Çukurova Üniversitesinde e-Kayıt heyecanı başladı

EĞİTİM 31.08.2020 - 15:23, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2258+ kez okundu.
 

Çukurova Üniversitesinde e-Kayıt heyecanı başladı

    Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı e-kayıtları https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden alınmaya başladı. 29 Ağustos’ta başlayan elektronik kayıtlar 6 Eylül’de son bulacak. Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz ile birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.   Koronavirüs (Covid 19) salgını nedeniyle Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonucunda Çukurova Üniversitesine kayıt hakkı kazanan tüm adayların (İkinci Öğretimi kazananlar dahil) kesin kayıtları, e-Devlet üzerinden e-Kayıt olarak yapılmaya başlandı. e-Kayıt için gereken tüm tedbirler alınırken, e-Kayıtta sorun yaşayan öğrenciler için de sosyal mesafe kuralları çerçevesinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nda hizmet veriliyor.   Rektör Prof. Dr. Tuncel Çalışmalar Hakkında Bilgi Aldı Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nı sabah erken saatlerinde ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Daire Başkanı İ. Nazım Altan ve Bilgi İşlem Daire Başkanı Ramazan Yazgan’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. e-Kayıtta sorun yaşayarak Üniversiteden yardım almaya gelen öğrencilerle de sohbet eden Prof. Dr. Tuncel, öğrencilerin sorunsuz bir kayıt dönemi atlatabilmeleri için Covid-19 tedbirleri kapsamında hazırlıkların tamamlandığını söyledi.   “Öğrencilerimizin Sağlığını Önemsiyoruz…” Öğrencilerinin sağlığının öncelikleri olduğunu, bunu göz önüne alıp adayların mümkün olduğunca e-Kayıt fırsatını değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren Prof. Dr. Tuncel, kayıt merkezinde (Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Binası) sadece lise veya dengi meslek liselerinden mezun olamayan, ancak 31 Aralık 2020 tarihine kadar mezun olabilecek durumda olanların geçici kayıtları ile 2007 yılı ve öncesi Lise mezunlarının kayıtlarının 31 Ağustos - 6 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.   “İyi ki Geldiniz…” Çukurova Üniversitesine yeni kayıt yaptıracak adaylara da seslenen Rektör Prof. Dr. Tuncel, “Geleceğini Çukurova Üniversitesinde görüp, üniversitemizi tercih eden sevgili öğrencilerimiz, hepinizi tebrik ediyorum. 47 yıllık köklü geçmişimiz, doğayla iç içe kampüsümüz, gelecekte sizi başarılı kılacak deneyimli akademik ve idari kadromuzla yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim. Evinize, Çukurova Üniversitesine Hoş geldiniz… İyi ki geldiniz…” şeklinde konuştu.  

 

 

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı e-kayıtları https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden alınmaya başladı. 29 Ağustos’ta başlayan elektronik kayıtlar 6 Eylül’de son bulacak. Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz ile birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

Koronavirüs (Covid 19) salgını nedeniyle Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonucunda Çukurova Üniversitesine kayıt hakkı kazanan tüm adayların (İkinci Öğretimi kazananlar dahil) kesin kayıtları, e-Devlet üzerinden e-Kayıt olarak yapılmaya başlandı. e-Kayıt için gereken tüm tedbirler alınırken, e-Kayıtta sorun yaşayan öğrenciler için de sosyal mesafe kuralları çerçevesinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nda hizmet veriliyor.

 

Rektör Prof. Dr. Tuncel Çalışmalar Hakkında Bilgi Aldı

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nı sabah erken saatlerinde ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Daire Başkanı İ. Nazım Altan ve Bilgi İşlem Daire Başkanı Ramazan Yazgan’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

e-Kayıtta sorun yaşayarak Üniversiteden yardım almaya gelen öğrencilerle de sohbet eden Prof. Dr. Tuncel, öğrencilerin sorunsuz bir kayıt dönemi atlatabilmeleri için Covid-19 tedbirleri kapsamında hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

 

“Öğrencilerimizin Sağlığını Önemsiyoruz…”

Öğrencilerinin sağlığının öncelikleri olduğunu, bunu göz önüne alıp adayların mümkün olduğunca e-Kayıt fırsatını değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren Prof. Dr. Tuncel, kayıt merkezinde (Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Binası) sadece lise veya dengi meslek liselerinden mezun olamayan, ancak 31 Aralık 2020 tarihine kadar mezun olabilecek durumda olanların geçici kayıtları ile 2007 yılı ve öncesi Lise mezunlarının kayıtlarının 31 Ağustos - 6 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.

 

“İyi ki Geldiniz…”

Çukurova Üniversitesine yeni kayıt yaptıracak adaylara da seslenen Rektör Prof. Dr. Tuncel,

“Geleceğini Çukurova Üniversitesinde görüp, üniversitemizi tercih eden sevgili öğrencilerimiz, hepinizi tebrik ediyorum. 47 yıllık köklü geçmişimiz, doğayla iç içe kampüsümüz, gelecekte sizi başarılı kılacak deneyimli akademik ve idari kadromuzla yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim. Evinize, Çukurova Üniversitesine Hoş geldiniz… İyi ki geldiniz…” şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.