Biz yazmıştık

GÜNDEM 18.04.2018 - 14:55, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1276+ kez okundu.
 

Biz yazmıştık

Adalet Bakanlığı kısa süren evliliğe rağmen ömür boyu nafaka ödeyenlerin isyanı üzerine harekete geçti.  Yoksulluk nafakası adı altında ömür boyu ödenen süresiz nafaka uygulamasıyla yaşanan mağduriyet in btirilmesi için çalışmalar sürüyor.  NAFAKA İSTİSMARI Gazetemiz Egemen, bu konuyu 2017 yılı Temmuz ayında gündeme getirmişti. Kulis köşesinde “Nafaka istismarı!” başlığıyla gündeme getirdiğimiz yazı ise şöyle: Boşanma durumunda kadına nafaka verilmesi gayet doğal. Oysa bunu istismar haline getirenler o kadar çok ki. Örneğin nafakasını yıllardır alan bir kadın, aynı zamanda vefat eden babasının emekli maaşını da alıyor. Çocuk varsa onun tüm masrafını da ayrıldığı eşine karşılatıyor. Böylece de rahat içinde yaşıyor.  Bazıları ise resmi nikâh yaptırmadan evleniyor ve nafaka almaya devam ediyor.Kadınların her türlü haklı talepleri mutlaka yerine getirilmelidir ama bazı şeylerin istismarına göz yumulmamalı.


Adalet Bakanlığı kısa süren evliliğe rağmen ömür boyu nafaka ödeyenlerin isyanı üzerine harekete geçti.  Yoksulluk nafakası adı altında ömür boyu ödenen süresiz nafaka uygulamasıyla yaşanan mağduriyet in btirilmesi için çalışmalar sürüyor. 
NAFAKA İSTİSMARI
Gazetemiz Egemen, bu konuyu 2017 yılı Temmuz ayında gündeme getirmişti. Kulis köşesinde “Nafaka istismarı!” başlığıyla gündeme getirdiğimiz yazı ise şöyle:
Boşanma durumunda kadına nafaka verilmesi gayet doğal. Oysa bunu istismar haline getirenler o kadar çok ki. Örneğin nafakasını yıllardır alan bir kadın, aynı zamanda vefat eden babasının emekli maaşını da alıyor. Çocuk varsa onun tüm masrafını da ayrıldığı eşine karşılatıyor. Böylece de rahat içinde yaşıyor.  Bazıları ise resmi nikâh yaptırmadan evleniyor ve nafaka almaya devam ediyor.Kadınların her türlü haklı talepleri mutlaka yerine getirilmelidir ama bazı şeylerin istismarına göz yumulmamalı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.