Çin de ekonomi

EKONOMİ 17.04.2020 - 12:16, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2627+ kez okundu.
 

Çin de ekonomi

  Mart ayında üretim için önemli göstergelerden olan sanayi üretimi yüzde 1,1, tüketimdeki durum açısından önemli bir gösterge olan perakende satışlar ise yüzde 15,8 düştü. Çin'de kentlerdeki işsizlik oranı Mart ayında yüzde 5,9'a geriledi. Çin'in dış ticaretinin ilk çeyrekte yüzde 6,4 düştüğü açıklanmıştı. IMF: BÜYÜK BUHRAN'DAN SONRA EN KÖTÜ EKONOMİK DÖNEM IMF tarafından bu hafta yayınlanan raporda, koronavirüsün ekonomik etkilerinin 2008 küresel finans krizinden çok daha ağır olacağı, dünya ekonomisinin Büyük Buhran'dan sonraki en kötü dönemini yaşayacağı belirtilmişti. IMF, 2020'de dünya ekonomisinin yüzde 3 daralacağı öngörüsünü açıkladı. Öte yandan IMF, Çin ekonomisinin yıl sonu büyüme oranının ise yüzde 1,2'ye düşeceği tahmininde bulunmuştu.
 

Mart ayında üretim için önemli göstergelerden olan sanayi üretimi yüzde 1,1, tüketimdeki durum açısından önemli bir gösterge olan perakende satışlar ise yüzde 15,8 düştü. Çin'de kentlerdeki işsizlik oranı Mart ayında yüzde 5,9'a geriledi. Çin'in dış ticaretinin ilk çeyrekte yüzde 6,4 düştüğü açıklanmıştı.

IMF: BÜYÜK BUHRAN'DAN SONRA EN KÖTÜ EKONOMİK DÖNEM

IMF tarafından bu hafta yayınlanan raporda, koronavirüsün ekonomik etkilerinin 2008 küresel finans krizinden çok daha ağır olacağı, dünya ekonomisinin Büyük Buhran'dan sonraki en kötü dönemini yaşayacağı belirtilmişti. IMF, 2020'de dünya ekonomisinin yüzde 3 daralacağı öngörüsünü açıkladı.

Öte yandan IMF, Çin ekonomisinin yıl sonu büyüme oranının ise yüzde 1,2'ye düşeceği tahmininde bulunmuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.