Başkan Sözlü Macaristan’da gönüldaşları ile buluştu

KÜLTÜR-SANAT 10.08.2018 - 15:10, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2290+ kez okundu.
 

Başkan Sözlü Macaristan’da gönüldaşları ile buluştu

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Macaristan Turan Vakfı tarafından düzenlenen Turan Kurultayı’na katılmak üzere Macaristan’a gitti.
    Kurultay öncesi Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de Turan Kurultayı gecesinde konuşan Başkan Hüseyin Sözlü,  ‘’Turan halkları iş birliğini, emektaşlığı büyütmeli, bu dayanışma ve birliktelik Dünya barışına umut olmalı’’ dedi TÜRK DÜNYASI MACARİSTAN’DA BULUŞTU Milliyetçi belediyecilik anlayışıyla yalnızca Adana’ya değil Türk Dünyası’nda geniş bir coğrafyaya hizmet eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Macaristan Turan Vakfı tarafından altıncısı düzenlenen Turan Kurultayı’na katılmak üzere Macaristan’a gitti. Kurultay öncesi Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen geceye katılan Başkan Sözlü, Türk Dünyası’nın dört bir yanından gelen gönüldaşları ile buluştu. ‘’TURAN HALKLARI BİR OLMALI’’ Kurultay gecesinde bir konuşma yapan Başkan Hüseyin Sözlü, “Bugün farkında olmamız gereken Dünya halkları içerisinde en büyük ailelerden bir tanesi de Türk halkları, Turan halklarıdır. Bizim Turan halkları olarak daha fazla gecikmeden iş birliğini, emektaşlığı büyütmemiz lazım. Köklü bir milletin evlatlarıyız. Türkiye’de Azerbaycan’da bütün bu halklar Atilla bizim atamızdır der. Onun için diyoruz ki kardeşler daha fazla uzak kalmamalı. Emin olun ki bu dayanışma, iş birliği dünya barışı için umuttur” dedi.Gecenin sonunda Macaristan Turan Vakfı Başkanı AndrasBiro, katkıları ve katılımları için Başkan Hüseyin Sözlü’ye teşekkür etti.    
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Macaristan Turan Vakfı tarafından düzenlenen Turan Kurultayı’na katılmak üzere Macaristan’a gitti.

 

 

Kurultay öncesi Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de Turan Kurultayı gecesinde konuşan Başkan Hüseyin Sözlü,  ‘’Turan halkları iş birliğini, emektaşlığı büyütmeli, bu dayanışma ve birliktelik Dünya barışına umut olmalı’’ dedi

TÜRK DÜNYASI MACARİSTAN’DA BULUŞTU

Milliyetçi belediyecilik anlayışıyla yalnızca Adana’ya değil Türk Dünyası’nda geniş bir coğrafyaya hizmet eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Macaristan Turan Vakfı tarafından altıncısı düzenlenen Turan Kurultayı’na katılmak üzere Macaristan’a gitti. Kurultay öncesi Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen geceye katılan Başkan Sözlü, Türk Dünyası’nın dört bir yanından gelen gönüldaşları ile buluştu.

‘’TURAN HALKLARI BİR OLMALI’’

Kurultay gecesinde bir konuşma yapan Başkan Hüseyin Sözlü, “Bugün farkında olmamız gereken Dünya halkları içerisinde en büyük ailelerden bir tanesi de Türk halkları, Turan halklarıdır. Bizim Turan halkları olarak daha fazla gecikmeden iş birliğini, emektaşlığı büyütmemiz lazım. Köklü bir milletin evlatlarıyız. Türkiye’de Azerbaycan’da bütün bu halklar Atilla bizim atamızdır der. Onun için diyoruz ki kardeşler daha fazla uzak kalmamalı. Emin olun ki bu dayanışma, iş birliği dünya barışı için umuttur” dedi.Gecenin sonunda Macaristan Turan Vakfı Başkanı AndrasBiro, katkıları ve katılımları için Başkan Hüseyin Sözlü’ye teşekkür etti.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.