ÇÜ Üniversitelerarası Tiyatro Festivali 16. Kez Seyirciyle Buluştu

02.05.2018 - 11:51, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2526+ kez okundu.
 

ÇÜ Üniversitelerarası Tiyatro Festivali 16. Kez Seyirciyle Buluştu

  Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı Öğrenci Faaliyetleri Birimi Tiyatro Kulübü tarafından gerçekleştirilen Çukurova Üniversitesi 16. Üniversitelerarası Tiyatro Festivali birbirinden güzel oyunlarla tiyatroseverlerle buluştu.   Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde gerçekleşen ve bu yıl 16.’sı düzenlenen Çukurova Üniversitesi Üniversitelerarası Tiyatro Festivali’nde 6 gün boyunca farklı üniversitelerin tiyatro topluluklarının yanı sıra, farklı özel tiyatrolarında katılımıyla oyun sahnelendi.   Oyuncular Ayakta Alkışlandı. Festival kapsamında Çukurova Üniversitesi Tiyatro Kulübü “Masanın Altında” “Uçurtmanın Kuyruğu”, Çukurova Üniversitesi Kültür Müdürlüğü Drama Topluluğu “Scapin'in Dolapları”, Tiyatrokare “Şen Makas”, İnönü Üniversitesi Tiyatro Topluluğu  “Karmakarışık”, Akdeniz Üniversitesi Tiyatro Topluluğu “Sevgili Doktor”,  Kadir Has Üniversitesi Tiyatro Bölümü Öğrencileri “Bernarda Alba'nın Evi”, Kadir Has Üniversitesi Tiyatro Topluluğu “Cehenneme Git”,  Mimar Sinan GSÜ İstanbul Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Ana Sanat Dalı “Peer Gynt”, Tiyatroadam “İntiharın Genel Provası” oyunlarıyla izleyicilerle buluştu.   “Sanatsal Etkinliklerini Herkes İçin Ulaşılabilir Olmasını Amaçlıyoruz.” Festival hakkında bilgi veren Çukurova Üniversitesi Öğrenci Faaliyetleri Birimi Sorumlusu Songül Yoltay, “Çukurova Üniversitesi Öğrenci Faaliyetleri Birimi olarak bu yıl 16.’sını düzenlediğimiz Üniversitelerarası Tiyatro Festivali’ni başarıyla tamamlamaktan mutluluk duyuyoruz. Kültür ve sanatın var olabilmesi adına bu tarz etkinlikleri her zaman destekliyoruz. Ülkemizin en köklü eğitim kurumlarından biri olan Üniversitemizi bu alanda ön plana çıkarmayı, sanatsal etkinliklerini herkes için ulaşılabilir kılarak topluma ve genç bireylere yarar sağlamayı amaçlıyoruz.” dedi.

 

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı Öğrenci Faaliyetleri Birimi Tiyatro Kulübü tarafından gerçekleştirilen Çukurova Üniversitesi 16. Üniversitelerarası Tiyatro Festivali birbirinden güzel oyunlarla tiyatroseverlerle buluştu.

 

Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde gerçekleşen ve bu yıl 16.’sı düzenlenen Çukurova Üniversitesi Üniversitelerarası Tiyatro Festivali’nde 6 gün boyunca farklı üniversitelerin tiyatro topluluklarının yanı sıra, farklı özel tiyatrolarında katılımıyla oyun sahnelendi.

 

Oyuncular Ayakta Alkışlandı.

Festival kapsamında Çukurova Üniversitesi Tiyatro Kulübü “Masanın Altında” “Uçurtmanın Kuyruğu”, Çukurova Üniversitesi Kültür Müdürlüğü Drama Topluluğu “Scapin'in Dolapları”, Tiyatrokare “Şen Makas”, İnönü Üniversitesi Tiyatro Topluluğu  “Karmakarışık”, Akdeniz Üniversitesi Tiyatro Topluluğu “Sevgili Doktor”,  Kadir Has Üniversitesi Tiyatro Bölümü Öğrencileri “Bernarda Alba'nın Evi”, Kadir Has Üniversitesi Tiyatro Topluluğu “Cehenneme Git”,  Mimar Sinan GSÜ İstanbul Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Ana Sanat Dalı “Peer Gynt”, Tiyatroadam “İntiharın Genel Provası” oyunlarıyla izleyicilerle buluştu.

 

“Sanatsal Etkinliklerini Herkes İçin Ulaşılabilir Olmasını Amaçlıyoruz.”

Festival hakkında bilgi veren Çukurova Üniversitesi Öğrenci Faaliyetleri Birimi Sorumlusu Songül Yoltay, “Çukurova Üniversitesi Öğrenci Faaliyetleri Birimi olarak bu yıl 16.’sını düzenlediğimiz Üniversitelerarası Tiyatro Festivali’ni başarıyla tamamlamaktan mutluluk duyuyoruz. Kültür ve sanatın var olabilmesi adına bu tarz etkinlikleri her zaman destekliyoruz. Ülkemizin en köklü eğitim kurumlarından biri olan Üniversitemizi bu alanda ön plana çıkarmayı, sanatsal etkinliklerini herkes için ulaşılabilir kılarak topluma ve genç bireylere yarar sağlamayı amaçlıyoruz.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.