Bel ağrısından “mucizevi bir hareket”le kurtulamazsınız!

08.03.2020 - 17:06, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 3090+ kez okundu.
 

Bel ağrısından “mucizevi bir hareket”le kurtulamazsınız!

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Adem Gündoğan, bel ağrılarından kısa zamanda kurtulmak isteyenlerin “mucizevi bir hareket”le normal hayata dönmek istediklerini ancak bunun mümkün olmadığını söyledi. Bel ağrılarının 100’e yakın sebebi olabileceğine dikkat çeken Gündoğan, bir kas spazmının da bir tümörün metastazının da bel ağrısına yol açabildiğini bildirdi.  TANI KONULURSA TEDAVİ KOLAY OLUR Gündoğan yaptığı açıklamada, bel ağrılarında tanının çok önemli yeri olduğunu, tanı konulduktan sonra tedavinin daha kolaylaştığını anlattı. Bel ağrısı yaşayanların genellikle, canlarını yakan bu durumdan bir an önce kurtulup, yaşam kalitesini artırarak mevcut işlerine geri dönmek istediklerini kaydeden Gündoğan, “Ancak bunu yaparken şunu bekliyorlar. Çok kısa sürede, mucizevi bir şekilde, bir hareketle, bir pozisyon değişikliğiyle, o ağrılı bölgeye bir müdahale ile ya da ağrı kesici alarak normal yaşama dönmek istiyorlar. Fakat vücut öyle değil. Vücut, çok kompleks bir yapı. İçten ve dışarıdan gelebilecek tehlikelere karşı çok duyarlı. Ancak bu duyarlılığında o kadar da titiz değil.  Vücut önce kendi halletmeye çalışır. İnce basit uyarılar verir. O basit uyarıları kişi yoğun temposunda algılamaz, anlamazsa dikkate almazsa, basit müdahalelerle geçiştirmeye çalışırsa bu sefer daha büyük uyarı verir” dedi.  BEL AĞIRINIZ BİR HAFTAYI GEÇERSE Bu uyarılar arasında; sinirlerin sıkışması, bacak uyuşması, hareketlerin çok kısıtlanmasının geldiğine dikkat çeken Gündoğan, şöyle devam etti: “Bel ağrılarına tam tanısı ve adı konmadan müdahaleler yaptırılması rahatsızlığın artmasına da yol açabilir. Şayet bir haftayı geçen bel ağrısı varsa; öncelikle bir hekime danışılmalı bunlar; ortopedist, fizik tedavi uzmanı veya beyin ve sinir cerrahları olabilir. Hekimler bel ağrısının bir kas spazmı mı, ya da farklı ve ciddi bir rahatsızlık mı olduğunu ayırt edebilir. Çünkü bel ağrısının belki 100 sebebi var. Bir tümörün metastazı da buna neden olabilir, kemiğin kendi mikrobik iltihaplanması da çok ciddi bel ağrısına yol açar. Fizik tedavi, egzersiz, istirahat, ağrı kesici dediğimizde bunlara cevap alınamazsa, manuel terapiyi eğitimli insanlar yapabilir. Neden eğitimli diyoruz, çünkü eğitim alan sağlık ekibi olabilecek riskleri de bilir. Bu kişinin sınıkçıdan bir farkı olması lazım. Biz her türlü riski biliriz, bunları hastaya anlatırız. İyilik yapayım derken kötülük yapma ve yanlış ve üzücü sonuçlarla karşılaşılabilir.”

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Adem Gündoğan, bel ağrılarından kısa zamanda kurtulmak isteyenlerin “mucizevi bir hareket”le normal hayata dönmek istediklerini ancak bunun mümkün olmadığını söyledi. Bel ağrılarının 100’e yakın sebebi olabileceğine dikkat çeken Gündoğan, bir kas spazmının da bir tümörün metastazının da bel ağrısına yol açabildiğini bildirdi. 

TANI KONULURSA TEDAVİ KOLAY OLUR
Gündoğan yaptığı açıklamada, bel ağrılarında tanının çok önemli yeri olduğunu, tanı konulduktan sonra tedavinin daha kolaylaştığını anlattı. Bel ağrısı yaşayanların genellikle, canlarını yakan bu durumdan bir an önce kurtulup, yaşam kalitesini artırarak mevcut işlerine geri dönmek istediklerini kaydeden Gündoğan, “Ancak bunu yaparken şunu bekliyorlar. Çok kısa sürede, mucizevi bir şekilde, bir hareketle, bir pozisyon değişikliğiyle, o ağrılı bölgeye bir müdahale ile ya da ağrı kesici alarak normal yaşama dönmek istiyorlar. Fakat vücut öyle değil. Vücut, çok kompleks bir yapı. İçten ve dışarıdan gelebilecek tehlikelere karşı çok duyarlı. Ancak bu duyarlılığında o kadar da titiz değil.  Vücut önce kendi halletmeye çalışır. İnce basit uyarılar verir. O basit uyarıları kişi yoğun temposunda algılamaz, anlamazsa dikkate almazsa, basit müdahalelerle geçiştirmeye çalışırsa bu sefer daha büyük uyarı verir” dedi. 
BEL AĞIRINIZ BİR HAFTAYI GEÇERSE
Bu uyarılar arasında; sinirlerin sıkışması, bacak uyuşması, hareketlerin çok kısıtlanmasının geldiğine dikkat çeken Gündoğan, şöyle devam etti: “Bel ağrılarına tam tanısı ve adı konmadan müdahaleler yaptırılması rahatsızlığın artmasına da yol açabilir. Şayet bir haftayı geçen bel ağrısı varsa; öncelikle bir hekime danışılmalı bunlar; ortopedist, fizik tedavi uzmanı veya beyin ve sinir cerrahları olabilir. Hekimler bel ağrısının bir kas spazmı mı, ya da farklı ve ciddi bir rahatsızlık mı olduğunu ayırt edebilir. Çünkü bel ağrısının belki 100 sebebi var. Bir tümörün metastazı da buna neden olabilir, kemiğin kendi mikrobik iltihaplanması da çok ciddi bel ağrısına yol açar. Fizik tedavi, egzersiz, istirahat, ağrı kesici dediğimizde bunlara cevap alınamazsa, manuel terapiyi eğitimli insanlar yapabilir. Neden eğitimli diyoruz, çünkü eğitim alan sağlık ekibi olabilecek riskleri de bilir. Bu kişinin sınıkçıdan bir farkı olması lazım. Biz her türlü riski biliriz, bunları hastaya anlatırız. İyilik yapayım derken kötülük yapma ve yanlış ve üzücü sonuçlarla karşılaşılabilir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.