ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ’NDE MEDYA OKURYAZARLIĞI EĞİTİMİ

EĞİTİM 11.06.2018 - 11:29, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1385+ kez okundu.
 

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ’NDE MEDYA OKURYAZARLIĞI EĞİTİMİ

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İletişim Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri Amerikalı Prof. Cyndy Scheibe tarafından verilen tam günlük bir medya okuryazarlığı eğitimine katıldılar.   Ithaca Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Cyndy Scheibe, Adana’ya A.B.D. Adana Konsolosluğu tarafından düzenlenen bir “Amerikalı Konuşmacı Programı” çerçevesinde, kendisinin kurduğu “Project Look Sharp” medya okuryazarlığı girişimine dayanarak oluşturulan iki günlük bir aktivite programı için geldi. Prof. Dr. Scheibe, Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde okuyan 40 öğrenci ve 15 öğretim üyesine “Medya Okuryazarlığını Öğretmek” konulu bir eğitim verdi.   PROF. DR. ÇUBUKÇU: “İNTERNET MEDYASININ YÜKSELİŞİYLE BİRLİKTE, GÜVENİLİR HABERLERİ TESPİT EDEBİLMEK DAHA DA ÖNEM KAZANIYOR.” ÇÜ İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitimin açılışında konuşan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Çubukçu, çok yararlı olacağına inandığı bu program için A.B.D. Adana Konsolosluğu’na teşekkür etti ve bu tür programlarda iş birliği yapmaya her zaman hazır olduklarını söyledi. Prof. Dr. Çubukçu, internet medyasının yükselişiyle birlikte, güvenilir haberleri tespit edebilmenin daha da önem kazandığını ve bu programa katılan öğrencilerin ileride kendi öğrencilerine medya okuryazarlığı eğitimi vermek için daha iyi donatılacağını ve öğretim üyelerinin de geleceğin medya okuryazarlığı öğretmenlerine öğretirken bu eğitimdeki dersleri kendi eğitimlerine dahil edebileceklerini söyledi.          Prof. Dr. Scheibe de eğitimlerinde, farklı medya örnekleri ve medya okuryazarlığı yaklaşımlarını kullanmanın, bugünün karmaşık medya dünyasında sorgu alışkanlığı, eleştirel düşünce ve ifade becerilerini nasıl geliştirebileceğini öğrettiğine değindi. Eğitime katılanların sorularını da yanıtlayan Prof. Dr. Scheibe, kuruculuğunu yaptığı Project Look Sharp hakkında bilgi aktardı. Eğitim anı fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.   PROF. DR. CYNDY SCHEİBE KİMDİR? Project Look Sharp (https://www.projectlooksharp.org/) Ithaca Üniversitesi’nin, medya okuryazarlığının eleştirel düşünce ile müfredata etkili entegrasyonu için ders planları, medya malzemeleri, eğitim ve destek geliştiren ve sağlayan bir medya okuryazarlığı girişimidir. Project Look Sharp’ın Yönetici Müdürü ve Kurucusu olan Prof. Dr. Cyndy Scheibe, 25 yıldan fazla zamandır gelişim psikolojisi, medya araştırması ve medya okuryazarlığı konularında dersler verdiği Ithaca Üniversitesi’nde Psikoloji Profesörüdür. Project Look Sharp tarafından geliştirilen birçok medya okuryazarlığı müfredat paketinin katkı sağlayan editörü ve ilkokul sınıfları için medya okuryazarlığına dayanarak geliştirilen Eleştirel Düşünce ve Sağlık paket serilerinin eş yazarıdır. İnsan Gelişimi üzerine yaptığı doktorasını Cornell Üniversitesi’nden almıştır (1987).

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İletişim Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri Amerikalı Prof. Cyndy Scheibe tarafından verilen tam günlük bir medya okuryazarlığı eğitimine katıldılar.

 

Ithaca Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Cyndy Scheibe, Adana’ya A.B.D. Adana Konsolosluğu tarafından düzenlenen bir “Amerikalı Konuşmacı Programı” çerçevesinde, kendisinin kurduğu “Project Look Sharp” medya okuryazarlığı girişimine dayanarak oluşturulan iki günlük bir aktivite programı için geldi.

Prof. Dr. Scheibe, Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde okuyan 40 öğrenci ve 15 öğretim üyesine “Medya Okuryazarlığını Öğretmek” konulu bir eğitim verdi.

 

PROF. DR. ÇUBUKÇU: “İNTERNET MEDYASININ YÜKSELİŞİYLE BİRLİKTE, GÜVENİLİR HABERLERİ TESPİT EDEBİLMEK DAHA DA ÖNEM KAZANIYOR.”

ÇÜ İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitimin açılışında konuşan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Çubukçu, çok yararlı olacağına inandığı bu program için A.B.D. Adana Konsolosluğu’na teşekkür etti ve bu tür programlarda iş birliği yapmaya her zaman hazır olduklarını söyledi. Prof. Dr. Çubukçu, internet medyasının yükselişiyle birlikte, güvenilir haberleri tespit edebilmenin daha da önem kazandığını ve bu programa katılan öğrencilerin ileride kendi öğrencilerine medya okuryazarlığı eğitimi vermek için daha iyi donatılacağını ve öğretim üyelerinin de geleceğin medya okuryazarlığı öğretmenlerine öğretirken bu eğitimdeki dersleri kendi eğitimlerine dahil edebileceklerini söyledi.

        

Prof. Dr. Scheibe de eğitimlerinde, farklı medya örnekleri ve medya okuryazarlığı yaklaşımlarını kullanmanın, bugünün karmaşık medya dünyasında sorgu alışkanlığı, eleştirel düşünce ve ifade becerilerini nasıl geliştirebileceğini öğrettiğine değindi. Eğitime katılanların sorularını da yanıtlayan Prof. Dr. Scheibe, kuruculuğunu yaptığı Project Look Sharp hakkında bilgi aktardı. Eğitim anı fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

 

PROF. DR. CYNDY SCHEİBE KİMDİR?

Project Look Sharp (https://www.projectlooksharp.org/) Ithaca Üniversitesi’nin, medya okuryazarlığının eleştirel düşünce ile müfredata etkili entegrasyonu için ders planları, medya malzemeleri, eğitim ve destek geliştiren ve sağlayan bir medya okuryazarlığı girişimidir. Project Look Sharp’ın Yönetici Müdürü ve Kurucusu olan Prof. Dr. Cyndy Scheibe, 25 yıldan fazla zamandır gelişim psikolojisi, medya araştırması ve medya okuryazarlığı konularında dersler verdiği Ithaca Üniversitesi’nde Psikoloji Profesörüdür. Project Look Sharp tarafından geliştirilen birçok medya okuryazarlığı müfredat paketinin katkı sağlayan editörü ve ilkokul sınıfları için medya okuryazarlığına dayanarak geliştirilen Eleştirel Düşünce ve Sağlık paket serilerinin eş yazarıdır. İnsan Gelişimi üzerine yaptığı doktorasını Cornell Üniversitesi’nden almıştır (1987).

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.