonucu gelen sellerin yeni yapılacak yolu tahrip etmemesi için gerekli görülen yerlere büyük kayalarla dolgu çalışması yapılıyor. Çalışmayı yerinde inceleyen Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Adana Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Pozantı Koordinasyon Şube Müdürü Fatih Yılmaz’dan yol çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.   Belediye Başkanı Mustafa Çay, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün desteğiyle Belemedik yolunun ömründe görülmemiş bir hale getirmeye hazırlıyoruz diyerek şunları söyledi; “Pozantı Belediyesi ve Adana Büyükşehir Belediyesi olarak ortaklaşa yaptığımız bu yol çalışmasında çok ciddi bir operasyon yapıyoruz. Daha önce yolun kotu çok düşük olduğu için her kış döneminde yağan yoğun kar ve yağmurlardan sonra bu yolu sel suları alıyordu. Hem vatandaşlar mağdur oluyordu, hem de turizm anlamında çok önemli bir değere sahip olan Pozantı Belemedik’e asla ve asla bu yol kalite anlamında yakışmıyordu.  Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü Bey’den talebimiz üzerine değerli Fen İşleri Daire Başkanı İşbaraalp Bey’in talimatı sonucunda bu yol standartlarının çok üstüne getirilecek. Ciddi bir malzeme ve hafriyat harcaması yaparak yolu hem genişletiyor hem de kotunu yükseltiyoruz. Artık bugünden sonra bu yolun bir köy yolu olmaktan çıkıp, neredeyse bir nato yolu dediğimiz bir turizm caddesine dönüştürüyoruz. İnşallah bu yolumuz Eylül ayının sonuna doğru bitirmeyi düşünüyoruz. Amacımız bu yıl ki sonbahar fotoğraflarının Yedigöller bölgesi gibi, göller bölgesi gibi yine Bolu Gölcük gibi belki de sonbahar fotoğraflarının en iyi kadraj olarak alınan yerlerinden birisidir Belemedik.  Bende fotoğrafla ilgilendiğim için bunu çok iyi biliyorum. Sonbahar döneminde Türkiye’nin her yerinden Belemedik’e foto safari için gelen insanlar var. Biz de onların daha kaliteli bir ortamda Belemedik’i kucaklamaları ve kadrajlarında kötü görüntülerin ortadan kalkacağı daha güvenli standartlara getirilen yolu vatandaşımıza sunacağız.” Dedi.Belediye Başkanı Mustafa Çay, yol yapımı tamamlandıktan sonra Belemedik Vadisinde Asırlık Anıt Ağacı altında foto safari etkinliği ve sonbahar konseri düzenleyeceklerini de belirterek tüm Çukurovalıları ve doğa sporları kulüplerini davet etti.  
Ünü artık dünya genelinde duyulan Adana’nın Pozantı ilçesine bağlı Belemedik Vadisine yapılan yol çalışmalarını Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay yerinde inceleme yaparak adeta NATO yolu olacak dedi.

Adana’ya 110, Pozantı ilçesine ise sadece 10 kilometre uzaklıkta olan Belemedik Vadisi, yıllar geçtikçe ününe ün katmaya devam ediyor. Gelin ve damatların dış mekân fotoğraf stüdyosu haline gelen, doğa fotoğrafçılarının adeta kamp kurduğu, dizi ve sinema film yapımlarının aranan mekânlarından olan Belemedik Vadisinin yolu Pozantı Belediyesi ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ortak çalışması ile yenileniyor.

 

Yaklaşık bir aydır yol çalışması yapan ekipler, kışın yoğun yağan yağmurlar sonucu gelen sellerin yeni yapılacak yolu tahrip etmemesi için gerekli görülen yerlere büyük kayalarla dolgu çalışması yapılıyor. Çalışmayı yerinde inceleyen Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Adana Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Pozantı Koordinasyon Şube Müdürü Fatih Yılmaz’dan yol çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

 

Belediye Başkanı Mustafa Çay, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün desteğiyle Belemedik yolunun ömründe görülmemiş bir hale getirmeye hazırlıyoruz diyerek şunları söyledi;

“Pozantı Belediyesi ve Adana Büyükşehir Belediyesi olarak ortaklaşa yaptığımız bu yol çalışmasında çok ciddi bir operasyon yapıyoruz. Daha önce yolun kotu çok düşük olduğu için her kış döneminde yağan yoğun kar ve yağmurlardan sonra bu yolu sel suları alıyordu. Hem vatandaşlar mağdur oluyordu, hem de turizm anlamında çok önemli bir değere sahip olan Pozantı Belemedik’e asla ve asla bu yol kalite anlamında yakışmıyordu.  Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü Bey’den talebimiz üzerine değerli Fen İşleri Daire Başkanı İşbaraalp Bey’in talimatı sonucunda bu yol standartlarının çok üstüne getirilecek. Ciddi bir malzeme ve hafriyat harcaması yaparak yolu hem genişletiyor hem de kotunu yükseltiyoruz. Artık bugünden sonra bu yolun bir köy yolu olmaktan çıkıp, neredeyse bir nato yolu dediğimiz bir turizm caddesine dönüştürüyoruz. İnşallah bu yolumuz Eylül ayının sonuna doğru bitirmeyi düşünüyoruz. Amacımız bu yıl ki sonbahar fotoğraflarının Yedigöller bölgesi gibi, göller bölgesi gibi yine Bolu Gölcük gibi belki de sonbahar fotoğraflarının en iyi kadraj olarak alınan yerlerinden birisidir Belemedik.  Bende fotoğrafla ilgilendiğim için bunu çok iyi biliyorum. Sonbahar döneminde Türkiye’nin her yerinden Belemedik’e foto safari için gelen insanlar var. Biz de onların daha kaliteli bir ortamda Belemedik’i kucaklamaları ve kadrajlarında kötü görüntülerin ortadan kalkacağı daha güvenli standartlara getirilen yolu vatandaşımıza sunacağız.” Dedi.Belediye Başkanı Mustafa Çay, yol yapımı tamamlandıktan sonra Belemedik Vadisinde Asırlık Anıt Ağacı altında foto safari etkinliği ve sonbahar konseri düzenleyeceklerini de belirterek tüm Çukurovalıları ve doğa sporları kulüplerini davet etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.