Bitmeyen yürek yangını: Madımak

SİYASET 02.07.2018 - 13:18, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2649+ kez okundu.
 

Bitmeyen yürek yangını: Madımak

CHP Adana İl Başkanı Av.Emrah Kozay, Madımak katliamının bir insanlık ayıbı olduğunu söyledi
  ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Av.Emrah Kozay, Türkiye tarihinin kara lekesi olan Madımak’ın toplumu ayrıştıran kin ve nefret politikaların bir sonucu olduğunun altını çizdi.  Av.Kozay, “2 Temmuz 1993'te Madımak'ta yakılarak katledilen canlarımızı rahmetle anıyor, katliamın sorumlularını da lanetliyoruz. Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi. CHP Adana İl Başkanı Av. Emrah Kozay, ‘Madımak Katliamı’nın 25.yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, Madımak’ta 35 canın gerici zihniyet tarafından diri diri yakılarak katledildiğini anımsattı. Madımak’ta yaşananların bir insanlık ayıbı olduğunu dile getiren Av. Kozay, “Bugün unutturulmaya çalışılan Madımak’ın acısı ilk günkü gibi tazeliğini koruyor. Toplumu ayrıştıran, kin ve nefret politikalarının bir sonucu olan Madımak’ta yaşananlardan herkesin ders alması gerekiyor. Bugün elinde bulunduranların, tıpkı 25 yıl önce olduğu gibi, toplumu birleştiren değil, ayrıştıran, insanların kimliklerini sorgulatan bir anlayışla ülkeyi yönetmeye çalışması Madımak’tan ders alınmadığını gösteriyor. Sadece, ülkenin huzurunu, asayişini sağlamakla sorumlu ve yetkili olan İçişleri Bakanı’nın şehit cenazelerinde CHP il başkanlarının protokole alınmaması yönündeki talimatı bile bunun en açık göstergesidir” diye konuştu. Madımak katliamını gerçekleştirenlerin ve katliamın perde arkasındaki asıl sorumlularının ortaya çıkarılıp, hak ettikleri cezaya çarptırılmasıyla Türkiye’nin bu insanlık ayıbından kurtulabileceğini ifade eden Av.Kozay, “25 yıldır sönmeyen Madımak'ın ateşi yüreklerimizi yakmaya devam ediyor. Yakılarak katledilen canları rahmetle anıyor, katliamın sorumlularını lanetliyoruz. Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız” ifadelerini kullandı.
CHP Adana İl Başkanı Av.Emrah Kozay, Madımak katliamının bir insanlık ayıbı olduğunu söyledi

 

ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Av.Emrah Kozay, Türkiye tarihinin kara lekesi olan Madımak’ın toplumu ayrıştıran kin ve nefret politikaların bir sonucu olduğunun altını çizdi.  Av.Kozay, “2 Temmuz 1993'te Madımak'ta yakılarak katledilen canlarımızı rahmetle anıyor, katliamın sorumlularını da lanetliyoruz. Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

CHP Adana İl Başkanı Av. Emrah Kozay, ‘Madımak Katliamı’nın 25.yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, Madımak’ta 35 canın gerici zihniyet tarafından diri diri yakılarak katledildiğini anımsattı. Madımak’ta yaşananların bir insanlık ayıbı olduğunu dile getiren Av. Kozay, “Bugün unutturulmaya çalışılan Madımak’ın acısı ilk günkü gibi tazeliğini koruyor. Toplumu ayrıştıran, kin ve nefret politikalarının bir sonucu olan Madımak’ta yaşananlardan herkesin ders alması gerekiyor. Bugün elinde bulunduranların, tıpkı 25 yıl önce olduğu gibi, toplumu birleştiren değil, ayrıştıran, insanların kimliklerini sorgulatan bir anlayışla ülkeyi yönetmeye çalışması Madımak’tan ders alınmadığını gösteriyor. Sadece, ülkenin huzurunu, asayişini sağlamakla sorumlu ve yetkili olan İçişleri Bakanı’nın şehit cenazelerinde CHP il başkanlarının protokole alınmaması yönündeki talimatı bile bunun en açık göstergesidir” diye konuştu.

Madımak katliamını gerçekleştirenlerin ve katliamın perde arkasındaki asıl sorumlularının ortaya çıkarılıp, hak ettikleri cezaya çarptırılmasıyla Türkiye’nin bu insanlık ayıbından kurtulabileceğini ifade eden Av.Kozay, “25 yıldır sönmeyen Madımak'ın ateşi yüreklerimizi yakmaya devam ediyor. Yakılarak katledilen canları rahmetle anıyor, katliamın sorumlularını lanetliyoruz. Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.