CHP'li Bulut deprem bölgesinde

GÜNDEM 27.01.2020 - 13:32, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1532+ kez okundu.
 

CHP'li Bulut deprem bölgesinde

  CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, CHP heyeti ile iki gün depremin vurduğu Elazığ ve Malatya’da incelemelerde bulundu. Deprem bölgesinde kerpiç evlerin tamamen yıkıldığını, camilerin zarar gördüğünü söyleyen Bulut, “İhtiyaç listesinin başında, konteyner, çadır, hayvan çadırı ve hayvan yemi var” dedi. Elazığ Sivrice’yi 6.8 büyüklüğünde vuran, Malatya’da da can kaybına ve hasara yol açan depremin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla oluşturulan CHP Heyeti iki gün boyunca bölgede incelemelerde bulundu. Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın koordinatörlüğündeki heyette CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Ankara Milletvekili Murat Emir, Kadın Kolları Başkanı Fatma Köse yer aldı. ELAZIĞ’DA İNCELEMELERDE BULUNDU Heyet ilk olarak arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği Elazığ merkez ve Sivrice’de incelemelerde bulundu. Kriz masasında Kaymakam ve Belediye Başkanı’ndan çalışmalar hakkında bilgi aldı.  Elazığ Şehir Hastanesi’nde depremzedeleri ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti. YARDIMLAR KOORDİNE EDİLDİ CHP heyeti ikinci günde Malatya’nın depremden etkilenen Doğanyol ve Pütürge ilçelerini gezerek ihtiyaç listesi belirledi. Gökçe, Koldere, Bakımlı, Örmeli ve Hüsükuşağı’nda depremzedelerle buluşan heyet, yardımların koordinesini sağladı. Heyet, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen, depremzedelerin sıcak yemek ihtiyacını karşılayan “mobil mutfakta” incelemelerde bulundu. Depremde hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarına taziye ziyaretleri gerçekleştirdi. İHTİYAÇ LİSTESİ BELİRLENDİ CHP heyetinin deprem bölgesindeki izlenimlerini paylaşan Bulut, “Öncelikle depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifa diliyorum. Birlik, beraberlik ve dayanışmayla bu acı günleri hep beraber aşacağız. Deprem sonrası vatandaşlarla dayanışmak, ihtiyaçları belirlemek için iki gün boyunca Elazığ ve Malatya’yı karış karış gezdik. Deprem bölgesinde incelemelerde bulunduk. Kerpiç evler tamamen yıkılmış durumda. Gıda sorunu büyük ölçüde çözülmüş olsa da barınma sorunu devam ediyor. Kerpiç evlerin çoğu geceleri hava sıcaklığı ek 15 dereceyi gören dağ köylerinde.  İhtiyaç listesinin başında, konteyner, ısıtmalı çadır, hayvan çadırı ve hayvan yemi geliyor” dedi. TEDBİR ALMALIYIZ Deprem sonrası dayanışma, birlik ve beraberlik ruhunun bütün ülkeye yayıldığını kaydeden Bulut, CHP’li belediyelerin deprem bölgesi için teyakkuza geçtiğini bildirdi. Elazığ ve Malatya’yı vuran depremin coğrafyamızın bir kaderi olduğunu kaydeden Bulut, “Bu deprem bir kez daha depremle yaşamayı öğrenmemiz gerektiği gerçeğini bize gösterdi. Eğer zamanında önlem alır ve güvenli yapılar inşa edersek can kayıplarını ve hasarı en aza indiririz” ifadelerini kullandı.      

 

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, CHP heyeti ile iki gün depremin vurduğu Elazığ ve Malatya’da incelemelerde bulundu. Deprem bölgesinde kerpiç evlerin tamamen yıkıldığını, camilerin zarar gördüğünü söyleyen Bulut, “İhtiyaç listesinin başında, konteyner, çadır, hayvan çadırı ve hayvan yemi var” dedi.

Elazığ Sivrice’yi 6.8 büyüklüğünde vuran, Malatya’da da can kaybına ve hasara yol açan depremin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla oluşturulan CHP Heyeti iki gün boyunca bölgede incelemelerde bulundu. Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın koordinatörlüğündeki heyette CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Ankara Milletvekili Murat Emir, Kadın Kolları Başkanı Fatma Köse yer aldı.

ELAZIĞ’DA İNCELEMELERDE BULUNDU

Heyet ilk olarak arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği Elazığ merkez ve Sivrice’de incelemelerde bulundu. Kriz masasında Kaymakam ve Belediye Başkanı’ndan çalışmalar hakkında bilgi aldı.  Elazığ Şehir Hastanesi’nde depremzedeleri ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

YARDIMLAR KOORDİNE EDİLDİ

CHP heyeti ikinci günde Malatya’nın depremden etkilenen Doğanyol ve Pütürge ilçelerini gezerek ihtiyaç listesi belirledi. Gökçe, Koldere, Bakımlı, Örmeli ve Hüsükuşağı’nda depremzedelerle buluşan heyet, yardımların koordinesini sağladı. Heyet, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen, depremzedelerin sıcak yemek ihtiyacını karşılayan “mobil mutfakta” incelemelerde bulundu. Depremde hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarına taziye ziyaretleri gerçekleştirdi.

İHTİYAÇ LİSTESİ BELİRLENDİ

CHP heyetinin deprem bölgesindeki izlenimlerini paylaşan Bulut, “Öncelikle depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifa diliyorum. Birlik, beraberlik ve dayanışmayla bu acı günleri hep beraber aşacağız. Deprem sonrası vatandaşlarla dayanışmak, ihtiyaçları belirlemek için iki gün boyunca Elazığ ve Malatya’yı karış karış gezdik. Deprem bölgesinde incelemelerde bulunduk. Kerpiç evler tamamen yıkılmış durumda. Gıda sorunu büyük ölçüde çözülmüş olsa da barınma sorunu devam ediyor. Kerpiç evlerin çoğu geceleri hava sıcaklığı ek 15 dereceyi gören dağ köylerinde.  İhtiyaç listesinin başında, konteyner, ısıtmalı çadır, hayvan çadırı ve hayvan yemi geliyor” dedi.

TEDBİR ALMALIYIZ

Deprem sonrası dayanışma, birlik ve beraberlik ruhunun bütün ülkeye yayıldığını kaydeden Bulut, CHP’li belediyelerin deprem bölgesi için teyakkuza geçtiğini bildirdi. Elazığ ve Malatya’yı vuran depremin coğrafyamızın bir kaderi olduğunu kaydeden Bulut, “Bu deprem bir kez daha depremle yaşamayı öğrenmemiz gerektiği gerçeğini bize gösterdi. Eğer zamanında önlem alır ve güvenli yapılar inşa edersek can kayıplarını ve hasarı en aza indiririz” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.