Daha da güçlü bir ekonomimiz olacak

SİYASET 12.06.2018 - 11:46, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1770+ kez okundu.
 

Daha da güçlü bir ekonomimiz olacak

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Adana Şube Başkanı Burhan Kavak, yılın ilk çeyreğinde yüzde 7.4 oranında büyüme başarısı gösteren ekonominin seçim sonrası belirsizliğin giderilmesiyle daha da güçleneceğini söyledi.
MÜSİAD Adana Şube Başkanı Burhan Kavak, TÜİK tarafından açıklanan Ocak-Mart 2018 dönemi büyüme rakamlarına ilişkin değerlendirme yaptı. Türkiye ekonomisinin 2017 yılı geneline yayılan büyüme performansını, 2018 yılına da taşımayı başardığını anlatan Kavak,  “Yılın ilk çeyreğinde yüzde 7,4 oranında büyüyen Türkiye ekonomisi, böylece OECD ülkeleri içerisinde ilk sırada yer aldı. ABD’nin yüzde 2,8, Avro Bölgesi’nin yüzde 2,5, Almanya’nın yüzde 2,3 büyüdüğü bu dönemde Türkiye ekonomisinin göstermiş olduğunu bu gelişme takdir edilmeli, moral aşılamalı” dedi. SEÇİM SONRASI REFORM BEKLENTİSİ                                                                                             Son yıllarda kendisine yöneltilen her türlü tehdit ve saldırıya karşın ekonominin göstermiş olduğu bu performansın daha üst büyüme oranları için bir umut kaynağı olduğunu belirten Kavak, “Büyümeye en çok katkı sağlayan enstrümanın sanayi üretiminden kaynaklanması da ayrıca sevindirici. 24 Haziran Seçimleri sonrasında siyasi belirsizliğin ortadan kalkacak olması, yeni ekonomi yönetimince atılacak adımlar ve yapılacak reformlar neticesinde, 2018 yılı için yüzde 5,5’lik büyüme hedefini aşacağımıza inanıyoruz” diye konuştu. ADANA SANAYİSİ GELİŞİYOR                                                                                                                           Kavak, sanayi üretimindeki artışın büyümeyi tetiklediğini hatırlatarak Adana sanayisindeki gelişmeye de dikkat çekti. İstanbul Sanayi Odası’nın 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’nun 12’sinin Adana’da olduğuna dikkat çeken Başkan Kavak, “Türkiye genelinde 500 Büyük Sanayi Kuruluşu cirosunu yüzde 32 artırmış. Adanalı sanayi kuruluşlarında bu oran yüzde 40 olarak gerçekleşmiş. Şehir sanayimizin yapısında katma değer artışına gidersek Adana Türkiye sanayisinin en gözde merkezlerinden biri olacak” dedi.      
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Adana Şube Başkanı Burhan Kavak, yılın ilk çeyreğinde yüzde 7.4 oranında büyüme başarısı gösteren ekonominin seçim sonrası belirsizliğin giderilmesiyle daha da güçleneceğini söyledi.

MÜSİAD Adana Şube Başkanı Burhan Kavak, TÜİK tarafından açıklanan Ocak-Mart 2018 dönemi büyüme rakamlarına ilişkin değerlendirme yaptı. Türkiye ekonomisinin 2017 yılı geneline yayılan büyüme performansını, 2018 yılına da taşımayı başardığını anlatan Kavak,  “Yılın ilk çeyreğinde yüzde 7,4 oranında büyüyen Türkiye ekonomisi, böylece OECD ülkeleri içerisinde ilk sırada yer aldı. ABD’nin yüzde 2,8, Avro Bölgesi’nin yüzde 2,5, Almanya’nın yüzde 2,3 büyüdüğü bu dönemde Türkiye ekonomisinin göstermiş olduğunu bu gelişme takdir edilmeli, moral aşılamalı” dedi.

SEÇİM SONRASI REFORM BEKLENTİSİ                                                                                             Son yıllarda kendisine yöneltilen her türlü tehdit ve saldırıya karşın ekonominin göstermiş olduğu bu performansın daha üst büyüme oranları için bir umut kaynağı olduğunu belirten Kavak, “Büyümeye en çok katkı sağlayan enstrümanın sanayi üretiminden kaynaklanması da ayrıca sevindirici. 24 Haziran Seçimleri sonrasında siyasi belirsizliğin ortadan kalkacak olması, yeni ekonomi yönetimince atılacak adımlar ve yapılacak reformlar neticesinde, 2018 yılı için yüzde 5,5’lik büyüme hedefini aşacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

ADANA SANAYİSİ GELİŞİYOR                                                                                                                           Kavak, sanayi üretimindeki artışın büyümeyi tetiklediğini hatırlatarak Adana sanayisindeki gelişmeye de dikkat çekti. İstanbul Sanayi Odası’nın 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’nun 12’sinin Adana’da olduğuna dikkat çeken Başkan Kavak, “Türkiye genelinde 500 Büyük Sanayi Kuruluşu cirosunu yüzde 32 artırmış. Adanalı sanayi kuruluşlarında bu oran yüzde 40 olarak gerçekleşmiş. Şehir sanayimizin yapısında katma değer artışına gidersek Adana Türkiye sanayisinin en gözde merkezlerinden biri olacak” dedi.  

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.