Bulut: Sağlıkçılar pandemide atama bekliyor

SİYASET 08.02.2021 - 13:53, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1237+ kez okundu.
 

Bulut: Sağlıkçılar pandemide atama bekliyor

  CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, sayıları yaklaşık 620 bini bulan atanamayan sağlıkçıları Meclis gündemine taşıdı. Bulut, “KPSS’den yüksek puanlar almasına rağmen atanamayan sağlıkçılar, Covid-19 pandemisi nedeniyle sağlık personeline en çok ihtiyaç olduğu bu süreçte neden sahada değildir?” diye sordu. CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, atanamayan sağlıkçıları Meclis gündemine taşıdı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi veren Bulut, “Türkiye’de diplomalı işsiz oranı her geçen yıl artmaktadır. Her dört gençten birinin işsiz olduğu ülkemizde, üniversite mezunu işsiz sayısı 1 milyon 84 bine yükselmiştir. Plansızca açılan üniversiteler, ihtiyaç olmadığı halde artırılan kontenjanlar işsizliği tetiklemektedir” dedi. SAĞLIKÇI ATAMASI DÜŞÜK Pandemide canları pahasına mücadele sağlık emekçilerinin uzun nöbetler, iş yükü nedeniyle tükenme noktasına geldiğini kaydeden Bulut, sayıları 620 bini bulan iş yükünü omuzlayacak, atanamayan donanımlı ve nitelikli sağlık mezunlarının ise atanamadığını belirtti.  Anestezi teknikerleri, lisans ve ortaöğretim mezunu hemşire, odyoloji, acil teknisyeni, ortopedi, optisyen, ağız ve dış sağlığı teknikerleri ile sağlık yöneticisi bölümlerinden mezun olanların atamalarının çok düşük kaldığını kaydeden Bulut şöyle devam etti: Sağlık meslek lisesi bölümlerinin acil tıp teknisyeni, anestezi, tıbbi sekreter, radyoloji, diş protez, çevre sağlığı, ortopedi ve hemşirelik bölümünden mezun olanlar KPSS ile yapılan son 6 atamada kadro verilmediği için atanamamıştır. ADİL KADRO DAĞILIMI YOK Adil bir kadro dağılımının olmaması ve sağlıkçıların meslek tanımlarının yapılmamasının işsizlik sorununu büyüttüğünü bildiren Bulut, KPSS’den yüksek puanlar almasına rağmen atanamayan sağlıkçıların, Covid-19 pandemisi nedeniyle sağlık personeline en çok ihtiyaç olduğu bu süreçte sahada olması gerektiğinin altını çizdi. 2021 YILINDA KAÇ ATAMA YAPILACAK? CHP’li Bulut, Bakan Koca’ya yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti: -Önergenin gerekçesinde belirtilen bölümlerden son 3 yıl içerisinde kaç kişi mezun olmuştur? Bu mezunların kaçı kamuda/özelde mesleğini yapabilmektedir? -Kamuda istihdam edilen sağlıkçıların sayısı ve mesleklerine göre dağılımı nedir? MESLEK TANIMI BELİRSİZLİĞİ GİDERİLECEK Mİ? -2021 yılında hangi meslek grubundan kaç sağlık mezununun ataması planlanmaktadır? -Bakanlığınızın” meslek tanımı” belirsizliğinin giderilmesine yönelik herhangi bir çalışması var mıdır? -Sağlıkçıların işsizlik sorununu çözmek için bakanlığınız tarafından yürütülen bir çalışma var mıdır? -KPSS’den yüksek puanlar almasına rağmen atanamayan sağlıkçılar, Covid-19 pandemisi nedeniyle sağlık personeline en çok ihtiyaç olduğu bu süreçte neden sahada değildir?      

 

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, sayıları yaklaşık 620 bini bulan atanamayan sağlıkçıları Meclis gündemine taşıdı. Bulut, “KPSS’den yüksek puanlar almasına rağmen atanamayan sağlıkçılar, Covid-19 pandemisi nedeniyle sağlık personeline en çok ihtiyaç olduğu bu süreçte neden sahada değildir?” diye sordu.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, atanamayan sağlıkçıları Meclis gündemine taşıdı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi veren Bulut, “Türkiye’de diplomalı işsiz oranı her geçen yıl artmaktadır. Her dört gençten birinin işsiz olduğu ülkemizde, üniversite mezunu işsiz sayısı 1 milyon 84 bine yükselmiştir. Plansızca açılan üniversiteler, ihtiyaç olmadığı halde artırılan kontenjanlar işsizliği tetiklemektedir” dedi.

SAĞLIKÇI ATAMASI DÜŞÜK

Pandemide canları pahasına mücadele sağlık emekçilerinin uzun nöbetler, iş yükü nedeniyle tükenme noktasına geldiğini kaydeden Bulut, sayıları 620 bini bulan iş yükünü omuzlayacak, atanamayan donanımlı ve nitelikli sağlık mezunlarının ise atanamadığını belirtti.  Anestezi teknikerleri, lisans ve ortaöğretim mezunu hemşire, odyoloji, acil teknisyeni, ortopedi, optisyen, ağız ve dış sağlığı teknikerleri ile sağlık yöneticisi bölümlerinden mezun olanların atamalarının çok düşük kaldığını kaydeden Bulut şöyle devam etti:

Sağlık meslek lisesi bölümlerinin acil tıp teknisyeni, anestezi, tıbbi sekreter, radyoloji, diş protez, çevre sağlığı, ortopedi ve hemşirelik bölümünden mezun olanlar KPSS ile yapılan son 6 atamada kadro verilmediği için atanamamıştır.

ADİL KADRO DAĞILIMI YOK

Adil bir kadro dağılımının olmaması ve sağlıkçıların meslek tanımlarının yapılmamasının işsizlik sorununu büyüttüğünü bildiren Bulut, KPSS’den yüksek puanlar almasına rağmen atanamayan sağlıkçıların, Covid-19 pandemisi nedeniyle sağlık personeline en çok ihtiyaç olduğu bu süreçte sahada olması gerektiğinin altını çizdi.

2021 YILINDA KAÇ ATAMA YAPILACAK?

CHP’li Bulut, Bakan Koca’ya yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

-Önergenin gerekçesinde belirtilen bölümlerden son 3 yıl içerisinde kaç kişi mezun olmuştur? Bu mezunların kaçı kamuda/özelde mesleğini yapabilmektedir?

-Kamuda istihdam edilen sağlıkçıların sayısı ve mesleklerine göre dağılımı nedir?

MESLEK TANIMI BELİRSİZLİĞİ GİDERİLECEK Mİ?

-2021 yılında hangi meslek grubundan kaç sağlık mezununun ataması planlanmaktadır?

-Bakanlığınızın” meslek tanımı” belirsizliğinin giderilmesine yönelik herhangi bir çalışması var mıdır?

-Sağlıkçıların işsizlik sorununu çözmek için bakanlığınız tarafından yürütülen bir çalışma var mıdır?

-KPSS’den yüksek puanlar almasına rağmen atanamayan sağlıkçılar, Covid-19 pandemisi nedeniyle sağlık personeline en çok ihtiyaç olduğu bu süreçte neden sahada değildir?

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.