BEŞİR DERNEĞİ: AÇLIKTAN KİMSE ÖLMESİN

02.11.2018 - 14:29, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1070+ kez okundu.
 

BEŞİR DERNEĞİ: AÇLIKTAN KİMSE ÖLMESİN

  Dünyanın farklı yerlerinde kuraklığın, açlığın, yoksulluğun ve imkânsızlığın neden olduğu ölümler her geçen gün artıyor. Çoğunluğunu çocukların oluşturduğu 23 milyondan fazla insan ölümle burun buruna. İnsanlığın bir kısmının açlık ve susuzluk ile mücadele ederken bir kısmınınobezite ve aşırı gıda tüketimi ile mücadele ettiğine dikkat çeken Beşir Derneği, ‘Açlıktan Kimse Ölmesin’ diyor Dünyanın değişik yerlerinde kuraklığın, açlığın, yoksulluğun ve imkânsızlığın neden olduğu ölümler her geçen gün artıyor.  Çoğunluğunu çocukların oluşturduğu 23 milyondan fazla insan ölümle burun buruna.Kuraklık ve yoksulluk nedeniyle suya ve gıdaya ulaşamayan köylerde her gün onlarca hayat kayboluyor.BM verilerine göre, Doğu Afrika ülkelerinde 23 milyon kişi gıda krizi nedeniyle açlıkla karşı karşıya. Kuraklık nedeniyle “ulusal felaket” ilan eden Somali’de, birçok insan açlıktan hayatını kaybetti. Zengin yeraltı kaynaklarına ve tarıma elverişli topraklara sahip olmasına rağmen Güney Sudan’da iç savaşın neden olduğu gıda krizi yüzünden 4,9 milyon kişi acil yardım bekliyor. Bu şartlar karşısında, vakıf medeniyetinin gereği olarak, dünyanın birçok bölgesinde sivil toplum faaliyetleri yürüten Beşir Derneği, Açlıktan Kimse Ölmesin kampanyası ile sağlık, eğitim, barınma, temiz içme suyu temini, tıbbi yardım, yetimhane ve okul projeleri, mesleki eğitim hizmetleri ve gıda yardımları ile Türkiye’den aldığı güçle mazlumlara hayat taşımaya devam ediyor.  Dünyanın Bir Kısmı Açlıkla Mücadele Ederken, Bir Kısmı Obeziteyle Mücadele Ediyor Beşir Derneği, toplanan bağışlarla hizmette önde ve öncü olmaya devam ediyor. Dünyanın değişik yerlerinde kuraklığın, açlığın, yoksulluğun ve imkânsızlığın pençesinde, zor şartlar altında yaşayan halkın yanında olmak, açlık ve hastalık nedeniyle ölen çocukların imdadına yetişmek gayretiyle Somali, Sudan, Afganistan, Suriye gibi ülkelerde gıda ve tıbbi malzeme ihtiyaçlarının giderilmesi, su kuyuları açılması, iç savaş veya daha başka nedenlerle on binlerce yetim ve öksüz kalan çocukların sahiplenilmesi, barınma ve temel ihtiyaç malzemelerinin temini, sosyal hayatın canlanması, yetimhane projesi, mesleki eğitim hizmetlerinin verilerek halkın üretkenliğini artıracak projeler ve benzeri ihtiyaçlarının karşılanması için başlatılan Açlıktan Kimse Ölmesin kampanyası devam ediyor. Bugün, dünyanın yarısı obezite ve aşırı gıda tüketimi ile mücadele ederken, büyük bir kısmı da açlık ve susuzluk ile mücadele ediyor. Sosyal ve toplumsal konulara daha duyarlı hale gelerek çok küçük yardım ve bağışlar ile bir insanın hayatını değiştirmenin mümkün olduğunu dile getiren Beşir Derneği, dünyayı bir günde değiştiremesek de etrafımızdaki iyilikleri çoğaltabiliriz diyor. Kurumların gerçekleştireceği ayni ve nakdi bağışlarda ise gıda bankacılığı kapsamında bağışlanan ürünlerin maliyeti vergiden düşülebiliyor.      

 

Dünyanın farklı yerlerinde kuraklığın, açlığın, yoksulluğun ve imkânsızlığın neden olduğu ölümler her geçen gün artıyor. Çoğunluğunu çocukların oluşturduğu 23 milyondan fazla insan ölümle burun buruna. İnsanlığın bir kısmının açlık ve susuzluk ile mücadele ederken bir kısmınınobezite ve aşırı gıda tüketimi ile mücadele ettiğine dikkat çeken Beşir Derneği, ‘Açlıktan Kimse Ölmesin’ diyor

Dünyanın değişik yerlerinde kuraklığın, açlığın, yoksulluğun ve imkânsızlığın neden olduğu ölümler her geçen gün artıyor.  Çoğunluğunu çocukların oluşturduğu 23 milyondan fazla insan ölümle burun buruna.Kuraklık ve yoksulluk nedeniyle suya ve gıdaya ulaşamayan köylerde her gün onlarca hayat kayboluyor.BM verilerine göre, Doğu Afrika ülkelerinde 23 milyon kişi gıda krizi nedeniyle açlıkla karşı karşıya. Kuraklık nedeniyle “ulusal felaket” ilan eden Somali’de, birçok insan açlıktan hayatını kaybetti. Zengin yeraltı kaynaklarına ve tarıma elverişli topraklara sahip olmasına rağmen Güney Sudan’da iç savaşın neden olduğu gıda krizi yüzünden 4,9 milyon kişi acil yardım bekliyor.

Bu şartlar karşısında, vakıf medeniyetinin gereği olarak, dünyanın birçok bölgesinde sivil toplum faaliyetleri yürüten Beşir Derneği, Açlıktan Kimse Ölmesin kampanyası ile sağlık, eğitim, barınma, temiz içme suyu temini, tıbbi yardım, yetimhane ve okul projeleri, mesleki eğitim hizmetleri ve gıda yardımları ile Türkiye’den aldığı güçle mazlumlara hayat taşımaya devam ediyor. 

Dünyanın Bir Kısmı Açlıkla Mücadele Ederken, Bir Kısmı Obeziteyle Mücadele Ediyor

Beşir Derneği, toplanan bağışlarla hizmette önde ve öncü olmaya devam ediyor. Dünyanın değişik yerlerinde kuraklığın, açlığın, yoksulluğun ve imkânsızlığın pençesinde, zor şartlar altında yaşayan halkın yanında olmak, açlık ve hastalık nedeniyle ölen çocukların imdadına yetişmek gayretiyle Somali, Sudan, Afganistan, Suriye gibi ülkelerde gıda ve tıbbi malzeme ihtiyaçlarının giderilmesi, su kuyuları açılması, iç savaş veya daha başka nedenlerle on binlerce yetim ve öksüz kalan çocukların sahiplenilmesi, barınma ve temel ihtiyaç malzemelerinin temini, sosyal hayatın canlanması, yetimhane projesi, mesleki eğitim hizmetlerinin verilerek halkın üretkenliğini artıracak projeler ve benzeri ihtiyaçlarının karşılanması için başlatılan Açlıktan Kimse Ölmesin kampanyası devam ediyor.

Bugün, dünyanın yarısı obezite ve aşırı gıda tüketimi ile mücadele ederken, büyük bir kısmı da açlık ve susuzluk ile mücadele ediyor. Sosyal ve toplumsal konulara daha duyarlı hale gelerek çok küçük yardım ve bağışlar ile bir insanın hayatını değiştirmenin mümkün olduğunu dile getiren Beşir Derneği, dünyayı bir günde değiştiremesek de etrafımızdaki iyilikleri çoğaltabiliriz diyor. Kurumların gerçekleştireceği ayni ve nakdi bağışlarda ise gıda bankacılığı kapsamında bağışlanan ürünlerin maliyeti vergiden düşülebiliyor.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.