DOWN SENDROMLU NESLİHAN'A BELEDİYE BAŞKANINDAN ANLI ŞANLI DÜĞÜN

29.08.2019 - 12:55, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2104+ kez okundu.
 

DOWN SENDROMLU NESLİHAN'A BELEDİYE BAŞKANINDAN ANLI ŞANLI DÜĞÜN

  Down sendromlu Neslihan Çıkat'ın gelinlik giyme hayali belediye başkanı Mustafa Çay sayesinde gerçekleşti.   Adana'nın Pozantı ilçesinde yaşayan 27 yaşındaki Neslihan Çıkat, tek hayalinin gelinlik giymek olduğunu ailesine sık sık dile getirmesi üzerine Neslihan'ın durumunu bir komşusu Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay'ı makamında ziyaret ederek durumu izah etti. Başkan Çay'da böyle bir isteğe duyarsız kalmayarak tüm belediye personelini Neslihan için gerçekleşirilecek düğün için seferber etti.   Belediye Başkan Yardımcısı Ebru Doğucu'yu bu organizasyon için bizzat görevlendiren Belediye Başkanı Mustafa Çay, down sendromlu Neslihan'a Çarşamba akşamı alnı şanlı bir düğün yaptı.   Neslihan için organize edilen düğün için günler öncesinden hazırlık yapıldı. Neslihan'a özel gelinlik ve kına elbisesi tasarlandı. İlçenin doğasıyla ünlü turizm merkezi olan Belemedik Tabiat Parkında Neslihan'ın dış mekan fotoğrafları çekildi. Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen düğün için salon özel olarak süslendi.   Down sendromlu Neslihan Çıkat’ın düğününe Pozantı Kaymakamı Muammer Sarıdoğan’da katıldı. Düğünde Belediye Başkanı Mustafa Çay bizzat sahne alarak Adana'ya Bir Kız Geçti türküsü başta olmak üzere çeşitli şarkı ve türküler seslendirdi. Başkan Çay’ın söylediği türkülere ise Pozantı’da görev yapan zabıta, polis ve jamdarma ekipleri de katılarak oyun oynadılar ve Neslihan’ın mutluluğuna ortak oldular.   Adanalı sanatçı Murat Kekilli ise gerçekleştirilen düğüne görüntülü bağlanarak Neslihan'a sürpriz yapıp piyano ile müzik ziyafeti verirken yüzlerce Pozantılı ve çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşların katılımıyla down sendromlu Neslihan Çıkat'ın düğün hayali gerçekleşmiş oldu.   Duygu ve düşüncelerini dile getiren Pozanı Belediye Başkanı Mustafa Çay, "Bugün Pozantı Belediye Başkanı olarak çok büyük bir mutluluk yaşıyorum. Ve Pozantı olarak çok büyük bir coşku yaşıyoruz. Down sendromlu 27 yaşındaki Neslihan Çıkat kardeşimizin bir tek hayalim var o da gelinlik giymek, düğünüm olsun istiyorum demişt. Ailesinin ve komşularının bu durumu bana iletmesiyle birlikte üç gün içeriisnde çifte davullarla bütün Pozantılıların katılımıyla, sevgileri ve yürekleriyle Neslihan kızımızın 27 yıllık hayalini gerçekleştiriyoruz. Nesiham kızımızın hayalinin gerçekleşmesi Pozantı Belediye Başkanı olarak rabbbim bana nasip etti" dedi.   Down sendromlu Neslihan'ın ağabeyi  Yılmaz Çıkat ise, bu organizasyon için seferber olan ve kardeşinin düğün hayalini gerçekleştirdiği için Belediye Başkanı Mustafa Çay'a teşekkür ederek "İnşallah bu düğün tüm Türkiye’de örnek olur çünkü bu gibi konular down sendromlu kardeşlerimiz için çok önemli ve çok motive edici bir durum. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum." Dedi.  

 

Down sendromlu Neslihan Çıkat'ın gelinlik giyme hayali belediye başkanı Mustafa Çay sayesinde gerçekleşti.

 

Adana'nın Pozantı ilçesinde yaşayan 27 yaşındaki Neslihan Çıkat, tek hayalinin gelinlik giymek olduğunu ailesine sık sık dile getirmesi üzerine Neslihan'ın durumunu bir komşusu Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay'ı makamında ziyaret ederek durumu izah etti. Başkan Çay'da böyle bir isteğe duyarsız kalmayarak tüm belediye personelini Neslihan için gerçekleşirilecek düğün için seferber etti.

 

Belediye Başkan Yardımcısı Ebru Doğucu'yu bu organizasyon için bizzat görevlendiren Belediye Başkanı Mustafa Çay, down sendromlu Neslihan'a Çarşamba akşamı alnı şanlı bir düğün yaptı.

 

Neslihan için organize edilen düğün için günler öncesinden hazırlık yapıldı. Neslihan'a özel gelinlik ve kına elbisesi tasarlandı. İlçenin doğasıyla ünlü turizm merkezi olan Belemedik Tabiat Parkında Neslihan'ın dış mekan fotoğrafları çekildi. Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen düğün için salon özel olarak süslendi.

 

Down sendromlu Neslihan Çıkat’ın düğününe Pozantı Kaymakamı Muammer Sarıdoğan’da katıldı. Düğünde Belediye Başkanı Mustafa Çay bizzat sahne alarak Adana'ya Bir Kız Geçti türküsü başta olmak üzere çeşitli şarkı ve türküler seslendirdi. Başkan Çay’ın söylediği türkülere ise Pozantı’da görev yapan zabıta, polis ve jamdarma ekipleri de katılarak oyun oynadılar ve Neslihan’ın mutluluğuna ortak oldular.

 

Adanalı sanatçı Murat Kekilli ise gerçekleştirilen düğüne görüntülü bağlanarak Neslihan'a sürpriz yapıp piyano ile müzik ziyafeti verirken yüzlerce Pozantılı ve çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşların katılımıyla down sendromlu Neslihan Çıkat'ın düğün hayali gerçekleşmiş oldu.

 

Duygu ve düşüncelerini dile getiren Pozanı Belediye Başkanı Mustafa Çay, "Bugün Pozantı Belediye Başkanı olarak çok büyük bir mutluluk yaşıyorum. Ve Pozantı olarak çok büyük bir coşku yaşıyoruz. Down sendromlu 27 yaşındaki Neslihan Çıkat kardeşimizin bir tek hayalim var o da gelinlik giymek, düğünüm olsun istiyorum demişt. Ailesinin ve komşularının bu durumu bana iletmesiyle birlikte üç gün içeriisnde çifte davullarla bütün Pozantılıların katılımıyla, sevgileri ve yürekleriyle Neslihan kızımızın 27 yıllık hayalini gerçekleştiriyoruz. Nesiham kızımızın hayalinin gerçekleşmesi Pozantı Belediye Başkanı olarak rabbbim bana nasip etti" dedi.

 

Down sendromlu Neslihan'ın ağabeyi  Yılmaz Çıkat ise, bu organizasyon için seferber olan ve kardeşinin düğün hayalini gerçekleştirdiği için Belediye Başkanı Mustafa Çay'a teşekkür ederek "İnşallah bu düğün tüm Türkiye’de örnek olur çünkü bu gibi konular down sendromlu kardeşlerimiz için çok önemli ve çok motive edici bir durum. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum." Dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.