ÇÜMERLAB BİLİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI

EĞİTİM 07.01.2019 - 15:21, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2312+ kez okundu.
 

ÇÜMERLAB BİLİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI

    Üniversite, kamu ve sanayi kuruluşları için analiz ihtiyaçlarını karşılayacak cihazların bulunduğu bilimsel bir araştırma merkezi olan Çukurova Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı (ÇÜMERLAB), ulusal ve uluslararası kriterlere uygun araştırmaları gerçekleştirmek üzere ileri teknolojide yapılandırılarak bölgede hizmet veriyor.   Bilimsel çalışmaların kalitesini arttırmak, ülkemiz ve bölgemizin ihtiyaçları doğrultusunda daha iyi Ar-Ge faaliyetlerini destekleyerek analizlerin yapabilmesi ve araştırma projeleri üretilmesi için Merkez Yönetimi ÇÜMERLAB Bilim Kurulu’nu toplayarak 2018 yılına ait faaliyetleri değerlendirdi. ÇÜMERLAB seminer salonunda gerçekleşen Bilim Kurulu toplantısına Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel ve farklı bölümlerden kurul üyesi akademisyenler katıldı.   ÇÜMERLAB Faaliyetleri Hakkında Bilgi Verildi. ÇÜMERLAB Müdürü Prof. Dr. Gülfeza Kardaş bilim kurulu üyelerine bir sunum yaptı. Prof. Dr. Kardaş sunumunda, ÇÜMERLAB’ın mevcut faaliyetlerinden söz etti. ÇÜMERLAB’ın vizyonu ve misyonu üzerine konuşan Prof. Dr. Kardaş, ÇÜMERLAB’ın 2018 yılında yaptığı faaliyetler hakkında kurul üyelerine bilgi vererek 2019 yılında kısa ve orta vadede yapmayı planladığı çalışmalarını anlattı.   Bilim Kurulu Üyeleri ÇÜMERLAB Laboratuvarlarını Gezdi. Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Seyhan Tükel ise yaptığı konuşmada, ÇÜMERLAB’ın oluşum ve gelişim süreçlerinden ve Bilimsel Araştırmalar Projeler Birimi alt yapısından yapılan desteklerden söz etti, bu desteklerin önemini vurguladı. Konuşmaların sonunda Bilim Kurulu Üyeleri görüş ve önerilerini dile getirdi. Toplantı sonrasında katılımcılara laboratuvarlar gezdirildi. Bazı cihazlar üzerinde tanıtım amaçlı analizler yapıldı.

 

 

Üniversite, kamu ve sanayi kuruluşları için analiz ihtiyaçlarını karşılayacak cihazların bulunduğu bilimsel bir araştırma merkezi olan Çukurova Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı (ÇÜMERLAB), ulusal ve uluslararası kriterlere uygun araştırmaları gerçekleştirmek üzere ileri teknolojide yapılandırılarak bölgede hizmet veriyor.

 

Bilimsel çalışmaların kalitesini arttırmak, ülkemiz ve bölgemizin ihtiyaçları doğrultusunda daha iyi Ar-Ge faaliyetlerini destekleyerek analizlerin yapabilmesi ve araştırma projeleri üretilmesi için Merkez Yönetimi ÇÜMERLAB Bilim Kurulu’nu toplayarak 2018 yılına ait faaliyetleri değerlendirdi.

ÇÜMERLAB seminer salonunda gerçekleşen Bilim Kurulu toplantısına Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel ve farklı bölümlerden kurul üyesi akademisyenler katıldı.

 

ÇÜMERLAB Faaliyetleri Hakkında Bilgi Verildi.

ÇÜMERLAB Müdürü Prof. Dr. Gülfeza Kardaş bilim kurulu üyelerine bir sunum yaptı. Prof. Dr. Kardaş sunumunda, ÇÜMERLAB’ın mevcut faaliyetlerinden söz etti. ÇÜMERLAB’ın vizyonu ve misyonu üzerine konuşan Prof. Dr. Kardaş, ÇÜMERLAB’ın 2018 yılında yaptığı faaliyetler hakkında kurul üyelerine bilgi vererek 2019 yılında kısa ve orta vadede yapmayı planladığı çalışmalarını anlattı.

 

Bilim Kurulu Üyeleri ÇÜMERLAB Laboratuvarlarını Gezdi.

Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Seyhan Tükel ise yaptığı konuşmada, ÇÜMERLAB’ın oluşum ve gelişim süreçlerinden ve Bilimsel Araştırmalar Projeler Birimi alt yapısından yapılan desteklerden söz etti, bu desteklerin önemini vurguladı. Konuşmaların sonunda Bilim Kurulu Üyeleri görüş ve önerilerini dile getirdi.

Toplantı sonrasında katılımcılara laboratuvarlar gezdirildi. Bazı cihazlar üzerinde tanıtım amaçlı analizler yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.