ÇUKUROVA OKULU’NDA ÇOCUK OKUMA GRUBU KURULDU

07.08.2019 - 12:22, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1734+ kez okundu.
 

ÇUKUROVA OKULU’NDA ÇOCUK OKUMA GRUBU KURULDU

    Çukurova Sanat Girişimi’nin (ÇSG) önderliğinde Yazarlarevi’nde çalışan Çukurova Okulu’nda 8-12 yaş arası çocuklardan oluşan bir “çocuk okuma grubu” kuruldu. Gruptaki çalışmalarla çocuklara okuma alışkanlığıyla birlikte yazı yazma yetisinin kazandırılması, kişisel gelişimlerinin hızlandırılması, belleğin güçlendirilerek düş gücünün gelişimine yardımcı olmaya çalışıldığı bildirildi. ÇSG’den yapılan açıklamada, öncelikle Sarıyakup mahallesinden çocuklarla yapılan çalışmaların gelecekte Adana’nın bütün mahallelerine yaygınlaştırılmasının amaçlandığı belirtildi. Yazarlarevi Yöneticisi Hülya Başak Ekmekçi, “Çocuk Okuma Grubu’nun öğreticisi” olarak konuyla ilgili şunları söyledi: “Çalışmalara katılan çocukların sırayla yaptığı okumalarda bilmedikleri sözcüklerin üzerinde duruluyor, anlamları örneklerle anlatılıyor. Ara sıra okumayı durdurup sorular yöneltilerek dikkatlerinin kitap içeriğinde odaklanması sağlanıyor. Çocukların sorularının da görüşüldüğü okuma saatlerinde dileyen çocuk okunan kitapla ilgili değerlendirme görüşmesi açabiliyor. Verilen aralarda doğa, hayvan sevgisi, genel anlamda doğru-yanlış davranışlar hakkında konuşulurken gelecekte hangi mesleklere yönelecekleri gibi konularda da söyleşiler yapılıyor. Çalışma sonunda çocuklar birer şiir okuyarak Yazarlarevi’nden ayrılırken evlerinde okumak için Yazarlarevi çocuk kitaplığından istedikleri kitabı alabiliyorlar. Bir sonraki çalışmaya gelirken başka bir arkadaşının da yararlanabilmesi için okuduğu kitabı geri getiriyor.”

 

 

Çukurova Sanat Girişimi’nin (ÇSG) önderliğinde Yazarlarevi’nde çalışan Çukurova Okulu’nda 8-12 yaş arası çocuklardan oluşan bir “çocuk okuma grubu” kuruldu. Gruptaki çalışmalarla çocuklara okuma alışkanlığıyla birlikte yazı yazma yetisinin kazandırılması, kişisel gelişimlerinin hızlandırılması, belleğin güçlendirilerek düş gücünün gelişimine yardımcı olmaya çalışıldığı bildirildi.

ÇSG’den yapılan açıklamada, öncelikle Sarıyakup mahallesinden çocuklarla yapılan çalışmaların gelecekte Adana’nın bütün mahallelerine yaygınlaştırılmasının amaçlandığı belirtildi.

Yazarlarevi Yöneticisi Hülya Başak Ekmekçi, “Çocuk Okuma Grubu’nun öğreticisi” olarak konuyla ilgili şunları söyledi:

“Çalışmalara katılan çocukların sırayla yaptığı okumalarda bilmedikleri sözcüklerin üzerinde duruluyor, anlamları örneklerle anlatılıyor. Ara sıra okumayı durdurup sorular yöneltilerek dikkatlerinin kitap içeriğinde odaklanması sağlanıyor. Çocukların sorularının da görüşüldüğü okuma saatlerinde dileyen çocuk okunan kitapla ilgili değerlendirme görüşmesi açabiliyor.

Verilen aralarda doğa, hayvan sevgisi, genel anlamda doğru-yanlış davranışlar hakkında konuşulurken gelecekte hangi mesleklere yönelecekleri gibi konularda da söyleşiler yapılıyor. Çalışma sonunda çocuklar birer şiir okuyarak Yazarlarevi’nden ayrılırken evlerinde okumak için Yazarlarevi çocuk kitaplığından istedikleri kitabı alabiliyorlar. Bir sonraki çalışmaya gelirken başka bir arkadaşının da yararlanabilmesi için okuduğu kitabı geri getiriyor.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.