ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ 424 MÜHENDİSİ MEZUN EDEREK UĞURLADI

EĞİTİM 19.07.2019 - 14:04, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1200+ kez okundu.
 

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ 424 MÜHENDİSİ MEZUN EDEREK UĞURLADI

  Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mühendislik Fakültesi 2019 yılı mezuniyet törenini büyük bir coşku ile gerçekleştirdi.   Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Dekan Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, dekan yardımcıları, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende fakülteyi anlatan bir video izlendi.   Prof. Dr. Başıbüyük: “Toplam 6.748 Öğrenci İle Eğitim Öğretim Veriyoruz.” Fakülte Birincisi İnşaat Mühendisliği Bölümü Mezunu Ahmad Al Masalmeh’in açılış konuşmasının ardından Dekan Prof. Dr. Mesut Başıbüyük Mühendislik’nin en köklü ve büyük fakültelerinden biri olduğunu söyledi. Bu mezuniyet töreni ile 424 yeni mühendis kazandırdıklarını ifade eden Prof. Dr. Başıbüyük, Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden biri olan Çukurova Üniversitesi’nin uzun zamandan beri sahip olduğu yüksek standartları daha da yükseğe taşımak için yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu ifade etti.   Prof. Dr. Kibar: “Bu Güne Kadar Çukurova Üniversitesi’nden 180 Bin Mezun Verdik.” Prof. Dr. Mustafa Kibar ise, Çukurova Üniversites’inin 46 yıllık tarihi içerisinde çok ciddi ilerlemeler kat ettiğini ifade ederek 180 bin üniversite mezununu ülkemize kazandırdıklarını söyledi. Çukurova Üniversitesi bünyesinde bulundurduğu zengin ve nitelikli akademik kadrosuyla, 18 fakülte, 4 enstitü, 3 yüksekokul, 12 meslek yüksekokulu, 1 devlet konservatuvarı ve 37 araştırma ve uygulama merkezi ve ayrıca son derece gelişmiş fiziki altyapıya sahip doğa harikası kampüsü bulunduğunu belirten Prof. Dr. Kibar şunları kaydetti; “Üniversitemiz sahip olduğu misyonun farkında olarak gelişimini daha da ileriye taşımak için yoğun bir çabanın içine girmiş ve gerek fiziksel alt yapı, gerekse akademik olarak pek çok değişimi gerçekleştirmiş bulunmaktadır. Bünyesinde bulunan tüm programları uluslararası kabul gören standartlara göre düzenlemiş ve mezunlarının diplomalarını başta Avrupa Ülkeleri olmak üzere tüm Dünyada sorunsuz tanınır hale getirmiştir. Bir yandan akademik çalışmalar sürerken, öte yandan da Çukurova Üniversitesi kampüsünün evrensel standartlarda engelsiz bir kampüs alanı haline gelmesi için yoğun çabalar devam etmektedir. Çukurova Üniversitesi Yükseköğretim Kalite Güvencesi Yönetmeliği kapsamında da kendi kurumsal kalite çalışmalarını başlatmış ve programların akreditasyonunu da hızlandırmış durumdadır. Üniversitemizi en iyiye taşımak adına tüm bu faaliyetlerin artarak devam edeceğinden kimsenin kuşkusu olmamalıdır.”   Keplerini Havaya Fırlatan Öğrenciler Mezun Oldu Açılış konuşmalarının ardından Fakülte birincisi yaş kütüğüne adını çakarken dereceye giren öğrenciler plaket ve diplomaları Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ve Dekan Prof. Dr. Mesut Başıbüyük’ten aldı. Bölüm öğrencilerinin de diplomalarını bölüm akademisyenlerinden almasının ardından sahneye davet edilen öğrenciler hep birlikte keplerini havaya fırlatarak mezun oldu.    

 

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mühendislik Fakültesi 2019 yılı mezuniyet törenini büyük bir coşku ile gerçekleştirdi.

 

Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Dekan Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, dekan yardımcıları, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende fakülteyi anlatan bir video izlendi.

 

Prof. Dr. Başıbüyük: “Toplam 6.748 Öğrenci İle Eğitim Öğretim Veriyoruz.”

Fakülte Birincisi İnşaat Mühendisliği Bölümü Mezunu Ahmad Al Masalmeh’in açılış konuşmasının ardından Dekan Prof. Dr. Mesut Başıbüyük Mühendislik’nin en köklü ve büyük fakültelerinden biri olduğunu söyledi. Bu mezuniyet töreni ile 424 yeni mühendis kazandırdıklarını ifade eden Prof. Dr. Başıbüyük, Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden biri olan Çukurova Üniversitesi’nin uzun zamandan beri sahip olduğu yüksek standartları daha da yükseğe taşımak için yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu ifade etti.

 

Prof. Dr. Kibar: “Bu Güne Kadar Çukurova Üniversitesi’nden 180 Bin Mezun Verdik.”

Prof. Dr. Mustafa Kibar ise, Çukurova Üniversites’inin 46 yıllık tarihi içerisinde çok ciddi ilerlemeler kat ettiğini ifade ederek 180 bin üniversite mezununu ülkemize kazandırdıklarını söyledi. Çukurova Üniversitesi bünyesinde bulundurduğu zengin ve nitelikli akademik kadrosuyla, 18 fakülte, 4 enstitü, 3 yüksekokul, 12 meslek yüksekokulu, 1 devlet konservatuvarı ve 37 araştırma ve uygulama merkezi ve ayrıca son derece gelişmiş fiziki altyapıya sahip doğa harikası kampüsü bulunduğunu belirten Prof. Dr. Kibar şunları kaydetti;

“Üniversitemiz sahip olduğu misyonun farkında olarak gelişimini daha da ileriye taşımak için yoğun bir çabanın içine girmiş ve gerek fiziksel alt yapı, gerekse akademik olarak pek çok değişimi gerçekleştirmiş bulunmaktadır. Bünyesinde bulunan tüm programları uluslararası kabul gören standartlara göre düzenlemiş ve mezunlarının diplomalarını başta Avrupa Ülkeleri olmak üzere tüm Dünyada sorunsuz tanınır hale getirmiştir. Bir yandan akademik çalışmalar sürerken, öte yandan da Çukurova Üniversitesi kampüsünün evrensel standartlarda engelsiz bir kampüs alanı haline gelmesi için yoğun çabalar devam etmektedir. Çukurova Üniversitesi Yükseköğretim Kalite Güvencesi Yönetmeliği kapsamında da kendi kurumsal kalite çalışmalarını başlatmış ve programların akreditasyonunu da hızlandırmış durumdadır. Üniversitemizi en iyiye taşımak adına tüm bu faaliyetlerin artarak devam edeceğinden kimsenin kuşkusu olmamalıdır.”

 

Keplerini Havaya Fırlatan Öğrenciler Mezun Oldu

Açılış konuşmalarının ardından Fakülte birincisi yaş kütüğüne adını çakarken dereceye giren öğrenciler plaket ve diplomaları Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ve Dekan Prof. Dr. Mesut Başıbüyük’ten aldı. Bölüm öğrencilerinin de diplomalarını bölüm akademisyenlerinden almasının ardından sahneye davet edilen öğrenciler hep birlikte keplerini havaya fırlatarak mezun oldu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.