“DOKTORDAN YAŞANMAMIŞ TEMİZ HAYATLAR VAR”

SAĞLIK-YAŞAM 04.10.2018 - 11:14, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1559+ kez okundu.
 

“DOKTORDAN YAŞANMAMIŞ TEMİZ HAYATLAR VAR”

Giderek artan hekim ve sağlık çalışanlarına şiddete karşı Atatürk Parkında bir araya gelen Kadın Hekim Platformu üyeleri yüzlerine yara izi çizerek sessizce oturma eylemi yaptı.   SESİMİZİ DUYUN! Dr. Fikret Hacıosman’ın hastası tarafından silahla öldürülmesine ülke genelinde tepkiler sürerken ellerinde ‘Hekime Şiddete Hayır’, ‘Hastanelerde Can Güvenliği İstiyoruz’, ‘Yaşatmak İçin Yaşamalıyız, Artık Yeter’, ‘Seni İyileştirmeye Ömrünü Adamış Doktoru Nasıl Öldürürsün?’, ‘Bu Ülkede Doktordan Temiz Yaşanmamış Hayatlar Var’ yazılı pankartlarla Atatürk Parkında sessiz oturma yapan Kadın Hekim Platformu üyeleri adına açıklama yapan Dr. Figen Demir Kardeş, “Hekimler ölmesin!. Sağlık çalışanlarına şiddet olmasın!. Artık yeter!. Sesimizi duyun!” dedi.   “HEKİM HASTA ARASINA KAN DEĞİL, SEVGİ GİRSİN” Türkiye’nin her ilinde platform olarak aynı saate sessiz oturma eylemi yaptıklarını ifade eden Dr. Figen Demir Kardeş, “Artık hekim ve hasta arasında kan değil, sevgi ve saygının girmesini istiyoruz. Kadın hekimler olarak sadece hekime, sağlık çalışanına değil, her türlü şiddete karşıyız” diye konuştu. Açıklamanın ardından bir müddet parkta sessizce oturan kadın hekimler, geldikleri gibi sessizce ayrıldılar.  

Giderek artan hekim ve sağlık çalışanlarına şiddete karşı Atatürk Parkında bir araya gelen Kadın Hekim Platformu üyeleri yüzlerine yara izi çizerek sessizce oturma eylemi yaptı.

 

SESİMİZİ DUYUN!

Dr. Fikret Hacıosman’ın hastası tarafından silahla öldürülmesine ülke genelinde tepkiler sürerken ellerinde ‘Hekime Şiddete Hayır’, ‘Hastanelerde Can Güvenliği İstiyoruz’, ‘Yaşatmak İçin Yaşamalıyız, Artık Yeter’, ‘Seni İyileştirmeye Ömrünü Adamış Doktoru Nasıl Öldürürsün?’, ‘Bu Ülkede Doktordan Temiz Yaşanmamış Hayatlar Var’ yazılı pankartlarla Atatürk Parkında sessiz oturma yapan Kadın Hekim Platformu üyeleri adına açıklama yapan Dr. Figen Demir Kardeş, “Hekimler ölmesin!. Sağlık çalışanlarına şiddet olmasın!. Artık yeter!. Sesimizi duyun!” dedi.

 

“HEKİM HASTA ARASINA KAN DEĞİL, SEVGİ GİRSİN”

Türkiye’nin her ilinde platform olarak aynı saate sessiz oturma eylemi yaptıklarını ifade eden Dr. Figen Demir Kardeş, “Artık hekim ve hasta arasında kan değil, sevgi ve saygının girmesini istiyoruz. Kadın hekimler olarak sadece hekime, sağlık çalışanına değil, her türlü şiddete karşıyız” diye konuştu.

Açıklamanın ardından bir müddet parkta sessizce oturan kadın hekimler, geldikleri gibi sessizce ayrıldılar.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.