Çarşıdaki enflasyona bakın!

EKONOMİ 06.12.2020 - 17:35, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2010+ kez okundu.
 

Çarşıdaki enflasyona bakın!

  FARK VAR  CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer, emekli, memur ve asgari ücretlilerin gelecek yılki maaş artışlarının, TÜİK’in  enflasyon rakamlarına göre belirlendiğini hatırlatarak, “TÜİK’le çarşı ve pazardaki gerçek enflasyon çok farklı” dedi.  MAAŞLAR ERİYOR  Gürer, temel tüketim maddelerine yapılan zamlarla sabit gelirlilerin maaşlarının sürekli eridiğini anlatarak, bu kesimlerin yaşadığı ekonomik sorunların aşılması için ücret artışının da buna uygun yapılmasını istedi.  MAĞDURİYET YAŞIYORLAR  TÜİK’in enflasyon rakamlarının, çarşı-pazardaki gerçek enflasyonun çok altında olduğunu hatırlatan Gürer, Türkiye’de sayıları 10 milyonu bulan emekliler ve asgari ücretlilerin ciddi mağduriyet yaşadıklarına  dikkat çekti.  ENFLASYON ARTIŞI BÖYLE HESAPLANSIN Gürer, TBMM’ye verdiği araştırma önergesinde, enflasyon sepetine konulan ürünlerle çarşı ve pazarda gerçek enflasyonu belirleyecek ürünlerin kıyaslanarak enflasyon artışının hesaplanması gerektiğini ifade etti.

 

FARK VAR 
CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer, emekli, memur ve asgari ücretlilerin gelecek yılki maaş artışlarının, TÜİK’in  enflasyon rakamlarına göre belirlendiğini hatırlatarak, “TÜİK’le çarşı ve pazardaki gerçek enflasyon çok farklı” dedi. 
MAAŞLAR ERİYOR 
Gürer, temel tüketim maddelerine yapılan zamlarla sabit gelirlilerin maaşlarının sürekli eridiğini anlatarak, bu kesimlerin yaşadığı ekonomik sorunların aşılması için ücret artışının da buna uygun yapılmasını istedi. 
MAĞDURİYET YAŞIYORLAR 
TÜİK’in enflasyon rakamlarının, çarşı-pazardaki gerçek enflasyonun çok altında olduğunu hatırlatan Gürer, Türkiye’de sayıları 10 milyonu bulan emekliler ve asgari ücretlilerin ciddi mağduriyet yaşadıklarına  dikkat çekti. 
ENFLASYON ARTIŞI BÖYLE HESAPLANSIN
Gürer, TBMM’ye verdiği araştırma önergesinde, enflasyon sepetine konulan ürünlerle çarşı ve pazarda gerçek enflasyonu belirleyecek ürünlerin kıyaslanarak enflasyon artışının hesaplanması gerektiğini ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.