DENİZ ÜRÜNLERİNİ DE ÖN PLANA ÇIKARMALIYIZ

GÜNDEM 14.09.2018 - 15:48, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1338+ kez okundu.
 

DENİZ ÜRÜNLERİNİ DE ÖN PLANA ÇIKARMALIYIZ

Adana’da bir yıl içinde merkez ilçelerle birlikte 15 yakın festival hayata geçirilirken en dikkat çeken festivaller arasında Portakal Çiçeği, Adana Film Festivali, Tiyatro Festivali ve en son geçen yıl gerçekleştirilen Adana Lezzet Festivali bulunuyor. Kebabıyla meşhur Adana’nın deniz ürünlerinde de önemli bir yeri olduğu bildirildi.
Adana Turizmciler Birliği Başkanı Tayyar Zaimoğlu, yaptığı açıklamada, Adana’nın kendine has onlarca lezzete ev sahipliği yaptığını belirterek, festivallerle bunları anlatmanın önemine değindi. Zaimoğlu, Adana’dan ön plana çıkarılmayan deniz ürünleri olduğunu hatırlatarak, dünyaya ihraç edilen Mersin balığından üretilen siyah havyarın yalnızca şehirde üretiminin gerçekleştirildiğini, en güzel karideslerin de Adana’dan çıktığını bildirdi.  Kefal havyarının da Akyatan gölünden elde edildiğine değinen Zaimoğlu, şunları kaydetti: “Adana gastronomisini 5’e ayırıyoruz. Adana ve ciğer kebabı gibi mangalla yapılan kebap mutafımız var. Ev yemeklerimiz var. Adana mutfağının yerel yemekleri, Adana’nın sokak lezzetleri var, halka tatlısından şalgamına, şırdanına kadar onlarca çeşit sokak lezzetimiz var. Ön plana çıkarmadığımız deniz ürünleri var. Adana deniz ürünleri Karataş ve Yumurtalık sahillerimizin içinde yer alan Akdeniz’den Türkiye’nin en lezzetli balıkları, en güzel karidesi çıkıyor. Akyatan gölümüzde Türkiye’ye dağıtılan kefal havyarı çıkıyor. Mersin balığı Türkiye’de sadece Adana’da üretiliyor ve siyah havyar dünyaya Adana’dan gidiyor. Bunun gibi sayamayacağım çok sayıda deniz ürünümüz var. Balımız var, zeytinimiz, karpuzumuz var, biber salçamız var bunlarla ilgili Adana tarım ürünleri lezzetleri var.”
Adana’da bir yıl içinde merkez ilçelerle birlikte 15 yakın festival hayata geçirilirken en dikkat çeken festivaller arasında Portakal Çiçeği, Adana Film Festivali, Tiyatro Festivali ve en son geçen yıl gerçekleştirilen Adana Lezzet Festivali bulunuyor. Kebabıyla meşhur Adana’nın deniz ürünlerinde de önemli bir yeri olduğu bildirildi.

Adana Turizmciler Birliği Başkanı Tayyar Zaimoğlu, yaptığı açıklamada, Adana’nın kendine has onlarca lezzete ev sahipliği yaptığını belirterek, festivallerle bunları anlatmanın önemine değindi. Zaimoğlu, Adana’dan ön plana çıkarılmayan deniz ürünleri olduğunu hatırlatarak, dünyaya ihraç edilen Mersin balığından üretilen siyah havyarın yalnızca şehirde üretiminin gerçekleştirildiğini, en güzel karideslerin de Adana’dan çıktığını bildirdi. 
Kefal havyarının da Akyatan gölünden elde edildiğine değinen Zaimoğlu, şunları kaydetti: “Adana gastronomisini 5’e ayırıyoruz. Adana ve ciğer kebabı gibi mangalla yapılan kebap mutafımız var. Ev yemeklerimiz var. Adana mutfağının yerel yemekleri, Adana’nın sokak lezzetleri var, halka tatlısından şalgamına, şırdanına kadar onlarca çeşit sokak lezzetimiz var. Ön plana çıkarmadığımız deniz ürünleri var. Adana deniz ürünleri Karataş ve Yumurtalık sahillerimizin içinde yer alan Akdeniz’den Türkiye’nin en lezzetli balıkları, en güzel karidesi çıkıyor. Akyatan gölümüzde Türkiye’ye dağıtılan kefal havyarı çıkıyor. Mersin balığı Türkiye’de sadece Adana’da üretiliyor ve siyah havyar dünyaya Adana’dan gidiyor. Bunun gibi sayamayacağım çok sayıda deniz ürünümüz var. Balımız var, zeytinimiz, karpuzumuz var, biber salçamız var bunlarla ilgili Adana tarım ürünleri lezzetleri var.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.