BU KİTABA NASIL İZİN VERDİNİZ?

GÜNDEM 11.03.2019 - 18:01, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1480+ kez okundu.
 

BU KİTABA NASIL İZİN VERDİNİZ?

Eğitim İş Şube Başkanı Galip Reha Ertekin:
Eğitim İş Şube Başkanı Galip Reha Ertekin, Cahit Zarifoğlu'nun “Bir Değirmendir Bu Dünya” adlı kitabına Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin nasıl izin verdiklerini sordu. Ertekin, düzenlediği basın toplantısında, Genç Memur Sen Genel Başkanlığı'nın 2018-2019 eğitim öğretim yılında bilge nesil yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla Türkiye geneli resmi ve özel tüm lise ve dengi okul öğrencilerine yönelik Cahit Zarifoğlu'nun kitabının tüm itirazlara rağmen zorla okutulduğunu bildirdi. Ertekin, kitabın içeriğinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu değerlerine ve iradesine hakarete varan açıklamaların olduğunu "kendi düşünceleri dışındaki fikirleri benimseyen insanların 'sürü' olarak nitelendirildiğini anlattı. Ertekin, “Kitapta yazar bu düşünce içinde görüş bildirenleri 'şahsiyetsiz, içkici, başıbozuk ve faizsever' olarak nitelendirmektedir. 'Kemalist ve laik' düşünceye sahip yurttaşlarımıza karşı hakarete varan ifadeleri kullanan yazar, bu düşüncelere 'hata yapan insanlar' olarak nitelemektedir. Ayrıca sağlıklı yaşamın bir parçası olan 'cinsel eğitimi' seks eğitimi olarak görmekte, kadın ve erkek eşitliğini savunanları da 'hayvani bir yaşamı, alkol, dans ve flörtün bir tarafı' olarak yanlış ve aşağılayıcı bir dille suçlamaktadır. Türkiye tarihinde yer alan siyasi partileri de hedefe alan yazar kitabında bu partileri sair (öbür, öteki) olarak ifade ederek bunlara Cihat duygusu içinde olunması gerektiğini vurgulamaktadır” diye konuştu. Ertekin, okutulan bu kitabın öğrencilere ne katkısı olacağını sorarak, şöyle devam etti: “Pedagojik yönü olmayan, öğrencilere kin ve nefreti öğütleyen bu kitabın çocuklarımıza vereceği hiçbir şey yoktur. Çocuklarımızın zihninin gerçekle uyuşmayan saçma sapan ve yanlış bilgiler ile doldurulmasını kabul etmemiz mümkün değildir. Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, bu kitaba nasıl izin vermişlerdir? 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'nda açıkça belirtilen ‘Atatürk milliyetçiliğine aykırı siyasi ve ideolojik telkinler’ yapılması da suçtur. İlgili şahıslar öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize bu kadar aşağılayıcı, ötekileştirici kitabı nasıl reva görmüşlerdir? Yetkilerini aşmışlardır, suç işlemişlerdir. Bu kitap daha önce Çanakkale ilimizde de aynı şekilde okutulmaya çalışılmış gelen tepkiler üzerine kitap Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından toplatılmıştır. Kitabın okullardan derhal toplatılmasını ve gerekli soruşturmaların gerçekleştirilmesini talep ediyoruz.”  
Eğitim İş Şube Başkanı Galip Reha Ertekin:

Eğitim İş Şube Başkanı Galip Reha Ertekin, Cahit Zarifoğlu'nun “Bir Değirmendir Bu Dünya” adlı kitabına Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin nasıl izin verdiklerini sordu.

Ertekin, düzenlediği basın toplantısında, Genç Memur Sen Genel Başkanlığı'nın 2018-2019 eğitim öğretim yılında bilge nesil yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla Türkiye geneli resmi ve özel tüm lise ve dengi okul öğrencilerine yönelik Cahit Zarifoğlu'nun kitabının tüm itirazlara rağmen zorla okutulduğunu bildirdi.

Ertekin, kitabın içeriğinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu değerlerine ve iradesine hakarete varan açıklamaların olduğunu "kendi düşünceleri dışındaki fikirleri benimseyen insanların 'sürü' olarak nitelendirildiğini anlattı. Ertekin, “Kitapta yazar bu düşünce içinde görüş bildirenleri 'şahsiyetsiz, içkici, başıbozuk ve faizsever' olarak nitelendirmektedir. 'Kemalist ve laik' düşünceye sahip yurttaşlarımıza karşı hakarete varan ifadeleri kullanan yazar, bu düşüncelere 'hata yapan insanlar' olarak nitelemektedir. Ayrıca sağlıklı yaşamın bir parçası olan 'cinsel eğitimi' seks eğitimi olarak görmekte, kadın ve erkek eşitliğini savunanları da 'hayvani bir yaşamı, alkol, dans ve flörtün bir tarafı' olarak yanlış ve aşağılayıcı bir dille suçlamaktadır. Türkiye tarihinde yer alan siyasi partileri de hedefe alan yazar kitabında bu partileri sair (öbür, öteki) olarak ifade ederek bunlara Cihat duygusu içinde olunması gerektiğini vurgulamaktadır” diye konuştu.

Ertekin, okutulan bu kitabın öğrencilere ne katkısı olacağını sorarak, şöyle devam etti: “Pedagojik yönü olmayan, öğrencilere kin ve nefreti öğütleyen bu kitabın çocuklarımıza vereceği hiçbir şey yoktur. Çocuklarımızın zihninin gerçekle uyuşmayan saçma sapan ve yanlış bilgiler ile doldurulmasını kabul etmemiz mümkün değildir. Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, bu kitaba nasıl izin vermişlerdir? 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'nda açıkça belirtilen ‘Atatürk milliyetçiliğine aykırı siyasi ve ideolojik telkinler’ yapılması da suçtur. İlgili şahıslar öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize bu kadar aşağılayıcı, ötekileştirici kitabı nasıl reva görmüşlerdir? Yetkilerini aşmışlardır, suç işlemişlerdir. Bu kitap daha önce Çanakkale ilimizde de aynı şekilde okutulmaya çalışılmış gelen tepkiler üzerine kitap Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından toplatılmıştır. Kitabın okullardan derhal toplatılmasını ve gerekli soruşturmaların gerçekleştirilmesini talep ediyoruz.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.