ÇOCUKLARDA CANLANDIRMA VE İLERİ YAŞAM KURSU BALCALI’DA YAPILDI

GÜNDEM 13.04.2021 - 13:58, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1201+ kez okundu.
 

ÇOCUKLARDA CANLANDIRMA VE İLERİ YAŞAM KURSU BALCALI’DA YAPILDI

Amerikan Kalp Birliği tarafından 2020’de yenilenen Çocuklarda Canlandırma kursunun ilki Türkiye’de Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi tarafından gerçekleştirildi. Yine Amerikan Kalp Birliği bünyesinde düzenlenen “Çocuklarda İleri Yaşam Desteği Kursu” bu konuda Türkiye’de sorumlu merkez olan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi tarafından verildi. Kısa adı AHA olan Amerikan Kalp Birliği bünyesinde düzlenen “Çocuklarda İleri Yaşam Desteği Kursu” pandemi kuralları çerçevesinde Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi tarafından gerçekleştirildi. Bu kurs Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilimdalında ki araştırma görevlerine verildi. Kurs Başkanlığı’nı Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Dinçer Yıldızdaş’ın yaptığı kursa çok büyük ilgi oldu. Kursta teorik ve uygulamalı olmak üzere “Çocuklarda İleri Yaşam Desteği” konusunda son derece önemli bilgiler verilirken, Türkiye’nin çeşitli sağlık kuruluşlarından katılan doktorlar da kurs eğiticiliği eğitimi aldı. “Çocuklarda İleri Yaşam Kursu” nun Başkanlığını yapan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Dinçer Yıldızdaş, bu yılki kursları pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştirdiklerini, çocuklarda ileri yaşam desteğinin son derece önemli olduğunu, özellikle anlık ve acil müdahalelerin hayat kurtardığına dikkati çekerek, çocuklarda ileri yaşam desteği konusundaki son gelişme ve uygulamaları kursiyerlere anlattıklarını söyledi. Yıldızdaş, kursa tam olarak katılan, gerekli becerileri edinen, yazılı ve uygulamalı sınavda başarılı olan katılımcılara "AHA/AAP PALS Provider" kimlik kartı ve sertifikasının verildiğini, bu sertifikanın dünyada geçerliliği olan bir sertifika olduğunu kaydetti.

Amerikan Kalp Birliği tarafından 2020’de yenilenen Çocuklarda Canlandırma kursunun ilki Türkiye’de Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi tarafından gerçekleştirildi.

Yine Amerikan Kalp Birliği bünyesinde düzenlenen “Çocuklarda İleri Yaşam Desteği Kursu” bu konuda Türkiye’de sorumlu merkez olan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi tarafından verildi.

Kısa adı AHA olan Amerikan Kalp Birliği bünyesinde düzlenen “Çocuklarda İleri Yaşam Desteği Kursu” pandemi kuralları çerçevesinde Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi tarafından gerçekleştirildi. Bu kurs Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilimdalında ki araştırma görevlerine verildi.

Kurs Başkanlığı’nı Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Dinçer Yıldızdaş’ın yaptığı kursa çok büyük ilgi oldu.

Kursta teorik ve uygulamalı olmak üzere “Çocuklarda İleri Yaşam Desteği” konusunda son derece önemli bilgiler verilirken, Türkiye’nin çeşitli sağlık kuruluşlarından katılan doktorlar da kurs eğiticiliği eğitimi aldı.

“Çocuklarda İleri Yaşam Kursu” nun Başkanlığını yapan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Dinçer Yıldızdaş, bu yılki kursları pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştirdiklerini, çocuklarda ileri yaşam desteğinin son derece önemli olduğunu, özellikle anlık ve acil müdahalelerin hayat kurtardığına dikkati çekerek, çocuklarda ileri yaşam desteği konusundaki son gelişme ve uygulamaları kursiyerlere anlattıklarını söyledi. Yıldızdaş, kursa tam olarak katılan, gerekli becerileri edinen, yazılı ve uygulamalı sınavda başarılı olan katılımcılara "AHA/AAP PALS Provider" kimlik kartı ve sertifikasının verildiğini, bu sertifikanın dünyada geçerliliği olan bir sertifika olduğunu kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.