CHP'li Bulut sağlık emekçilerinin sesi oldu

GÜNDEM 21.02.2020 - 13:00, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1811+ kez okundu.
 

CHP'li Bulut sağlık emekçilerinin sesi oldu

  ANKARA/ CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, TBMM Genel Kurulu’nda sağlık emekçilerinin sesi oldu. Sağlık emekçilerinin döner sermaye ödemelerinde hayal kırıklığına uğradığını belirten Bulut, Sabit döner sermaye tutar ve oranının artırılmasını, genel bütçeden ödenmesini istedi. CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, TBMM Genel Kurulu’nda sağlık emekçilerinin taleplerini dile getirdi. Bulut,  yirmi dört saat esasıyla vatandaşa hizmet veren sağlık emekçilerinin, emeklerinin karşılığını alamadığını kaydetti. DÖNER SERMAYEDE ASLAN PAYI DEVLETE Adana'da sağlık çalışanlarının geçen yıl olduğu gibi bu yıl da döner sermaye ödemelerinde hayal kırıklığına uğradığını belirten Bulut, döner sermaye uygulamasından hazinenin yüzde 15, Bakanlığın yüzde 5, Sosyal Hizmetlerin yüzde 1 pay aldığını,  sadece yüzde 39 ile 46 arası dilimin personele dağıtıldığını söyledi. DÜŞÜK İKRAMİYE VE EMEKLİ MAAŞI Ayrıca ek ödemelerden ve performanstan vergi kesildiğine, ancak emekli keseneğine gelir olarak kaydedilmediğine dikkat çeken Bulut, bunun da sağlık emekçilerine emeklilik yıllarında yine düşük ikramiye ve en düşük emekli maaşı olarak döndüğünü bildirdi. DÖNER SERMAYE, GENEL BÜTÇEDEN ÖDENSİN CHP’li Bulut, “Acil önlem alınmazsa bundan sonra hekimler dâhil tüm sağlık çalışanları sadece sabit ek ödemeye mahkûm kalacaktır. Sabit döner sermaye tutar ve oranının artırılması, emekten ve emeklilikten sayılması, genel bütçeden ödenmesi, sağlık çalışanlarına hak verilmesini talep ediyoruz” dedi.

 

ANKARA/ CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, TBMM Genel Kurulu’nda sağlık emekçilerinin sesi oldu. Sağlık emekçilerinin döner sermaye ödemelerinde hayal kırıklığına uğradığını belirten Bulut, Sabit döner sermaye tutar ve oranının artırılmasını, genel bütçeden ödenmesini istedi.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, TBMM Genel Kurulu’nda sağlık emekçilerinin taleplerini dile getirdi. Bulut,  yirmi dört saat esasıyla vatandaşa hizmet veren sağlık emekçilerinin, emeklerinin karşılığını alamadığını kaydetti.

DÖNER SERMAYEDE ASLAN PAYI DEVLETE

Adana'da sağlık çalışanlarının geçen yıl olduğu gibi bu yıl da döner sermaye ödemelerinde hayal kırıklığına uğradığını belirten Bulut, döner sermaye uygulamasından hazinenin yüzde 15, Bakanlığın yüzde 5, Sosyal Hizmetlerin yüzde 1 pay aldığını,  sadece yüzde 39 ile 46 arası dilimin personele dağıtıldığını söyledi.

DÜŞÜK İKRAMİYE VE EMEKLİ MAAŞI

Ayrıca ek ödemelerden ve performanstan vergi kesildiğine, ancak emekli keseneğine gelir olarak kaydedilmediğine dikkat çeken Bulut, bunun da sağlık emekçilerine emeklilik yıllarında yine düşük ikramiye ve en düşük emekli maaşı olarak döndüğünü bildirdi.

DÖNER SERMAYE, GENEL BÜTÇEDEN ÖDENSİN

CHP’li Bulut, “Acil önlem alınmazsa bundan sonra hekimler dâhil tüm sağlık çalışanları sadece sabit ek ödemeye mahkûm kalacaktır. Sabit döner sermaye tutar ve oranının artırılması, emekten ve emeklilikten sayılması, genel bütçeden ödenmesi, sağlık çalışanlarına hak verilmesini talep ediyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.