CEYHAN BELEDİYESİ YARALI DOĞANA SAHİP ÇIKTI

18.07.2018 - 12:12, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1466+ kez okundu.
 

CEYHAN BELEDİYESİ YARALI DOĞANA SAHİP ÇIKTI

Vatandaş tarafından Üçdut Yeşilova mahallesinde bulunan yaralı doğana Ceyhan Belediyesi sahip çıktı.   Vatandaşın ihbarı üzerine harekete geçen Ceyhan Belediyesi zabıta ekipleri, bilinçsiz avcılar tarafından tüfekle vurularak yaralanan doğanı bulunduğu yerden alarak hayvan barınağına getirdi. Barınağa getirilen yaralı doğana veteriner tarafından gerekli tetkikler yapılarak muayenesi başlatıldı. Sağlığına kavuşturulan doğan, doğa koruma ekiplerine teslim edildi.   Ceyhan Belediyesi Başkan Vekili Ali Alper Boydak ve Zabıta Müdürü Mustafa Yeşbek’in hayvanlara karşı hassasiyetini belirten zabıta amiri Bilal Bayrak, “İhbar üzerine ekiplerimizi olay yerine yönlendirerek gerekli müdahalenin yapılmasının takipçisi oluyoruz. Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan hayvanların bilinçsiz insanlar tarafından yanlış davranışlarda bulunulmamasının taraftarıyız. Bütün hayvanlar, doğamız için faydalı ve tıpkı insanlar gibi özgürce yaşama hakkına sahip. Hayvan barınağında veteriner tarafından tedavileri yapıldıktan sonra doğa koruma ekiplerine teslim edilen hayvanlar, daha sonra doğal yaşam alanına bırakılıyor” dedi.  

Vatandaş tarafından Üçdut Yeşilova mahallesinde bulunan yaralı doğana Ceyhan Belediyesi sahip çıktı.

 

Vatandaşın ihbarı üzerine harekete geçen Ceyhan Belediyesi zabıta ekipleri, bilinçsiz avcılar tarafından tüfekle vurularak yaralanan doğanı bulunduğu yerden alarak hayvan barınağına getirdi. Barınağa getirilen yaralı doğana veteriner tarafından gerekli tetkikler yapılarak muayenesi başlatıldı. Sağlığına kavuşturulan doğan, doğa koruma ekiplerine teslim edildi.

 

Ceyhan Belediyesi Başkan Vekili Ali Alper Boydak ve Zabıta Müdürü Mustafa Yeşbek’in hayvanlara karşı hassasiyetini belirten zabıta amiri Bilal Bayrak, “İhbar üzerine ekiplerimizi olay yerine yönlendirerek gerekli müdahalenin yapılmasının takipçisi oluyoruz. Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan hayvanların bilinçsiz insanlar tarafından yanlış davranışlarda bulunulmamasının taraftarıyız. Bütün hayvanlar, doğamız için faydalı ve tıpkı insanlar gibi özgürce yaşama hakkına sahip. Hayvan barınağında veteriner tarafından tedavileri yapıldıktan sonra doğa koruma ekiplerine teslim edilen hayvanlar, daha sonra doğal yaşam alanına bırakılıyor” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.