CHP’DE BAŞARISIZLIĞIN HESABI SORULMUYOR

GÜNDEM 15.07.2018 - 14:59, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1285+ kez okundu.
 

CHP’DE BAŞARISIZLIĞIN HESABI SORULMUYOR

  Cumhuriyet Halk Partisi  (CHP) Adana’da gittikçe dibe vururken, bu başarısızlığın sorumluluğunu ise hiç kimse üstlenmiyor.  7 YIL ÖNCE ALDIĞI OYUN ALTINA DÜŞTÜ CHP, 24 Haziran seçimlerinde 7 yıl önce aldığı oyun bile altına düştü. CHP 2011 seçimlerinde Adana genelinde 360 bin oy aldı. 2015 yılı 1 Haziran seçimlerinde bu oy 354 bine düştü ama 1 Kasım’da bu telafi edildi. 1 Kasım 2015’te CHP 374 bin oy aldı.  40 BİN SEÇMEN ARTIŞI VE 40 BİN KAYIP  24 Haziran seçimlerinde ise CHP Adana’da adeta hüsrana uğradı. Üçüncü parti olduğu Pozantı dışında oylarını koruduğu bir tek ilçe bile kalmadı. CHP’nin birinci olduğu iki ilçede ise oylar düştü. Milletvekillerine göre, Adana başarılı. Peki, 40 bin seçmen artışına rağmen 40 binin üzerinde oy kaybı nasıl bir başarı.  ŞİMDİ DE DELEGEYE BASKI KURUYORLAR Bu yaşanan yenilgi ve hüsranın ardından; başarısızlık yüzünden utanması gereken bir belediye başkanı elinde tuttuğu örgütlerle şimdi delege üzerinde baskı kurup Genel merkez yönetimini koruma derdinde. Kurultay için imza toplayanlara ise baskı yapılıyor. CHP’de kişilerin geleceği uğruna parti gittikçe küçültülüyor.  GENEL MERKEZ HİÇBİR ŞEY YAPMIYOR Örgütlere müdahale eden, tabanda ayrışma yaratan, 40 yıllık partilileri küstüren, kırıp döken, gençlerin, kadınların, seçimlerine bile müdahale eden, delegeleri bile belediye imkanları kullanarak belirleyen zihniyet, şimdi de Kurultay için imza toplayanları hedefine koymuş durumda. Genel merkez ise tüm bu rezaleti destekleyen konumunda.

 

Cumhuriyet Halk Partisi  (CHP) Adana’da gittikçe dibe vururken, bu başarısızlığın sorumluluğunu ise hiç kimse üstlenmiyor. 
7 YIL ÖNCE ALDIĞI OYUN ALTINA DÜŞTÜ
CHP, 24 Haziran seçimlerinde 7 yıl önce aldığı oyun bile altına düştü. CHP 2011 seçimlerinde Adana genelinde 360 bin oy aldı. 2015 yılı 1 Haziran seçimlerinde bu oy 354 bine düştü ama 1 Kasım’da bu telafi edildi. 1 Kasım 2015’te CHP 374 bin oy aldı. 
40 BİN SEÇMEN ARTIŞI VE 40 BİN KAYIP 
24 Haziran seçimlerinde ise CHP Adana’da adeta hüsrana uğradı. Üçüncü parti olduğu Pozantı dışında oylarını koruduğu bir tek ilçe bile kalmadı. CHP’nin birinci olduğu iki ilçede ise oylar düştü. Milletvekillerine göre, Adana başarılı. Peki, 40 bin seçmen artışına rağmen 40 binin üzerinde oy kaybı nasıl bir başarı. 
ŞİMDİ DE DELEGEYE BASKI KURUYORLAR
Bu yaşanan yenilgi ve hüsranın ardından; başarısızlık yüzünden utanması gereken bir belediye başkanı elinde tuttuğu örgütlerle şimdi delege üzerinde baskı kurup Genel merkez yönetimini koruma derdinde. Kurultay için imza toplayanlara ise baskı yapılıyor. CHP’de kişilerin geleceği uğruna parti gittikçe küçültülüyor. 
GENEL MERKEZ HİÇBİR ŞEY YAPMIYOR
Örgütlere müdahale eden, tabanda ayrışma yaratan, 40 yıllık partilileri küstüren, kırıp döken, gençlerin, kadınların, seçimlerine bile müdahale eden, delegeleri bile belediye imkanları kullanarak belirleyen zihniyet, şimdi de Kurultay için imza toplayanları hedefine koymuş durumda. Genel merkez ise tüm bu rezaleti destekleyen konumunda.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.