BELEDİYEMİZE GÜVENİN

SİYASET 05.03.2019 - 13:21, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1894+ kez okundu.
 

BELEDİYEMİZE GÜVENİN

  Toplanan imzalarda önemli bir aşamaya gelindiğini belirten Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Burada Türkiye’nin en güzel kentsel dönüşüm projesi uygulanacak. Hiç endişe duymayın. Belediyemize güvenin. Biz sizin haklarınızı en iyi şekilde savunacağız. Tamamlandığında çağdaş bir kentte yaşayacaksınız” şeklinde konuştu. HAKLARINIZI KORUYACAĞIZ Başkan Soner Çetin, “Türkiye’de bire bir verilen kentsel dönüşüm yok. Biz ise bire 1.35 dönüşüm yapacağız. Yani, oturduğunuz evden daha büyük evlere sahip olacaksınız. Ayrıca, bağlayıcı sözleşmeye imza atmadan önce, evinizi maket üzerinde göreceksiniz. Altyapı, yol ve sosyal donatılan yeniden yapılacak” dedi. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Belediyeevleri Mahallesi’ni adeta ev ev gezerek, mahallede yapılacak kentsel dönüşüp projesini anlatıyor. Projenin ayrıntılarıyla ilgili Belediyeevleri Mahallesi sakinlerine bilgi veren Başkan Çetin, imzalarda son aşamaya gelindiğini belirterek, “İmza atmayanlar bir an önce imzalarını atsınlar. Evlerinizde tadilat yapmayın, boş yere masraf etmeyin. Çünkü artık bu işin geri dönüşü yok” dedi. HER ŞEY YENİDEN YAPILACAK Başkan Çetin, Belediyeevleri Mahallesi’nde kentsel dönüşüm kararının kendisi göreve gelmeden önce 2013 yılında alındığını kaydederek, kentsel dönüşümle birlikte sadece evlerin yenilenmeyeceğini altyapı, yollar ve sosyal donatıların da yeniden yapılacağını kaydetti. Türkiye’de kentsel dönüşümlerde 1’e 1 verilen bir olmadığını ancak Belediyeevleri’nde 1’e 1.35 dönüşüm yapılacağını kaydeden Başkan Soner Çetin, şöyle devam etti: 12 BİN KONUT YAPILACAK “Burada 7 bin 200 hak sahibi var. 7 bin 200 konut yerine 12 bin konut yapılacak. Yani çok büyük bir proje. Tek başına bir firmanın altından kalkacağı bir iş değil. Belki bir konsorsiyum oluşturulacak ve öyle işe talip olacaklar. Evlerini belediye yapmayacak ancak belediyemiz sizin haklarınızı sonuna kadar takip edecek ve savunacak. Siz bize güvenin. Biz sizin haklarınızı savunmak için buradayız. Proje bittiğinde çağdaş bir kentte oturacaksınız.” Kentsel dönüşüm başladığında, hak sahiplerine taşınma ve kira yardımı yapılacağını, projenin de 24 ayda tamamlanacağını anlatan Başkan Çetin, “İki yıl sonra yeni evlerinizde oturacaksınız. Burada çağdaş bir kent oluşacak. Akıllı binalarda, rezidanslarda oturacaksınız. Bu işin geri dönüşü yok. Ya belediye denetiminde yapılacak ya da TOKİ burada dönüşüm yapacak” şeklinde konuştu. BU İŞİN GERİ DÖNÜŞÜ YOK Başkan Çetin, bazı kesimlerin yanlış bilgiler vererek, vatandaşın kafasını karıştırdığı için imza atmayanlar olduğunu söyledi. Atılan imzanın ön protokol olduğunu ve bağlayıcı bir yönünün bulunmadığını vurgulayan Soner Çetin, “Maket üzerinde evinizi göreceksiniz, projeyi göreceksiniz, ondan sonra bağlayıcı sözleşmeyi imzalayacaksınız. Ben, vatandaşlarımın hepsinin rızası ile bu projenin başlamasını istiyorum. Tüm çabam sizlerin haklarını savunarak çağdaş konutlarda oturmanız içindir” dedi.

 

Toplanan imzalarda önemli bir aşamaya gelindiğini belirten Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Burada Türkiye’nin en güzel kentsel dönüşüm projesi uygulanacak. Hiç endişe duymayın. Belediyemize güvenin. Biz sizin haklarınızı en iyi şekilde savunacağız. Tamamlandığında çağdaş bir kentte yaşayacaksınız” şeklinde konuştu.

HAKLARINIZI KORUYACAĞIZ

Başkan Soner Çetin, “Türkiye’de bire bir verilen kentsel dönüşüm yok. Biz ise bire 1.35 dönüşüm yapacağız. Yani, oturduğunuz evden daha büyük evlere sahip olacaksınız. Ayrıca, bağlayıcı sözleşmeye imza atmadan önce, evinizi maket üzerinde göreceksiniz. Altyapı, yol ve sosyal donatılan yeniden yapılacak” dedi.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Belediyeevleri Mahallesi’ni adeta ev ev gezerek, mahallede yapılacak kentsel dönüşüp projesini anlatıyor.

Projenin ayrıntılarıyla ilgili Belediyeevleri Mahallesi sakinlerine bilgi veren Başkan Çetin, imzalarda son aşamaya gelindiğini belirterek, “İmza atmayanlar bir an önce imzalarını atsınlar. Evlerinizde tadilat yapmayın, boş yere masraf etmeyin. Çünkü artık bu işin geri dönüşü yok” dedi.

HER ŞEY YENİDEN YAPILACAK

Başkan Çetin, Belediyeevleri Mahallesi’nde kentsel dönüşüm kararının kendisi göreve gelmeden önce 2013 yılında alındığını kaydederek, kentsel dönüşümle birlikte sadece evlerin yenilenmeyeceğini altyapı, yollar ve sosyal donatıların da yeniden yapılacağını kaydetti.

Türkiye’de kentsel dönüşümlerde 1’e 1 verilen bir olmadığını ancak Belediyeevleri’nde 1’e 1.35 dönüşüm yapılacağını kaydeden Başkan Soner Çetin, şöyle devam etti:

12 BİN KONUT YAPILACAK

“Burada 7 bin 200 hak sahibi var. 7 bin 200 konut yerine 12 bin konut yapılacak. Yani çok büyük bir proje. Tek başına bir firmanın altından kalkacağı bir iş değil. Belki bir konsorsiyum oluşturulacak ve öyle işe talip olacaklar. Evlerini belediye yapmayacak ancak belediyemiz sizin haklarınızı sonuna kadar takip edecek ve savunacak. Siz bize güvenin. Biz sizin haklarınızı savunmak için buradayız. Proje bittiğinde çağdaş bir kentte oturacaksınız.”

Kentsel dönüşüm başladığında, hak sahiplerine taşınma ve kira yardımı yapılacağını, projenin de 24 ayda tamamlanacağını anlatan Başkan Çetin, “İki yıl sonra yeni evlerinizde oturacaksınız. Burada çağdaş bir kent oluşacak. Akıllı binalarda, rezidanslarda oturacaksınız. Bu işin geri dönüşü yok. Ya belediye denetiminde yapılacak ya da TOKİ burada dönüşüm yapacak” şeklinde konuştu.

BU İŞİN GERİ DÖNÜŞÜ YOK

Başkan Çetin, bazı kesimlerin yanlış bilgiler vererek, vatandaşın kafasını karıştırdığı için imza atmayanlar olduğunu söyledi. Atılan imzanın ön protokol olduğunu ve bağlayıcı bir yönünün bulunmadığını vurgulayan Soner Çetin, “Maket üzerinde evinizi göreceksiniz, projeyi göreceksiniz, ondan sonra bağlayıcı sözleşmeyi imzalayacaksınız. Ben, vatandaşlarımın hepsinin rızası ile bu projenin başlamasını istiyorum. Tüm çabam sizlerin haklarını savunarak çağdaş konutlarda oturmanız içindir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.