BU KADARINA PES!

GÜNDEM 18.01.2019 - 17:36, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 3141+ kez okundu.
 

BU KADARINA PES!

Adana’da bir elektrik abonesine gelen fatura bu kadarı da olmaz dedirtti. Abone, kullandığı elektrik bedelinin yarısı kadar dağıtım bedeli ödeyecek. İŞTE O FATURA Merkez Çukurova ilçesi Toros mahallesinde oturan ismi saklı elektrik abonesine 580 lira tutarında bir fatura geldi.  Faturada, tek zamanlı olarak kullanılan elektrik bedeli için 315 lira, dağıtım bedeli olarak ise 147 liralık bir tutar faturaya yansıdı. MAKUL BİR DÜZEYDE OLMALI Daha önce enerji fonu, TRT payı, elektrik ve havagazı tüketim vergisi ile Katma Değer Vergisi’ne alışık olduğunu anlatan abone, “Adeta bir soygun var. Bu kurum yapacağı bütün altyapı çalışmalarının acısını benden mi çıkarıyor!” diye sordu. RAKAMLAR ANORMAL Dağıtım bedelinin ‘makul’ bir düzeyde olmasını anlayabileceğini kaydeden aynı kişi, “Ancak bu rakamlar çok anormal, ne yani 2 bin liralık bir tüketim gerçekleştiren kişiden bin lira dağıtım bedeli mi alacaksınız? Herkes aynı altyapıyı kullanıp elektrik alıyor. Bunun için gerekirse dava açarım” diyerek tepki gösterdi.        FATURAYA BAK! Adana’da bir aboneye gelen faturada kullanılan elektrik için EnerjiSa 315 lira isterken dağıtım bedeli olarak ise 147 liralık bir bedel çıkardı.

Adana’da bir elektrik abonesine gelen fatura bu kadarı da olmaz dedirtti. Abone, kullandığı elektrik bedelinin yarısı kadar dağıtım bedeli ödeyecek.

İŞTE O FATURA

Merkez Çukurova ilçesi Toros mahallesinde oturan ismi saklı elektrik abonesine 580 lira tutarında bir fatura geldi.  Faturada, tek zamanlı olarak kullanılan elektrik bedeli için 315 lira, dağıtım bedeli olarak ise 147 liralık bir tutar faturaya yansıdı.

MAKUL BİR DÜZEYDE OLMALI

Daha önce enerji fonu, TRT payı, elektrik ve havagazı tüketim vergisi ile Katma Değer Vergisi’ne alışık olduğunu anlatan abone, “Adeta bir soygun var. Bu kurum yapacağı bütün altyapı çalışmalarının acısını benden mi çıkarıyor!” diye sordu.

RAKAMLAR ANORMAL

Dağıtım bedelinin ‘makul’ bir düzeyde olmasını anlayabileceğini kaydeden aynı kişi, “Ancak bu rakamlar çok anormal, ne yani 2 bin liralık bir tüketim gerçekleştiren kişiden bin lira dağıtım bedeli mi alacaksınız? Herkes aynı altyapıyı kullanıp elektrik alıyor. Bunun için gerekirse dava açarım” diyerek tepki gösterdi. 

 

 

 

FATURAYA BAK!

Adana’da bir aboneye gelen faturada kullanılan elektrik için EnerjiSa 315 lira isterken dağıtım bedeli olarak ise 147 liralık bir bedel çıkardı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.