Çocuğunuzla inatlaşmayın

GENÇLİK 03.03.2016 - 18:58, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2153+ kez okundu.
 

Çocuğunuzla inatlaşmayın

  HABER MERKEZİ- Dilber Demir Baydar, özellikle yemek yeme konusunda çocukla inatlaşmak yerine eğitici ve örnek olmak gerektiğini söyledi İnci Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Medical Park Tarsus Hastanesi’nden Psikolog Dilber Demir Baydar ve Diyetisyen Ayşe Şahika Karagöz’ü ağırladı. Merkeze devam eden çocukların ailelerine seminer veren Baydar ve Karagöz, anne-babalardan gelen soruları yanıtladı. En çok “Çocuğum yemek yemiyor” şeklinde yakınan ailelere Psikolog Dilber Demir Baydar, “İnatlaşırsanız çocuk bile bile yemez. Ama eğitici ve örnek olursanız, zamanla yeme alışkanlığı gelişir” dedi.   AŞIRI DERECEDE KORUMAYIN Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin yönetici, uzman ve eğiticilerinin de katıldığı seminerde Psikolog Dilber Demir Baydar, engelli ailelerine seslenirken çocuklarını aşırı derecede korumamaları gerektiğini belirtti. Baydar, “Çocuğunuzun yapabileceği şeyleri yapmasını sabırla bekleyin. Unutmayın ki siz her zaman yanında olmayabilirsiniz” dedi. Engelli çocukların sevilme, beğenilme, övülme gibi gereksinimleri olduğunu kaydeden Baydar, “Başarılı olduğu için çocuğunuzu ödüllendirin. Öğrenilecek her şeyin tekrarlarla alışkanlık haline getirilmesine dikkat edin” diye konuştu.   OTİSTİKLERE KEÇİ SÜTÜ VERİN Seminerde konuşan Medical Park Tarsus Hastanesi Diyetisyeni Ayşe Şahika Karagöz ise çocuklarda tek çeşit beslenmenin yanlışlığına vurgu yaparken, çocukların yetişkinler kadar çok yemeğe ihtiyaç duymadığını da kaydetti. Otistik çocukların beslenmesiyle ilgili bilgiler de veren Karagöz, “Otistik çocuklara inek sütü ve ürünleri verilmemeli. Onun yerine keçi sütü ve keçi sütüyle yapılmış ürünler tüketmesi sağlanmalı” diye konuştu. Etkinlikte daha sonra Psikolog Baydar ve Diyetisyen Karagöz, ailelerden gelen soruları yanıtladı.  

 

HABER MERKEZİ- Dilber Demir Baydar, özellikle yemek yeme konusunda çocukla inatlaşmak yerine eğitici ve örnek olmak gerektiğini söyledi

İnci Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Medical Park Tarsus Hastanesi’nden Psikolog Dilber Demir Baydar ve Diyetisyen Ayşe Şahika Karagöz’ü ağırladı. Merkeze devam eden çocukların ailelerine seminer veren Baydar ve Karagöz, anne-babalardan gelen soruları yanıtladı. En çok “Çocuğum yemek yemiyor” şeklinde yakınan ailelere Psikolog Dilber Demir Baydar, “İnatlaşırsanız çocuk bile bile yemez. Ama eğitici ve örnek olursanız, zamanla yeme alışkanlığı gelişir” dedi.

 

AŞIRI DERECEDE KORUMAYIN

Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin yönetici, uzman ve eğiticilerinin de katıldığı seminerde Psikolog Dilber Demir Baydar, engelli ailelerine seslenirken çocuklarını aşırı derecede korumamaları gerektiğini belirtti. Baydar, “Çocuğunuzun yapabileceği şeyleri yapmasını sabırla bekleyin. Unutmayın ki siz her zaman yanında olmayabilirsiniz” dedi. Engelli çocukların sevilme, beğenilme, övülme gibi gereksinimleri olduğunu kaydeden Baydar, “Başarılı olduğu için çocuğunuzu ödüllendirin. Öğrenilecek her şeyin tekrarlarla alışkanlık haline getirilmesine dikkat edin” diye konuştu.

 

OTİSTİKLERE KEÇİ SÜTÜ VERİN

Seminerde konuşan Medical Park Tarsus Hastanesi Diyetisyeni Ayşe Şahika Karagöz ise çocuklarda tek çeşit beslenmenin yanlışlığına vurgu yaparken, çocukların yetişkinler kadar çok yemeğe ihtiyaç duymadığını da kaydetti. Otistik çocukların beslenmesiyle ilgili bilgiler de veren Karagöz, “Otistik çocuklara inek sütü ve ürünleri verilmemeli. Onun yerine keçi sütü ve keçi sütüyle yapılmış ürünler tüketmesi sağlanmalı” diye konuştu. Etkinlikte daha sonra Psikolog Baydar ve Diyetisyen Karagöz, ailelerden gelen soruları yanıtladı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.