ÇÜ Uganda Cumhuriyeti’ne Adli Tıp Alanında Öncülük Edecek

EĞİTİM 02.01.2018 - 13:11, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2413+ kez okundu.
 

ÇÜ Uganda Cumhuriyeti’ne Adli Tıp Alanında Öncülük Edecek

  Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mete Gülmen 25 yılı aşkın süredir eğitim veren ve akademik çalışmalar yapan Çukurova Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı’nın dünya sırlamasında önemli yere sahip olduğunu belirterek bu bilgi ve deneyimleri artık uluslararası arenada paylaşır duruma gelindiğini söyledi. Bu kapsamda Uganda Cumhuriyeti Mbrara Üniversitesi ile ikili işbirliği protokolü imzalandığını açıklayan Prof. Dr. Gülmen, Uganda Cumhuriyeti’nde kurulacak Adli Tıp Enstitüsü’ne de öncülük ettiklerini söyledi.   Uganda Mbarara Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladıklarını belirten Prof. Dr. Mete Gülmen yapılacak işbirliği ile kısa orta ve uzun vadede çalışmalar gerçekleştireceklerini bildirdi.  Yapılan işbirliği protokolü hakkında bilgi veren Prof. Dr. Gülmen şunları kaydetti; “Uganda ile yapılan protokolde önceliğimiz nitelikli insan gücü yetiştirmek. Bu yıl ilk olarak Uganda Mbarara Adli Bilimler Fakültesi kurulacak. Bizde Çukurova Üniversitesi olarak müfredat hazırlanması ve öğretim üyesi desteği ile bu fakültenin kurulmasına öncülük edeceğiz. Hali hazırda lisans alanlarında mezun olmuş Adli Tıp ve Adli Bilimler alanında yetiştirilebilecek yüksek lisans ve doktora programı oluşturulacak. Çukurova Üniversitesi bilgi teknolojisi transferi yapacak. Günlük adli tıp alanında raporlama ve benzeri işlemler internet aracılığıyla uzaktan yardım ile desteklenecek. Ugandalı öğrencilerin 3’er aylık periyotlarda değişim programı ile Çukurova Üniversitesi’ne gelerek uygulamalı eğitim yapmaları sağlanacak. Bu öğrenciler bu arada gördüklerini ve uygulama ile kazandıkları tecrübeleri Uganda’ya taşıyacak.”   Prof. Dr. Gülmen; “Donanımlı Akademisyenler Yetişecek.” Uganda’daki Tıp doktorlarına da Adli Tıp eğitimi vererek otopsi, otopsi sonrası, klinik adli tıp gibi alanlarda yetişmelerini sağlayacaklarını belirten Prof. Dr. Gülmen, akademik kariyer yapabilecek adaylarında Çukurova Üniversitesi işbirliğiyle yetiştirileceğini söyledi. Prof. Dr. Gülmen, 5 yılın sonunda adli tıp uzmanlığını dünya standartlarında almış uzmanlar yetiştirerek 10 yılsonunda ise donanımlı akademisyenlerle Uganda Adli Tıp Enstitüsü’nü kendi ayakları üzerinde durabilen bir konuma getireceklerini ifade etti.   5 Mart Tarihinde Uganda da Çalıştay Düzenlenecek. Tüm yazışmaların tamamlandığını hatırlatan Prof. Dr. Mete Gülmen, 5 Mart 2018 tarihinde Çukurova Üniversitesi’nden bir heyet ile Uganda’ya giderek arama tarama faaliyetleri kapsamında bir çalıştay yapacaklarını ifade etti. Uganda Cumhuriyeti’nin Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde Adli Bilimler Enstitüsü kurulması projesi hazırlandığını ifade eden Prof. Dr. Gülmen, eğitim ve bilimsel çalışmalar için proje kapsamında maddi desteğin Uganda Cumhuriyeti tarafından karşılanacağını da sözlerine ekledi.    

 

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mete Gülmen 25 yılı aşkın süredir eğitim veren ve akademik çalışmalar yapan Çukurova Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı’nın dünya sırlamasında önemli yere sahip olduğunu belirterek bu bilgi ve deneyimleri artık uluslararası arenada paylaşır duruma gelindiğini söyledi. Bu kapsamda Uganda Cumhuriyeti Mbrara Üniversitesi ile ikili işbirliği protokolü imzalandığını açıklayan Prof. Dr. Gülmen, Uganda Cumhuriyeti’nde kurulacak Adli Tıp Enstitüsü’ne de öncülük ettiklerini söyledi.

 

Uganda Mbarara Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladıklarını belirten Prof. Dr. Mete Gülmen yapılacak işbirliği ile kısa orta ve uzun vadede çalışmalar gerçekleştireceklerini bildirdi.  Yapılan işbirliği protokolü hakkında bilgi veren Prof. Dr. Gülmen şunları kaydetti;

“Uganda ile yapılan protokolde önceliğimiz nitelikli insan gücü yetiştirmek. Bu yıl ilk olarak Uganda Mbarara Adli Bilimler Fakültesi kurulacak. Bizde Çukurova Üniversitesi olarak müfredat hazırlanması ve öğretim üyesi desteği ile bu fakültenin kurulmasına öncülük edeceğiz. Hali hazırda lisans alanlarında mezun olmuş Adli Tıp ve Adli Bilimler alanında yetiştirilebilecek yüksek lisans ve doktora programı oluşturulacak. Çukurova Üniversitesi bilgi teknolojisi transferi yapacak. Günlük adli tıp alanında raporlama ve benzeri işlemler internet aracılığıyla uzaktan yardım ile desteklenecek. Ugandalı öğrencilerin 3’er aylık periyotlarda değişim programı ile Çukurova Üniversitesi’ne gelerek uygulamalı eğitim yapmaları sağlanacak. Bu öğrenciler bu arada gördüklerini ve uygulama ile kazandıkları tecrübeleri Uganda’ya taşıyacak.”

 

Prof. Dr. Gülmen; “Donanımlı Akademisyenler Yetişecek.”

Uganda’daki Tıp doktorlarına da Adli Tıp eğitimi vererek otopsi, otopsi sonrası, klinik adli tıp gibi alanlarda yetişmelerini sağlayacaklarını belirten Prof. Dr. Gülmen, akademik kariyer yapabilecek adaylarında Çukurova Üniversitesi işbirliğiyle yetiştirileceğini söyledi. Prof. Dr. Gülmen, 5 yılın sonunda adli tıp uzmanlığını dünya standartlarında almış uzmanlar yetiştirerek 10 yılsonunda ise donanımlı akademisyenlerle Uganda Adli Tıp Enstitüsü’nü kendi ayakları üzerinde durabilen bir konuma getireceklerini ifade etti.

 

5 Mart Tarihinde Uganda da Çalıştay Düzenlenecek.

Tüm yazışmaların tamamlandığını hatırlatan Prof. Dr. Mete Gülmen, 5 Mart 2018 tarihinde Çukurova Üniversitesi’nden bir heyet ile Uganda’ya giderek arama tarama faaliyetleri kapsamında bir çalıştay yapacaklarını ifade etti.

Uganda Cumhuriyeti’nin Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde Adli Bilimler Enstitüsü kurulması projesi hazırlandığını ifade eden Prof. Dr. Gülmen, eğitim ve bilimsel çalışmalar için proje kapsamında maddi desteğin Uganda Cumhuriyeti tarafından karşılanacağını da sözlerine ekledi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.