CEYHAN BELEDİYE MECLİSİ HAZİRAN AYI TOPLANTISINI YAPTI

SİYASET 11.06.2019 - 17:39, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1701+ kez okundu.
 

CEYHAN BELEDİYE MECLİSİ HAZİRAN AYI TOPLANTISINI YAPTI

  Ceyhan Belediye Meclisi, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 20. Maddesi gereği 2019 yılı Haziran Ayı olağan toplantısını Belediye Başkan vekili Gürsel İlci başkanlığında gerçekleştirdi.   Murat Göğebakan Kültür Merkezi Belediye Meclis Salonu'ndaki toplantı açılış ve yoklamanın ardından Atatürk ve Aziz Şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ardından İstiklal Marşı'mızın okunması ile başladı. Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın şehir dışında olması münasebeti ile oturumu yöneten Başkan vekili Gürsel İlci, Meclis Üyelerinin Ramazan Bayramı'nı kutlayarak gündem maddelerini değerlendirdi.   Gündem dışı önerilerin değerlendirilmesinin ardından, gündemin 3. maddesi kamu yararına tahsis talebinin görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 4. maddesi Ceyhan'da şehitlerimizin isimleri ile Ceyhan'da hizmette bulunmuş, kalıcı eserler bırakarak hakkın rahmetine kavuşmuş bireylerin Ceyhan'da bulunan sokak ve parklara isimlerinin verilmesi talebinin görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 5. maddesi Büyükmangıt Mahallesi'nde bulunan halı saha konusunun görüşülmesi talebi oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 6. maddesi geçiş hakkı ücreti hakkında  Sabit ve Mobil Haberleşme Altyapısı veya Şebekelerinde kullanılan her türlü kablo ve benzeri gerecin taşınmazlardan geçirilmesine ilişkin yönetmelik Belediye Başkanlığımızca söz konusu ücretler için; " İlçe belediyemiz sınırları içerisinde kalan ve sorumluluğunda olan yerler için yıllık ücret 0,96.-TL/m olarak değerlendirilmesi" oy birliği ile kabul edilerek uygun görüldü. Gündemin 7. Maddesi Gaziosmanpaşa Mahallesi (Namık Kemal) 1508 ada ve çevresinde plan değişikliği yapılması talebinin imar komisyonu başkanlığında müşterek komisyonlarda görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.   Ceyhan Belediye Meclis Üyesi Nusret Saçlı geçtiğimiz günlerde eğitim sırasında şehit olan Kurtkulağı Mahallesi'nden Oğuzhan Kaman’ın isminin, şehidimizin ailesinin talebi üzerine bir yere verilmesini önerdi. Saçlı yaptığı konuşmada, “Siyasi bir amaç aranmaması gerektiğini, tüm Meclis Üyelerinin oy birliği ile kabul etmesini ricasında bulundu."   CHP’li Meclis Üyeleri başta olmak üzere tüm Meclis Üyeleri, “Şehitlerimiz bizim en önemli değerimiz. Başkanımızın da özenle üzerinde durduğu konudur. Şehit ve Gazi Aileleri Derneği'nden gelecek isim listesini de değerlendirerek bu konuda Meclis Üyelerimizin desteği ile park, cadde ve bulvarlarımızda kahramanlarımızın ismini yaşatmaktan onur duyacağız.” dediler.

 

Ceyhan Belediye Meclisi, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 20. Maddesi gereği 2019 yılı Haziran Ayı olağan toplantısını Belediye Başkan vekili Gürsel İlci başkanlığında gerçekleştirdi.

 

Murat Göğebakan Kültür Merkezi Belediye Meclis Salonu'ndaki toplantı açılış ve yoklamanın ardından Atatürk ve Aziz Şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ardından İstiklal Marşı'mızın okunması ile başladı. Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın şehir dışında olması münasebeti ile oturumu yöneten Başkan vekili Gürsel İlci, Meclis Üyelerinin Ramazan Bayramı'nı kutlayarak gündem maddelerini değerlendirdi.

 

Gündem dışı önerilerin değerlendirilmesinin ardından, gündemin 3. maddesi kamu yararına tahsis talebinin görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 4. maddesi Ceyhan'da şehitlerimizin isimleri ile Ceyhan'da hizmette bulunmuş, kalıcı eserler bırakarak hakkın rahmetine kavuşmuş bireylerin Ceyhan'da bulunan sokak ve parklara isimlerinin verilmesi talebinin görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 5. maddesi Büyükmangıt Mahallesi'nde bulunan halı saha konusunun görüşülmesi talebi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 6. maddesi geçiş hakkı ücreti hakkında  Sabit ve Mobil Haberleşme Altyapısı veya Şebekelerinde kullanılan her türlü kablo ve benzeri gerecin taşınmazlardan geçirilmesine ilişkin yönetmelik Belediye Başkanlığımızca söz konusu ücretler için; " İlçe belediyemiz sınırları içerisinde kalan ve sorumluluğunda olan yerler için yıllık ücret 0,96.-TL/m olarak değerlendirilmesi" oy birliği ile kabul edilerek uygun görüldü.

Gündemin 7. Maddesi Gaziosmanpaşa Mahallesi (Namık Kemal) 1508 ada ve çevresinde plan değişikliği yapılması talebinin imar komisyonu başkanlığında müşterek komisyonlarda görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.

 

Ceyhan Belediye Meclis Üyesi Nusret Saçlı geçtiğimiz günlerde eğitim sırasında şehit olan Kurtkulağı Mahallesi'nden Oğuzhan Kaman’ın isminin, şehidimizin ailesinin talebi üzerine bir yere verilmesini önerdi. Saçlı yaptığı konuşmada, “Siyasi bir amaç aranmaması gerektiğini, tüm Meclis Üyelerinin oy birliği ile kabul etmesini ricasında bulundu."

 

CHP’li Meclis Üyeleri başta olmak üzere tüm Meclis Üyeleri, “Şehitlerimiz bizim en önemli değerimiz. Başkanımızın da özenle üzerinde durduğu konudur. Şehit ve Gazi Aileleri Derneği'nden gelecek isim listesini de değerlendirerek bu konuda Meclis Üyelerimizin desteği ile park, cadde ve bulvarlarımızda kahramanlarımızın ismini yaşatmaktan onur duyacağız.” dediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.