ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TÜRKOLOJİ ARAŞTIRMALARI DERGİSİ (ÇÜTAD) TR-DİZİN’DE!

GÜNDEM 13.08.2020 - 12:00, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1608+ kez okundu.
 

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TÜRKOLOJİ ARAŞTIRMALARI DERGİSİ (ÇÜTAD) TR-DİZİN’DE!

  Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Merkezi’nin (ÇÜTAM) süreli yayınlarından olan ÇÜTAD, 2016 yılından bu yana Türk dili, edebiyatı, dil bilimi, Türk tarihi ve sanatı, Türkçenin öğretimi ile Türk halkları ve kültürleri alanlarında, bilimsel ölçütler içerisinde yılda iki sayı hâlinde yayımını sürdürüyor.   Aralık 2017 sayısından itibaren ÇÜTAD’da yayımlanan tüm makaleler DOI (Digital Object Identifier) hizmetinden yararlanmakta ve MLA Modern Language Association ile SOBIAD Sosyal Bilimler Atıf Dizini’nde taranmaktadır. ÇÜTAD, 2019 (C. 4) yılı itibarıyla TÜBİTAK ULAKBİM tarafından geliştirilen ve Sosyal Bilimler alanlarındaki makaleleri bünyesinde toplayan bibliyokrafik / tam metin bir veri tabanı olan TR-DİZİN’de de taranmaya başlandı. Son sayısıyla (Haziran 2020) Türkoloji çalışmalarına katkı sağlamaya devam eden ÇÜTAD,  kuruluş yılından bu yana yayımladığı araştırma makaleleri, çeviri, derleme, tanıtma yazıları ve biyografi (vefeyat) gibi farklı türlerdeki çalışmaları bilim dünyasıyla buluşturmayı hedeflemektedir. Aralık 2020 sayısı için makale kabulüne de başlayan ÇÜTAD’a aşağıdaki DergiPark bağlantı adresinden ulaşılabilir.

 

Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Merkezi’nin (ÇÜTAM) süreli yayınlarından olan ÇÜTAD, 2016 yılından bu yana Türk dili, edebiyatı, dil bilimi, Türk tarihi ve sanatı, Türkçenin öğretimi ile Türk halkları ve kültürleri alanlarında, bilimsel ölçütler içerisinde yılda iki sayı hâlinde yayımını sürdürüyor.

 

Aralık 2017 sayısından itibaren ÇÜTAD’da yayımlanan tüm makaleler DOI (Digital Object Identifier) hizmetinden yararlanmakta ve MLA Modern Language Association ile SOBIAD Sosyal Bilimler Atıf Dizini’nde taranmaktadır.

ÇÜTAD, 2019 (C. 4) yılı itibarıyla TÜBİTAK ULAKBİM tarafından geliştirilen ve Sosyal Bilimler alanlarındaki makaleleri bünyesinde toplayan bibliyokrafik / tam metin bir veri tabanı olan TR-DİZİN’de de taranmaya başlandı. Son sayısıyla (Haziran 2020) Türkoloji çalışmalarına katkı sağlamaya devam eden ÇÜTAD,  kuruluş yılından bu yana yayımladığı araştırma makaleleri, çeviri, derleme, tanıtma yazıları ve biyografi (vefeyat) gibi farklı türlerdeki çalışmaları bilim dünyasıyla buluşturmayı hedeflemektedir.

Aralık 2020 sayısı için makale kabulüne de başlayan ÇÜTAD’a aşağıdaki DergiPark bağlantı adresinden ulaşılabilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.