Devlet desteklerine tek bir noktadan ulaşılabilecek

EKONOMİ 30.01.2018 - 13:00, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1534+ kez okundu.
 

Devlet desteklerine tek bir noktadan ulaşılabilecek

  ADANA SANAYİ ODASI’NDAN “TEŞVİK SİHİRBAZI” UYGULAMASI Adana Sanayi Odası tarafından işletmelerin devlet destekleri ile ilgili bilgilendirilmesi ve daha etkin şekilde faydalanılması amacıyla oluşturulan “Teşvik Sihirbazı” portalı faaliyete geçti. http://tesvik.adasoportal.com/ adresindeki Teşvik Sihirbazı aracılığıyla, 20’den fazla devlet kurumu tarafından çeşitli alanlarda verilen 150’den fazla devlet desteğiyle ilgili tüm bilgilere tek bir noktadan erişebilme imkanı sunuluyor. Adana Sanayi Odası (ADASO) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, yatırım, üretim, istihdam ve ihracatı artırmak, ülkenin gelişimine ve refahına katkı sağlamak amacıyla verilen devlet desteklerinin, uygulanan önemli teşvik mekanizmalarından biri olduğunu, geniş kapsamlı, önemli sayıda ve cazip şartlarla verildiğini söyledi. Farklı kanallardan açıklanması, mevzuatın karmaşıklığı ve sürekli güncellenmesi nedeniyle devlet desteklerine ulaşmakta zorlanıldığını belirten Kıvanç, öncelikli üyeleri olmak üzere işletmelerin devlet destekleri ile ilgili bilgilendirilmesi ve daha etkin bir şekilde faydalanılması için “Teşvik Sihirbazı” portalının oluşturulduğunu bildirdi. Devlet desteklerine ve güncel bilgilere hızlı ve kolay biçimde ulaşılmasının amaçlandığını belirten Kıvanç, Teşvik Sihirbazı portalı aracılığıyla 20’den fazla devlet kurumu tarafından çeşitli alanlarda verilen 150’nin üzerinde sanayi ve hizmet sektörüne yönelik devlet yardımları ve yatırım teşvikleri ilgili bilgilere tek bir noktadan erişilebileceğini vurguladı. En uygun destek kısa sürede belirlenebilecek Teşvik Sihirbazı uygulaması ile, yatırımlar ve faaliyetlerle ilgili en uygun desteğin kısa sürede tespit edilebileceğini vurgulayan ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, şöyle konuştu: “Portalda 20’ye yakın kurum tarafından farklı alanlarda verilen teşvik ve hibeler ile ilgili bilgilere kurumlara göre ve konulara göre, yatırım teşvik bölümünde ise Ekonomi Bakanlığı yatırım teşvik kapsamındaki desteklerle ilgili bilgilere ulaşılabilmektedir. Zamanın etkin kullanılması ve desteklerin sanayicilerimiz tarafından en yalın haliyle anlaşılabilmesi için her destek için bir özet tablo hazırlanmıştır. Portal içinde yer alan Yatırım Teşvik Sistemi başlığı altında üretimini planladıkları ürünü portal içinde belirleyip, talep edilen muhtelif bilgiler cevaplandırıldığı takdirde gerçekleştirilecek yeni yatırımlarla ilgili mevcut yatırım teşvik mekanizmalarının hangilerinden, hangi oranda faydalanılabileceği de kolaylıkla sorgulanabilecek.” Sanayicilerin devlet desteklerinden azami ölçüde faydalanabilmesini hedeflediklerini belirten ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, “Destek mekanizmalarından daha hızlı ve kolay faydalanabilmesi amacıyla geliştirip uygulamaya koyduğumuz portalın, Adana ve Türk imalat sanayisine, yeni yatırımlara önemli katkı sağlayacağı inancındayım” diye konuştu.  

 

ADANA SANAYİ ODASI’NDAN “TEŞVİK SİHİRBAZI” UYGULAMASI

Adana Sanayi Odası tarafından işletmelerin devlet destekleri ile ilgili bilgilendirilmesi ve daha etkin şekilde faydalanılması amacıyla oluşturulan “Teşvik Sihirbazı” portalı faaliyete geçti.

http://tesvik.adasoportal.com/ adresindeki Teşvik Sihirbazı aracılığıyla, 20’den fazla devlet kurumu tarafından çeşitli alanlarda verilen 150’den fazla devlet desteğiyle ilgili tüm bilgilere tek bir noktadan erişebilme imkanı sunuluyor.

Adana Sanayi Odası (ADASO) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, yatırım, üretim, istihdam ve ihracatı artırmak, ülkenin gelişimine ve refahına katkı sağlamak amacıyla verilen devlet desteklerinin, uygulanan önemli teşvik mekanizmalarından biri olduğunu, geniş kapsamlı, önemli sayıda ve cazip şartlarla verildiğini söyledi. Farklı kanallardan açıklanması, mevzuatın karmaşıklığı ve sürekli güncellenmesi nedeniyle devlet desteklerine ulaşmakta zorlanıldığını belirten Kıvanç, öncelikli üyeleri olmak üzere işletmelerin devlet destekleri ile ilgili bilgilendirilmesi ve daha etkin bir şekilde faydalanılması için “Teşvik Sihirbazı” portalının oluşturulduğunu bildirdi.

Devlet desteklerine ve güncel bilgilere hızlı ve kolay biçimde ulaşılmasının amaçlandığını belirten Kıvanç, Teşvik Sihirbazı portalı aracılığıyla 20’den fazla devlet kurumu tarafından çeşitli alanlarda verilen 150’nin üzerinde sanayi ve hizmet sektörüne yönelik devlet yardımları ve yatırım teşvikleri ilgili bilgilere tek bir noktadan erişilebileceğini vurguladı.

En uygun destek kısa sürede belirlenebilecek

Teşvik Sihirbazı uygulaması ile, yatırımlar ve faaliyetlerle ilgili en uygun desteğin kısa sürede tespit edilebileceğini vurgulayan ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, şöyle konuştu:

“Portalda 20’ye yakın kurum tarafından farklı alanlarda verilen teşvik ve hibeler ile ilgili bilgilere kurumlara göre ve konulara göre, yatırım teşvik bölümünde ise Ekonomi Bakanlığı yatırım teşvik kapsamındaki desteklerle ilgili bilgilere ulaşılabilmektedir.

Zamanın etkin kullanılması ve desteklerin sanayicilerimiz tarafından en yalın haliyle anlaşılabilmesi için her destek için bir özet tablo hazırlanmıştır. Portal içinde yer alan Yatırım Teşvik Sistemi başlığı altında üretimini planladıkları ürünü portal içinde belirleyip, talep edilen muhtelif bilgiler cevaplandırıldığı takdirde gerçekleştirilecek yeni yatırımlarla ilgili mevcut yatırım teşvik mekanizmalarının hangilerinden, hangi oranda faydalanılabileceği de kolaylıkla sorgulanabilecek.”

Sanayicilerin devlet desteklerinden azami ölçüde faydalanabilmesini hedeflediklerini belirten ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, “Destek mekanizmalarından daha hızlı ve kolay faydalanabilmesi amacıyla geliştirip uygulamaya koyduğumuz portalın, Adana ve Türk imalat sanayisine, yeni yatırımlara önemli katkı sağlayacağı inancındayım” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.