ÇÖZÜME KATKI SAĞLAYACAK FORMÜL

20.07.2020 - 16:02, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2270+ kez okundu.
 

ÇÖZÜME KATKI SAĞLAYACAK FORMÜL

Yargıtay’ın ikinci el araç satısında, “ağır hasarlı aracı herhangi bir bilgilendirme yapmadan vatandaşa satmanın yasal olmadığına hükmetmesi” bu konuda yapılması gereken önemli bir düzenlemeyi yeniden gündeme getirdi.
Adana Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı İbrahim Öcal, ağır hasarlı araçlar için ruhsata “Kırmızı kaşe” uygulanması yönündeki tekliflerinin hala geçerliliğini koruduğunu söyledi Öcal, vatandaşların sıkıntılarını ortadan kaldıracak düzenlemeyle önemli bir sorunun çözümüne katkı sağlanacağını bildirdi.   MUTLAKA İNCELESİNLER   Öcal, piyasada ağır hasarlı araçların zaman zaman normal fiyata elden çıkarıldığına şahit olduklarına dikkat çekerek, araç alacakların mutlaka, motor, kaporta sorunlarını gözden geçirmesini ayrıca Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi’nden (Tramer) kazalı olup olmadığını araştırmasını istedi.   YARGITAY’IN KARARI ÖNEMLİ   Öcal, “Yargıtay’ın bu konuda kararı önemlidir. Alıcı ancak aracı sigorta yaptırırken ağır hasarlı olduğunu öğreniyor. Sonra ortaya istenmeyen olaylar çıkıyor. Ruhsatta, kırmızı kaşeyle ağır hasarlı yazması bu konudaki şikayetlerin önüne geçecektir. Tüketici mahkemeleri de bu konuyla uğraşmayacaktır” dedi.  
Yargıtay’ın ikinci el araç satısında, “ağır hasarlı aracı herhangi bir bilgilendirme yapmadan vatandaşa satmanın yasal olmadığına hükmetmesi” bu konuda yapılması gereken önemli bir düzenlemeyi yeniden gündeme getirdi.

Adana Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı İbrahim Öcal, ağır hasarlı araçlar için ruhsata “Kırmızı kaşe” uygulanması yönündeki tekliflerinin hala geçerliliğini koruduğunu söyledi Öcal, vatandaşların sıkıntılarını ortadan kaldıracak düzenlemeyle önemli bir sorunun çözümüne katkı sağlanacağını bildirdi.

 

MUTLAKA İNCELESİNLER

 

Öcal, piyasada ağır hasarlı araçların zaman zaman normal fiyata elden çıkarıldığına şahit olduklarına dikkat çekerek, araç alacakların mutlaka, motor, kaporta sorunlarını gözden geçirmesini ayrıca Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi’nden (Tramer) kazalı olup olmadığını araştırmasını istedi.

 

YARGITAY’IN KARARI ÖNEMLİ

 

Öcal, “Yargıtay’ın bu konuda kararı önemlidir. Alıcı ancak aracı sigorta yaptırırken ağır hasarlı olduğunu öğreniyor. Sonra ortaya istenmeyen olaylar çıkıyor. Ruhsatta, kırmızı kaşeyle ağır hasarlı yazması bu konudaki şikayetlerin önüne geçecektir. Tüketici mahkemeleri de bu konuyla uğraşmayacaktır” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.