Dalış maskeleri entübe hastalarda kullanılacak

GÜNDEM 09.04.2020 - 12:24, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1534+ kez okundu.
 

Dalış maskeleri entübe hastalarda kullanılacak

Trakya Üniversitesi'nde, dalış maskeleri modifiye edilerek solunum desteğine ihtiyaç duyulan hastaların kullanımına uygun hale getiriliyor. Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Trakya ÜniversitesiRektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'nun talimatıyla Trakya Üniversitesi Teknoloji Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜTAGEM) Müdürü Prof. Dr. Şaban Aktaş ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu sağlık teknikeri Hayati Kaya ve Güner Tezcan'dan oluşan ekip, dalış maskelerinin mekanik ventilasyona uyum sağlamasına olanak veren aparatları 3 boyutlu yazıcılarda üretmeye başladı. Modifiye edilen maskeler solunum desteğine ihtiyaç duyan hastalara kapalı sistemde, ortama hastalık bulaştırmadan bakteri filtresiyle birlikte kullanabilecek şekilde solunum imkanı sağlıyor. ALINAN VE VERİLEN HAVA KARIŞMIYOR Üretilen maskelerin teslimi sırasında konuşan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, geliştirilen maskelerin koruyuculuğunun yüksek olduğunu belirterek, bu maske ile hastaların parçacık salınımının engellendiğini, üretilen aparat sayesinde alınan ve verilen havanın birbirine karışmadığını söyledi.

Trakya Üniversitesi'nde, dalış maskeleri modifiye edilerek solunum desteğine ihtiyaç duyulan hastaların kullanımına uygun hale getiriliyor.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Trakya ÜniversitesiRektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'nun talimatıyla Trakya Üniversitesi Teknoloji Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜTAGEM) Müdürü Prof. Dr. Şaban Aktaş ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu sağlık teknikeri Hayati Kaya ve Güner Tezcan'dan oluşan ekip, dalış maskelerinin mekanik ventilasyona uyum sağlamasına olanak veren aparatları 3 boyutlu yazıcılarda üretmeye başladı.

Modifiye edilen maskeler solunum desteğine ihtiyaç duyan hastalara kapalı sistemde, ortama hastalık bulaştırmadan bakteri filtresiyle birlikte kullanabilecek şekilde solunum imkanı sağlıyor.

ALINAN VE VERİLEN HAVA KARIŞMIYOR

Üretilen maskelerin teslimi sırasında konuşan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, geliştirilen maskelerin koruyuculuğunun yüksek olduğunu belirterek, bu maske ile hastaların parçacık salınımının engellendiğini, üretilen aparat sayesinde alınan ve verilen havanın birbirine karışmadığını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.