ÇUKUROVA RACING TAKIMI M1 ADANA AVM’DE ÖDÜLLÜ FORMULA ARACINI TANITTI

GÜNDEM 27.11.2019 - 13:49, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1089+ kez okundu.
 

ÇUKUROVA RACING TAKIMI M1 ADANA AVM’DE ÖDÜLLÜ FORMULA ARACINI TANITTI

Çukurova Racing takımı, Adana’nın gururu, kendi tasarımı ve üretimi olan ödüllü yarış otomobilini  M1 Adana AVM’de Adanalılar ile buluşturdu.    M1 Adana AVM; Eğitim, Teknoloji ve inovasyona destek veremeye devam ediyor. M1 Adana AVM, geçtiğimiz hafta Çukurova Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği tarafından kurulan Çukurova Racing Takımı’nın üretmiş olduğu Formula aracını ağırladı. Çukurova Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü öğrencileri tarafından tasarlanıp üretilen araç Uluslararası Formula Student yarışlarında yarışmak üzere tasarlandı. 2016 yılında kurulan takım, Çukurova Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü öğrencileri tarafından Doç.Dr Mustafa ÖZCANLI danışmanlığında kuruldu. Uluslararası Formula Student yarışlarına kendi tasarladıkları ve ürettikleri Formula araçlarıya başarılı olmayı hedefleyen kulüp yapmış olduğu mühendislik çalışmalarıya 2017 yılında CR-A1 ve 2018 yılında CR-A2 yarış araçlarının üretimini tamamladı. Mühendislik Ar-Ge yarışması niteliğinde olan Formula Student yarışları için 2019 model üretimi başlamış olan aracın dizayn, parça tasarımları ve üretim-montaj çalışmaları takım öğrencileri tarafından gerçekleştiriliyor. Formula Student, tüm dünyada otomobil alanında standartları belirleyen ve teknolojilere yön veren otomotiv mühendisleri topluluğu’nun (SAE) üniversiteler arası düzenlediği ulusal bir yarışmadır. Dünya’nın üniversiteler arası en iyi mühendislik yarışı olarak yer alan Formula Student, ilk defa 1981 yılında ABD’de yapılmıştır. Günümüzde 14 farklı ülkede düzenlenmeye devam etmektedir. Çukurova Racing Takımı 2017 ve 2018 yılında Formula Student Italy’e katıldı. Italya Varano’da Melegari ‘’Riccardo Paletti’’ pistinde yarıştı. 15 Temmuz 2019’da İspanya’daki Formula Student Andorra yarışı’nda ilk Türk takımı olarak ‘’Castelloi Racetrack’’ pisti’nde yarışan Çukuorova Racing Takımı 2 etapta 1.lik, genel klasmanda 2.lik elde etti ve ülkeye 4 kupa ile döndü. 2020 yılında Formula Student İtalya, Formula Student İspanya ve Formula Student Almanya’da yarışacak olup CR-A3 aracının revizelerine başlamıştır. Çalışmalarına ekip sorumlusu Arş.Gör. Şafak YILDIZHAN takibinde devam eden Çukurova Racing Takımı CR-A4 aracı’nda Türkiye’de bir ilk olacak ‘’monokok’’ şasiye geçmeyi hedeflemektedir. Uluslararası gerçekleşen bu müsabakalarda ülkemizi en iyi dereceler ile temsil etmeye kararlı olan Çukurova Racing Takımı çalışmalarına destek olmak isteyen firmalara ve Adanalılara çağrıda bulundu. M1 Adana AVM misafirleri tarafından yoğun ilgi ile karşılanan Formula aracı ile misafirler hatıra fotoğrafı çekilip araç hakkında öğrenciler tarafından bilgi aldılar.   M1 Adana Alışveriş Merkezi'nin etkinlik programı ve kampanya detaylarından haberdar olmak için sosyal medya hesaplarını takip edebilir, mobil uygulamayı Apple store ve google play üzerinden indirebilir ya da internet sitesini inceleyebilirsiniz.   Sosyal Medya Hesapları (Facebook, Twitter, Instagram): m1adana Web sitesi: www.m1adana.com.tr  

Çukurova Racing takımı, Adana’nın gururu, kendi tasarımı ve üretimi olan ödüllü yarış otomobilini  M1 Adana AVM’de Adanalılar ile buluşturdu.

 

 M1 Adana AVM; Eğitim, Teknoloji ve inovasyona destek veremeye devam ediyor. M1 Adana AVM, geçtiğimiz hafta Çukurova Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği tarafından kurulan Çukurova Racing Takımı’nın üretmiş olduğu Formula aracını ağırladı. Çukurova Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü öğrencileri tarafından tasarlanıp üretilen araç Uluslararası Formula Student yarışlarında yarışmak üzere tasarlandı. 2016 yılında kurulan takım, Çukurova Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü öğrencileri tarafından Doç.Dr Mustafa ÖZCANLI danışmanlığında kuruldu. Uluslararası Formula Student yarışlarına kendi tasarladıkları ve ürettikleri Formula araçlarıya başarılı olmayı hedefleyen kulüp yapmış olduğu mühendislik çalışmalarıya 2017 yılında CR-A1 ve 2018 yılında CR-A2 yarış araçlarının üretimini tamamladı. Mühendislik Ar-Ge yarışması niteliğinde olan Formula Student yarışları için 2019 model üretimi başlamış olan aracın dizayn, parça tasarımları ve üretim-montaj çalışmaları takım öğrencileri tarafından gerçekleştiriliyor. Formula Student, tüm dünyada otomobil alanında standartları belirleyen ve teknolojilere yön veren otomotiv mühendisleri topluluğu’nun (SAE) üniversiteler arası düzenlediği ulusal bir yarışmadır. Dünya’nın üniversiteler arası en iyi mühendislik yarışı olarak yer alan Formula Student, ilk defa 1981 yılında ABD’de yapılmıştır. Günümüzde 14 farklı ülkede düzenlenmeye devam etmektedir.

Çukurova Racing Takımı 2017 ve 2018 yılında Formula Student Italy’e katıldı. Italya Varano’da Melegari ‘’Riccardo Paletti’’ pistinde yarıştı. 15 Temmuz 2019’da İspanya’daki Formula Student Andorra yarışı’nda ilk Türk takımı olarak ‘’Castelloi Racetrack’’ pisti’nde yarışan Çukuorova Racing Takımı 2 etapta 1.lik, genel klasmanda 2.lik elde etti ve ülkeye 4 kupa ile döndü. 2020 yılında Formula Student İtalya, Formula Student İspanya ve Formula Student Almanya’da yarışacak olup CR-A3 aracının revizelerine başlamıştır. Çalışmalarına ekip sorumlusu Arş.Gör. Şafak YILDIZHAN takibinde devam eden Çukurova Racing Takımı CR-A4 aracı’nda Türkiye’de bir ilk olacak ‘’monokok’’ şasiye geçmeyi hedeflemektedir. Uluslararası gerçekleşen bu müsabakalarda ülkemizi en iyi dereceler ile temsil etmeye kararlı olan Çukurova Racing Takımı çalışmalarına destek olmak isteyen firmalara ve Adanalılara çağrıda bulundu. M1 Adana AVM misafirleri tarafından yoğun ilgi ile karşılanan Formula aracı ile misafirler hatıra fotoğrafı çekilip araç hakkında öğrenciler tarafından bilgi aldılar.

 

M1 Adana Alışveriş Merkezi'nin etkinlik programı ve kampanya detaylarından haberdar olmak için sosyal medya hesaplarını takip edebilir, mobil uygulamayı Apple store ve google play üzerinden indirebilir ya da internet sitesini inceleyebilirsiniz.

 

Sosyal Medya Hesapları (Facebook, Twitter, Instagram): m1adana

Web sitesi: www.m1adana.com.tr

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.