Doç. Dr. Çetinkaya Türkiye’de Bir İlke İmza Attı

SAĞLIK-YAŞAM 14.05.2020 - 09:46, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2766+ kez okundu.
 

Doç. Dr. Çetinkaya Türkiye’de Bir İlke İmza Attı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şenay Çetinkaya önemli bir başarıya imza attı. “Bebeklerin Ağlamasını Önceden Tespit Edip, Beyaz Gürültü Dinleterek Sakinleşmelerini Sağlayan Cihaz”ı bulup geliştiren Doç. Dr. Çetinkaya, bu buluşunun patent başvurusuna Avrupa Patent Belgesi almaya kazandı.   Doç. Dr. Şenay Çetinkaya 12 Mayıs tarihinin Dünya Hemşireler Günü olduğuna da vurgu yaparak böyle bir tarihte patent almasının anlamının daha da önem kazandığını söyledi. Uluslararası Hemşireler Konseyinin (ICN), dünya çapında 20 milyondan fazla hemşireyi temsil eden 130’ dan fazla ulusal hemşire derneği federasyonu olduğunu hatırlatan Doç. Dr. Çetinkaya ICN 2020 yılı temasının Hemşirelerin Yılı olarak ilan edildiğini ve Türkiye’de bir ilke imza atarak Avrupa Patent Belgesini kazandığını söyledi.   Doç. Dr. Çetinkaya Avrupa Patent Belgesi Aldı Doç. Dr. Şenay Çetinkaya, “Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) ülkelerinin, 2018 verilerine göre, her 1000 kişiye düşen hemşire sayısı 8 civarında iken Türkiye’de bu sayı 2.1’dir. Bu rakam bile ülkemizde hemşirelerimizin ne kadar yoğun çalıştığını göstermektedir.Cumhuriyetin yetiştirdiği, mesleki etik değerlere bağlı sağlık personelleri COVİD-19 salgını nedeniyle mücadelede canla başla çalışmaktadır. Sağlık ordumuza destek olmak için ise herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Eğer sağlık ordumuz çökerse maalesef çok kötü sonuçlar ortaya çıkabilir. Otuz iki yıldır severek yaptığım, emek verdiğim mesleğimde, ne kadar zorluk yaşamış olsam da yılmadan, çalışmalarıma ilk gün ki hevesle devam ettiğimi de belirtmek isterim. Güzel ülkemizin her köşesinde özveriyle çalışan, yolu bi vesileyle benimle kesişmiş olan yetiştirmiş olduğum öğrencilerimle, tüm meslektaşlarımla, bu salgın döneminde, özverili çabalarından dolayı gurur duyduğumu belirterek, hepsine çok teşekkür ederim. Türkiye’de bir ilke imza atarak Avrupa Patent Belgesi almam, umarım öğrencilerime ve meslektaşlarıma moral olur.” şeklinde konuştu.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şenay Çetinkaya önemli bir başarıya imza attı. “Bebeklerin Ağlamasını Önceden Tespit Edip, Beyaz Gürültü Dinleterek Sakinleşmelerini Sağlayan Cihaz”ı bulup geliştiren Doç. Dr. Çetinkaya, bu buluşunun patent başvurusuna Avrupa Patent Belgesi almaya kazandı.

 

Doç. Dr. Şenay Çetinkaya 12 Mayıs tarihinin Dünya Hemşireler Günü olduğuna da vurgu yaparak böyle bir tarihte patent almasının anlamının daha da önem kazandığını söyledi. Uluslararası Hemşireler Konseyinin (ICN), dünya çapında 20 milyondan fazla hemşireyi temsil eden 130’ dan fazla ulusal hemşire derneği federasyonu olduğunu hatırlatan Doç. Dr. Çetinkaya ICN 2020 yılı temasının Hemşirelerin Yılı olarak ilan edildiğini ve Türkiye’de bir ilke imza atarak Avrupa Patent Belgesini kazandığını söyledi.

 

Doç. Dr. Çetinkaya Avrupa Patent Belgesi Aldı

Doç. Dr. Şenay Çetinkaya, “Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) ülkelerinin, 2018 verilerine göre, her 1000 kişiye düşen hemşire sayısı 8 civarında iken Türkiye’de bu sayı 2.1’dir. Bu rakam bile ülkemizde hemşirelerimizin ne kadar yoğun çalıştığını göstermektedir.Cumhuriyetin yetiştirdiği, mesleki etik değerlere bağlı sağlık personelleri COVİD-19 salgını nedeniyle mücadelede canla başla çalışmaktadır. Sağlık ordumuza destek olmak için ise herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Eğer sağlık ordumuz çökerse maalesef çok kötü sonuçlar ortaya çıkabilir. Otuz iki yıldır severek yaptığım, emek verdiğim mesleğimde, ne kadar zorluk yaşamış olsam da yılmadan, çalışmalarıma ilk gün ki hevesle devam ettiğimi de belirtmek isterim. Güzel ülkemizin her köşesinde özveriyle çalışan, yolu bi vesileyle benimle kesişmiş olan yetiştirmiş olduğum öğrencilerimle, tüm meslektaşlarımla, bu salgın döneminde, özverili çabalarından dolayı gurur duyduğumu belirterek, hepsine çok teşekkür ederim. Türkiye’de bir ilke imza atarak Avrupa Patent Belgesi almam, umarım öğrencilerime ve meslektaşlarıma moral olur.” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.