BEŞİR DERNEĞİ İDLİB İÇİN TEYAKKUZDA

07.09.2018 - 16:48, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2221+ kez okundu.
 

BEŞİR DERNEĞİ İDLİB İÇİN TEYAKKUZDA

  Suriye’deki savaşın ilk günlerinden itibaren bölge halkına yardımlarda bulunan Beşir Derneği, son günlerde İdlib’te yaşanan olaylar sonrası oluşabilecek insani yardım ihtiyacını karşılamak için hazır durumda Dernek, Reyhanlı ve Kilis'te bulunan günde 200 bin ekmek üretme kapasiteli fırınları ve yine Kilis ve Cerablus’ta bulunan toplam 30 bin kişilik sıcak yemek üretebilen aşevleriyle; son günlerde İdlib’te yaşanan olaylar sonrası oluşabilecek göç hareketlerine karşı hazır bulunuyor. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Beşir Derneği Genel Müdürü Fatih Sarıyar, ‘Suriye’de yıllardır devam eden insanlık dramı, bizleri derinden üzmektedir. Beşir Derneği olarak savaşın ilk yıllarından bu yana savaş mağduru Suriyeli kardeşlerimize yönelik yardımlarımızı sürdürüyoruz. Bölgede beklenen olası göç hareketleriyle güvenli yerlere sığınacak olan kardeşlerimiz için AFAD ve Kızılay ile koordineli bir şekilde gerekli temel insani yardımları yapmaya hazırız.’ dedi. Hâlihazırda İdlib’in Eriha ve Etarip bölgelerinde bulunan Paylaşım Noktaları’ndan gıda, giyim, temizlik ve kırtasiye malzemeleri gibi yardımlarda bulunan Beşir Derneği, İdlib kırsalındaki kamplarda ise her gün 30 bin adet ekmek ve ihtiyaca binaen gıda, giyim, battaniye, içme suyu ve yakacak yardımlarını sürdürüyor. ‘3,5 MİLYON KİŞİ GÖÇ EDEBİLİR’ İdlib’te yaşanan gerginliğin artması sebebiyle olaylar yeniden hararetlenirken durumdan en çok etkilenenler Suriye halkı oldu. Daha önce İdlib'de yapılan tahliyelerden faydalanamayan göçmenler, Kuzey'deki güvenli bölgelere doğru hareket ediyor. BM raporları ile Türkiye'nin araştırmaları neticesinde olası bir İdlib operasyonunun 3,5 milyon kişiyi mülteci pozisyonuna düşürmesi bekleniyor.    

 

Suriye’deki savaşın ilk günlerinden itibaren bölge halkına yardımlarda bulunan Beşir Derneği, son günlerde İdlib’te yaşanan olaylar sonrası oluşabilecek insani yardım ihtiyacını karşılamak için hazır durumda

Dernek, Reyhanlı ve Kilis'te bulunan günde 200 bin ekmek üretme kapasiteli fırınları ve yine Kilis ve Cerablus’ta bulunan toplam 30 bin kişilik sıcak yemek üretebilen aşevleriyle; son günlerde İdlib’te yaşanan olaylar sonrası oluşabilecek göç hareketlerine karşı hazır bulunuyor.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Beşir Derneği Genel Müdürü Fatih Sarıyar, ‘Suriye’de yıllardır devam eden insanlık dramı, bizleri derinden üzmektedir. Beşir Derneği olarak savaşın ilk yıllarından bu yana savaş mağduru Suriyeli kardeşlerimize yönelik yardımlarımızı sürdürüyoruz. Bölgede beklenen olası göç hareketleriyle güvenli yerlere sığınacak olan kardeşlerimiz için AFAD ve Kızılay ile koordineli bir şekilde gerekli temel insani yardımları yapmaya hazırız.’ dedi.

Hâlihazırda İdlib’in Eriha ve Etarip bölgelerinde bulunan Paylaşım Noktaları’ndan gıda, giyim, temizlik ve kırtasiye malzemeleri gibi yardımlarda bulunan Beşir Derneği, İdlib kırsalındaki kamplarda ise her gün 30 bin adet ekmek ve ihtiyaca binaen gıda, giyim, battaniye, içme suyu ve yakacak yardımlarını sürdürüyor.

‘3,5 MİLYON KİŞİ GÖÇ EDEBİLİR’

İdlib’te yaşanan gerginliğin artması sebebiyle olaylar yeniden hararetlenirken durumdan en çok etkilenenler Suriye halkı oldu. Daha önce İdlib'de yapılan tahliyelerden faydalanamayan göçmenler, Kuzey'deki güvenli bölgelere doğru hareket ediyor.

BM raporları ile Türkiye'nin araştırmaları neticesinde olası bir İdlib operasyonunun 3,5 milyon kişiyi mülteci pozisyonuna düşürmesi bekleniyor.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.