Başkan Göger esnafı uyardı: Tedbirlere hassasiyetle uyalım

GÜNDEM 10.09.2020 - 13:13, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1419+ kez okundu.
 

Başkan Göger esnafı uyardı: Tedbirlere hassasiyetle uyalım

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Niyazi Göger, son günlerde artan vaka sayılarına dikkati çekerek, esnaf ve sanatkardan, maske, mesafe ve hijyen konusunda hassas davranmalarını istedi. Birlik Başkanı Niyazi Göger, "Kısıtlamalar ve işyerlerinin geçici süreyle kapatılması durumuyla yeniden karşı karşıya kalmamak için Kontrollü Sosyal Hayat kurallarına azami riayet edelim" dedi. Birlik Başkanı Niyazi Göger, küresel yayılım gösteren ve Mart ayından itibaren ülkemizde de etkisini htiren Covid-19 salgını nedeniyle tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sıkıntılı günler yaşandığını hatırlatarak, "Pandemi  kaynaklı gerek ekonomik, gerekse sosyal olarak zor günlerden geçiyoruz. Özellikle kısıtlama günlerinde bir çok sektörde esnafımız geçici süreliğine işyerlerini açamadı, bir çok sektörde ise kısıtlamalara gidildi. Devletimizin öncülüğünde millet olarak topyekun verdiğimiz mücadele neticesinde girdiğimiz Kontrollü Sosyal Hayat döneminde tam da işler yoluna girmeye başlamışken, maske, mesafe ve hijyen kurallarına yeterince uyulmaması maalesef vaka sayılarında yeniden artış yaşanmasına neden oldu" dedi. Vaka sayılarındaki artış, vatandaşın kurallara yeterince uymaması nedeniyle pandemide yeniden tehlikeli bir sürece girildiğine dikkati çeken Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger, "Böyle devam ederse verilen tüm emekler heba olacak ve birkaç ay öncesine yeniden döneceğiz. Bakınız; düğünlere, toplu taşımada ayakta yolcu taşınmasına tekrar kısıtlama getirildi. Korkarım ki böyle devam ederse işyerlerinin kapandığı, bir çok sektöre kısıtlamanın getirildiği, sokağa çıkma yasağının uygulandığı günlere geri döneceğiz. Bu nedenle esnaf ve sanatkarlarımızdan kurallara uymaları ve müşterilerini de kurallara uymaları yönünde uyarmaları konusunda hassas davranmalarını bekliyoruz. Özellikle de maske, sosyal mesafe ve hijyen konusunda taviz verilmemesi, salgının kontrol altında tutulması, ekonomik ve sosyal hayatın kesintisiz bir şekilde sürdürülmesi için büyük önem arz ediyor" ifadelerini kullandı.        

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Niyazi Göger, son günlerde artan vaka sayılarına dikkati çekerek, esnaf ve sanatkardan, maske, mesafe ve hijyen konusunda hassas davranmalarını istedi. Birlik Başkanı Niyazi Göger, "Kısıtlamalar ve işyerlerinin geçici süreyle kapatılması durumuyla yeniden karşı karşıya kalmamak için Kontrollü Sosyal Hayat kurallarına azami riayet edelim" dedi.

Birlik Başkanı Niyazi Göger, küresel yayılım gösteren ve Mart ayından itibaren ülkemizde de etkisini htiren Covid-19 salgını nedeniyle tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sıkıntılı günler yaşandığını hatırlatarak, "Pandemi  kaynaklı gerek ekonomik, gerekse sosyal olarak zor günlerden geçiyoruz. Özellikle kısıtlama günlerinde bir çok sektörde esnafımız geçici süreliğine işyerlerini açamadı, bir çok sektörde ise kısıtlamalara gidildi. Devletimizin öncülüğünde millet olarak topyekun verdiğimiz mücadele neticesinde girdiğimiz Kontrollü Sosyal Hayat döneminde tam da işler yoluna girmeye başlamışken, maske, mesafe ve hijyen kurallarına yeterince uyulmaması maalesef vaka sayılarında yeniden artış yaşanmasına neden oldu" dedi.

Vaka sayılarındaki artış, vatandaşın kurallara yeterince uymaması nedeniyle pandemide yeniden tehlikeli bir sürece girildiğine dikkati çeken Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger, "Böyle devam ederse verilen tüm emekler heba olacak ve birkaç ay öncesine yeniden döneceğiz. Bakınız; düğünlere, toplu taşımada ayakta yolcu taşınmasına tekrar kısıtlama getirildi. Korkarım ki böyle devam ederse işyerlerinin kapandığı, bir çok sektöre kısıtlamanın getirildiği, sokağa çıkma yasağının uygulandığı günlere geri döneceğiz. Bu nedenle esnaf ve sanatkarlarımızdan kurallara uymaları ve müşterilerini de kurallara uymaları yönünde uyarmaları konusunda hassas davranmalarını bekliyoruz. Özellikle de maske, sosyal mesafe ve hijyen konusunda taviz verilmemesi, salgının kontrol altında tutulması, ekonomik ve sosyal hayatın kesintisiz bir şekilde sürdürülmesi için büyük önem arz ediyor" ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.