ÇÜ 2. Uluslararası Rhapsody Piyano Festivali sona erdi

EĞİTİM 28.12.2020 - 12:58, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1447+ kez okundu.
 

ÇÜ 2. Uluslararası Rhapsody Piyano Festivali sona erdi

    Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) 2. Uluslararası “Rhapsody Piyano Festivali ve Yarışması” tamamlandı. 15-19 Mart tarihleri arasında yapılması planlanan fakat Covid-19 salgını sebebiyle iki kez ertelenen Çukurova Üniversitesi 2. Uluslararası “Rhapsody Piyano Festivali ve Yarışması” online olarak gerçekleştirildi.   Geçtiğimiz yıl birincisi düzenlenen ve büyük ilgi gören Rhapsody Piyano Festivali bu yıl online olarak tamamlandı. Türkiye’deki ve yurt dışındaki tüm resmi ve özel konservatuvarlarda veya müzik okullarında profesyonel olarak klasik piyano eğitimi alan çocukların katılım sağlayabildiği Çukurova Üniversitesi 2. Uluslararası Rhapsody Piyano Festivali ve Yarışması, alanında donanımlı ve profesyonel jüri üyeleri tarafından online olarak izlenerek değerlendirildi.   Dereceye Giren Yarışmacılara Para Ödülü Verildi Yarışmanın jüri üyeleri arasında Prof. Ludmil Angelov, Prof. Dr. Eser Bilgeman Şakir, Doç. Yuriy Sayutkin, Doç. Gökhan Aybulus, Prof. Dr. Yalçın Vasıfoğlu Adıgüzel ve Cem Babacan yer alırken, Çukurova Üniversitesi 2. Uluslararası Rhapsody Piyano Festivali ve Yarışması https://rhapsody.cu.edu.tr/ web sitesi üzerinden sonuçlarını açıklanarak yarışmada dereceye girmeye hak kazanan en iyileri seçip, her yaş kategorisinde ödüller sahipleri ile buluşturuldu.  Dereceye giren yarışmacılara Grand Prix - 2000 tl + Mersin Devlet Opera ve Bale Orkestrası ile birlikte 2020-2021 sezonunda solist olarak sahne alma hakkı, Birincilik A kategori (6-8 yaş) - 500 TL, Birincilik B Kategori (9-12 yaş) - 750 TL, Birincilik C kategori (13-16 yaş) - 1000 tl, Birincilik D kategori (17-21 yaş) - 1250 tl, Birincilik E kategori (22 -26 yaş) - 1500 tl para ödülü verildi. Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Ulviyye Güler, ilki geçen yıl gerçekleştirilen 2. Uluslararası Rhapsody Piyano Festivali ve Yarışması’na ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

 

 

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) 2. Uluslararası “Rhapsody Piyano Festivali ve Yarışması” tamamlandı. 15-19 Mart tarihleri arasında yapılması planlanan fakat Covid-19 salgını sebebiyle iki kez ertelenen Çukurova Üniversitesi 2. Uluslararası “Rhapsody Piyano Festivali ve Yarışması” online olarak gerçekleştirildi.

 

Geçtiğimiz yıl birincisi düzenlenen ve büyük ilgi gören Rhapsody Piyano Festivali bu yıl online olarak tamamlandı. Türkiye’deki ve yurt dışındaki tüm resmi ve özel konservatuvarlarda veya müzik okullarında profesyonel olarak klasik piyano eğitimi alan çocukların katılım sağlayabildiği Çukurova Üniversitesi 2. Uluslararası Rhapsody Piyano Festivali ve Yarışması, alanında donanımlı ve profesyonel jüri üyeleri tarafından online olarak izlenerek değerlendirildi.

 

Dereceye Giren Yarışmacılara Para Ödülü Verildi

Yarışmanın jüri üyeleri arasında Prof. Ludmil Angelov, Prof. Dr. Eser Bilgeman Şakir, Doç. Yuriy Sayutkin, Doç. Gökhan Aybulus, Prof. Dr. Yalçın Vasıfoğlu Adıgüzel ve Cem Babacan yer alırken, Çukurova Üniversitesi 2. Uluslararası Rhapsody Piyano Festivali ve Yarışması https://rhapsody.cu.edu.tr/ web sitesi üzerinden sonuçlarını açıklanarak yarışmada dereceye girmeye hak kazanan en iyileri seçip, her yaş kategorisinde ödüller sahipleri ile buluşturuldu.  Dereceye giren yarışmacılara Grand Prix - 2000 tl + Mersin Devlet Opera ve Bale Orkestrası ile birlikte 2020-2021 sezonunda solist olarak sahne alma hakkı, Birincilik A kategori (6-8 yaş) - 500 TL, Birincilik B Kategori (9-12 yaş) - 750 TL, Birincilik C kategori (13-16 yaş) - 1000 tl, Birincilik D kategori (17-21 yaş) - 1250 tl, Birincilik E kategori (22 -26 yaş) - 1500 tl para ödülü verildi.

Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Ulviyye Güler, ilki geçen yıl gerçekleştirilen 2. Uluslararası Rhapsody Piyano Festivali ve Yarışması’na ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.