Çocuk işçileri ‘yoksulluk’ artırıyor

GÜNDEM 17.01.2021 - 17:23, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2270+ kez okundu.
 

Çocuk işçileri ‘yoksulluk’ artırıyor

  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili Ömer Fethi Gürer,  yokluk ve yoksulluğun çocuk işçiliğini artırdığını belirterek, önlem alınmasını istedi.   KESİNLİKLE ÖNLEM ALINMALI Ülkemizde 4 yıl önceki verilere göre, 18 yaş altı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kapsamında 6 bin 348 çocuğun iş kazası geçirdi. Gürer, çocuk işçiliğiyle ilgili sorunun Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çok yönlü ele alınıp irdelenmesi için araştırma önergesi verdi.   ÇOCUKLARA YÜKLENİLMESİN Gürer, ülkemizde tarımda ve farklı sektörlerde, çocuklara yaşlarından büyük işlerin yüklenmesinin önüne geçilmesi amacıyla yoksullukla mücadele edilmesi ve aynı zamanda ücretsiz ve temel eğitime, sürekli ve düzenli erişimin yolunun açılması gerektiğini dile getirdi.   ÜLKEMİZDE DE ARTTI Gürer, tüm dünyada olduğu gibi çocuk işçiliğin ülkemizde de arttığına işaret ederek, “Çocuklar aile içi çok farklı hizmetleri yerine getirirken aile bütçesine ekonomik katkı amaçlı olarak yaşlarından büyük işlerde de yer almaya başlamıştır, doğru değil” ifadelerini kullandı.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili Ömer Fethi Gürer,  yokluk ve yoksulluğun çocuk işçiliğini artırdığını belirterek, önlem alınmasını istedi.

 

KESİNLİKLE ÖNLEM ALINMALI

Ülkemizde 4 yıl önceki verilere göre, 18 yaş altı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kapsamında 6 bin 348 çocuğun iş kazası geçirdi. Gürer, çocuk işçiliğiyle ilgili sorunun Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çok yönlü ele alınıp irdelenmesi için araştırma önergesi verdi.

 

ÇOCUKLARA YÜKLENİLMESİN

Gürer, ülkemizde tarımda ve farklı sektörlerde, çocuklara yaşlarından büyük işlerin yüklenmesinin önüne geçilmesi amacıyla yoksullukla mücadele edilmesi ve aynı zamanda ücretsiz ve temel eğitime, sürekli ve düzenli erişimin yolunun açılması gerektiğini dile getirdi.

 

ÜLKEMİZDE DE ARTTI

Gürer, tüm dünyada olduğu gibi çocuk işçiliğin ülkemizde de arttığına işaret ederek, “Çocuklar aile içi çok farklı hizmetleri yerine getirirken aile bütçesine ekonomik katkı amaçlı olarak yaşlarından büyük işlerde de yer almaya başlamıştır, doğru değil” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.