Dicle'nin gerdanlığı

GÜNDEM 20.05.2020 - 10:26, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2199+ kez okundu.
 

Dicle'nin gerdanlığı

18 milyar liraya mal olan Ilısu Barajı Enerji Santralı’nın açılış törenine videokonferansla katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Terör örgütlerinden yurtdışındaki finans kuruluşlarına kadar yıllarca yapımına engel olmak isteyen herkesin, bugün karşımızdaki eserin ihtişamı karşısında ezildiğine inanıyorum” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ilısu Barajı Enerji Santralı 1. Türbini Devreye Alma Töreni'ne videokonferansla katıldı. Erdoğan, eserin tüm safhalarında emeği geçen eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na, yüklenici firmalara, mühendislere ve işçilere teşekkür etti.  ASIRLARCA HUZUR RÜZGÂRI ESECEK “Terör örgütlerinden yurtdışındaki finans kuruluşlarına kadar yıllarca bu barajın yapımına engel olmak isteyen herkesin, bugün karşımızdaki eserin ihtişamı karşısında ezildiğine inanıyorum. Özellikle başta ana muhalefet olmak üzere diğer muhalifler, hele hele aşırı uç muhalifler, özellikle buranın yapımı karşısında merak ediyorum acaba ne diyecekler. Zira şu anda bölgenin çiftçisi için, toprakları için en önemli sulama imkânlarından tutunuz içme suyuna varıncaya kadar her şey burada, enerji imkânlarına varıncaya kadar her şey burada. Kendi ülkesini yabancılara şikâyet edenlere, kendi halkına silah çekenlere, kendi insanının kanını dökenlere verdiğimiz en güzel cevap işte, bu muhteşem eserdir. Ilısu Barajı'ndan esecek barış, kardeşlik, refah ve huzur rüzgârı inanıyorum ki asırlar boyunca bu topraklarda dalga dalga kendini htirecektir. YILLIK KATKISI 2.8 MİLYAR LİRA Yıllık kapasitesi 4.1 milyar kilovatsaat olan santralın maliyeti 18 milyar lirayı buldu. Barajın inşası konusunda en çok istismar edilen Hasankeyf başta olmak üzere tüm tarihi ve kültürel varlıklar özenle korunmuştur. Ekonomimize yıllık katkısının 2.8 milyar lira olmasını bekliyoruz. 1.200 megavatlık toplam kurulu gücüyle Türkiye’nin en büyük 4’üncü santralı. Sesleniyorum, işte bütün bu arazileri sulamak suretiyle o suya hasret topraklar çiftçinin gönlüne su serpmiştir. Anladın mı Bay Kemal?"

18 milyar liraya mal olan Ilısu Barajı Enerji Santralı’nın açılış törenine videokonferansla katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Terör örgütlerinden yurtdışındaki finans kuruluşlarına kadar yıllarca yapımına engel olmak isteyen herkesin, bugün karşımızdaki eserin ihtişamı karşısında ezildiğine inanıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ilısu Barajı Enerji Santralı 1. Türbini Devreye Alma Töreni'ne videokonferansla katıldı. Erdoğan, eserin tüm safhalarında emeği geçen eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na, yüklenici firmalara, mühendislere ve işçilere teşekkür etti. 

ASIRLARCA HUZUR RÜZGÂRI ESECEK

“Terör örgütlerinden yurtdışındaki finans kuruluşlarına kadar yıllarca bu barajın yapımına engel olmak isteyen herkesin, bugün karşımızdaki eserin ihtişamı karşısında ezildiğine inanıyorum. Özellikle başta ana muhalefet olmak üzere diğer muhalifler, hele hele aşırı uç muhalifler, özellikle buranın yapımı karşısında merak ediyorum acaba ne diyecekler. Zira şu anda bölgenin çiftçisi için, toprakları için en önemli sulama imkânlarından tutunuz içme suyuna varıncaya kadar her şey burada, enerji imkânlarına varıncaya kadar her şey burada. Kendi ülkesini yabancılara şikâyet edenlere, kendi halkına silah çekenlere, kendi insanının kanını dökenlere verdiğimiz en güzel cevap işte, bu muhteşem eserdir. Ilısu Barajı'ndan esecek barış, kardeşlik, refah ve huzur rüzgârı inanıyorum ki asırlar boyunca bu topraklarda dalga dalga kendini htirecektir.

YILLIK KATKISI 2.8 MİLYAR LİRA

Yıllık kapasitesi 4.1 milyar kilovatsaat olan santralın maliyeti 18 milyar lirayı buldu. Barajın inşası konusunda en çok istismar edilen Hasankeyf başta olmak üzere tüm tarihi ve kültürel varlıklar özenle korunmuştur. Ekonomimize yıllık katkısının 2.8 milyar lira olmasını bekliyoruz. 1.200 megavatlık toplam kurulu gücüyle Türkiye’nin en büyük 4’üncü santralı. Sesleniyorum, işte bütün bu arazileri sulamak suretiyle o suya hasret topraklar çiftçinin gönlüne su serpmiştir. Anladın mı Bay Kemal?"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.