CHP, eş, dost ve aile partisine döndürüldü

SİYASET 07.01.2020 - 17:02, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1916+ kez okundu.
 

CHP, eş, dost ve aile partisine döndürüldü

  Adana’da CHP’nin Aralık ayında başlayan ilçe kongreleri 18 Ocak’ta Sarıçam ilçe kongresiyle sona erecek. CHP içinde kongre sürecine yönelik en büyük tepki ise partinin eş, dost, akraba partisi haline getirildiği iddiaları.  SON KONGRE SARIÇAM’DA  15 ilçeden 12’sinin kongreleri tamamlandı. 11 Ocak Cumartesi; Seyhan, 12 Ocak Pazar; Pozantı ve 18 Ocak Cumartesi; Sarıçam ilçe kongresiyle ilçe kongreleri süreci sona erecek.  AYNI AİLEDEN YÖNETİME BİR KAÇ İSİM CHP’de bazı kongreler coşkulu geçse de kongre sonrasında tartışmalar ve yeni kırgınlıklar yaşanıyor. Bazı ilçelerde yönetim kurullarına aynı aileden bir kaç kişinin yazılması ise partililerin büyük tepkisine yol açıyor.  KARALAR’IN MÜDAHALESİ VAR CHP kulislerinden sızan bilgi ve iddialara göre, tüm kongrelere Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar müdahale etti. Kongresini yapmayan üç örgüte de iddialara göre, Karalar yine müdahale edecek.  BAŞKANLAR DEĞİŞMEYECEK Kongrelerini henüz yapmayan Seyhan,  Sarıçam ve Pozantı ilçelerinde adaylar değişmeyecek. CHP Adana İl Kongresi için henüz tarih netleşmedi. İl başkanlığı için de Karalar’ın tercihinin mevcut başkan Mehmet Çelebi olacağı konuşuluyor.

 

Adana’da CHP’nin Aralık ayında başlayan ilçe kongreleri 18 Ocak’ta Sarıçam ilçe kongresiyle sona erecek. CHP içinde kongre sürecine yönelik en büyük tepki ise partinin eş, dost, akraba partisi haline getirildiği iddiaları. 
SON KONGRE SARIÇAM’DA 
15 ilçeden 12’sinin kongreleri tamamlandı. 11 Ocak Cumartesi; Seyhan, 12 Ocak Pazar; Pozantı ve 18 Ocak Cumartesi; Sarıçam ilçe kongresiyle ilçe kongreleri süreci sona erecek. 
AYNI AİLEDEN YÖNETİME BİR KAÇ İSİM
CHP’de bazı kongreler coşkulu geçse de kongre sonrasında tartışmalar ve yeni kırgınlıklar yaşanıyor. Bazı ilçelerde yönetim kurullarına aynı aileden bir kaç kişinin yazılması ise partililerin büyük tepkisine yol açıyor. 
KARALAR’IN MÜDAHALESİ VAR
CHP kulislerinden sızan bilgi ve iddialara göre, tüm kongrelere Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar müdahale etti. Kongresini yapmayan üç örgüte de iddialara göre, Karalar yine müdahale edecek. 
BAŞKANLAR DEĞİŞMEYECEK
Kongrelerini henüz yapmayan Seyhan,  Sarıçam ve Pozantı ilçelerinde adaylar değişmeyecek. CHP Adana İl Kongresi için henüz tarih netleşmedi. İl başkanlığı için de Karalar’ın tercihinin mevcut başkan Mehmet Çelebi olacağı konuşuluyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.