'BAŞKANIN DERGİSİ GİBİ YAYINLANIYOR'

SİYASET 21.10.2019 - 13:11, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1587+ kez okundu.
 

'BAŞKANIN DERGİSİ GİBİ YAYINLANIYOR'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Haziran – Temmuz – Ağustos aylarını ait 243'ncü sayısında yasama istatistiklerine yer verilmeyen Meclis Haber Dergisi'ni Meclis gündemine taşıdı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop'a seslenen Barut, "Söz konusu dergide milletvekilleri, komisyonlar ve Meclisle ilgili haberlere daha fazla yer verilmesi için bir girişiminiz olacak mı? Olmuyorsa Meclis Haber Dergisi adı yerine 'Meclis Başkanı Haber Dergisi' adını kullanır mısınız?" diye sordu. Konuyla ilgili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM), Başkan Mustafa Şentop'un yanıtlaması istemiyle soru önergesi sunan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, TBMM'nin yayın organı olan Meclis Haber Dergisi ile ilgili eleştirilerini sıraladı. Meclis Haber Dergisi'nde Meclis'te bulunan siyasi parti gruplarının, milletvekillerinin, başkanın ve meclis yönetiminin çalışmalarına yer verilmesi gerektiğini anımsatan Barut, buna karşın derginin adeta Meclis Başkanı'nın haber dergisi gibi yayımlandığını söyledi.   "YASAMA İSTATİSTİKLERİ NEDEN YAYINLANMADI?"   Meclis Haber Dergisi'nin Haziran – Temmuz – Ağustos aylarına ait 243'ncü sayısında yasama istatistiklerine yer verilmediğini anımsatan Ayhan Barut, önergesinde şu sorulara yanıt verilmesini istedi: "1. Meclis Haber Dergisinin Haziran – Temmuz – Ağustos 2019 tarihlerini içeren 243’ncü sayısında Yasama İstatistikleri kısmına neden yer verilmemiştir? 2. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle güçleneceği beyan edilen yasama yetkisinin, milletvekillerinin aylık yasama verilerini takip ettiği dergide uzun süredir yayımlanan bu istatistiklerin kaldırılmasıyla sağlanacağı mı düşünülmektedir? 3. Kaliteli kağıttan imal edildiği görülen ve TBMM resmi internet sayfasında yayımlanan söz konusu dergiden kaç adet basılmakta ve kimlere dağıtılmaktadır? 4. Derginin her bir sayısının yaklaşık maliyeti nedir? 5. 2017 – 2018 ve 2019 yıllarında bunun için ödenen toplam bedel kaç Türk Lirasıdır? 6. Neredeyse tamamıyla Meclis Başkanına ait haberlerin verildiği dergi Meclis Başkanının reklam ve tanıtım faaliyeti midir? 7. Milletvekilleri, komisyonlar ve Meclisle ilgili diğer haberlere daha fazla yer verilmesi noktasında bundan sonraki sayılarda bu yönde hangi adımlar atılacaktır? 8. Olmuyorsa Meclis Haber Dergisi adı yerine 'Meclis Başkanı Haber Dergisi' adını kullanır mısınız?"
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Haziran – Temmuz – Ağustos aylarını ait 243'ncü sayısında yasama istatistiklerine yer verilmeyen Meclis Haber Dergisi'ni Meclis gündemine taşıdı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop'a seslenen Barut, "Söz konusu dergide milletvekilleri, komisyonlar ve Meclisle ilgili haberlere daha fazla yer verilmesi için bir girişiminiz olacak mı? Olmuyorsa Meclis Haber Dergisi adı yerine 'Meclis Başkanı Haber Dergisi' adını kullanır mısınız?" diye sordu.

Konuyla ilgili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM), Başkan Mustafa Şentop'un yanıtlaması istemiyle soru önergesi sunan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, TBMM'nin yayın organı olan Meclis Haber Dergisi ile ilgili eleştirilerini sıraladı. Meclis Haber Dergisi'nde Meclis'te bulunan siyasi parti gruplarının, milletvekillerinin, başkanın ve meclis yönetiminin çalışmalarına yer verilmesi gerektiğini anımsatan Barut, buna karşın derginin adeta Meclis Başkanı'nın haber dergisi gibi yayımlandığını söyledi.

 

"YASAMA İSTATİSTİKLERİ NEDEN YAYINLANMADI?"

 

Meclis Haber Dergisi'nin Haziran – Temmuz – Ağustos aylarına ait 243'ncü sayısında yasama istatistiklerine yer verilmediğini anımsatan Ayhan Barut, önergesinde şu sorulara yanıt verilmesini istedi:

"1. Meclis Haber Dergisinin Haziran – Temmuz – Ağustos 2019 tarihlerini içeren 243’ncü sayısında Yasama İstatistikleri kısmına neden yer verilmemiştir?

2. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle güçleneceği beyan edilen yasama yetkisinin, milletvekillerinin aylık yasama verilerini takip ettiği dergide uzun süredir yayımlanan bu istatistiklerin kaldırılmasıyla sağlanacağı mı düşünülmektedir?

3. Kaliteli kağıttan imal edildiği görülen ve TBMM resmi internet sayfasında yayımlanan söz konusu dergiden kaç adet basılmakta ve kimlere dağıtılmaktadır?

4. Derginin her bir sayısının yaklaşık maliyeti nedir?

5. 2017 – 2018 ve 2019 yıllarında bunun için ödenen toplam bedel kaç Türk Lirasıdır?

6. Neredeyse tamamıyla Meclis Başkanına ait haberlerin verildiği dergi Meclis Başkanının reklam ve tanıtım faaliyeti midir?

7. Milletvekilleri, komisyonlar ve Meclisle ilgili diğer haberlere daha fazla yer verilmesi noktasında bundan sonraki sayılarda bu yönde hangi adımlar atılacaktır?

8. Olmuyorsa Meclis Haber Dergisi adı yerine 'Meclis Başkanı Haber Dergisi' adını kullanır mısınız?"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.