“DP’DE HEYECANLI SİYASİ KADROLAR VAR”

SİYASET 07.01.2020 - 17:31, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1425+ kez okundu.
 

“DP’DE HEYECANLI SİYASİ KADROLAR VAR”

Demokrat Parti kuruluş 74. kuruluş yıldönümünü kutluyor.
  Demokrat Parti’nin (DP) 74. kuruluş yıldönümü, Adana İl Teşkilatı’nda düzenlenen törenle kutlandı. DP İl Başkanı Ömer Tan, “Partimizi iyi yerlere taşımak için canla başla mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.  Türk siyasetinin önemli kilometre taşlarından biri olan Demokrat Parti, Cumhuriyet Halk Partisi’nden ayrılan Celal Bayar, Adnan Menderes, Tevfik Koraltan ve Fuat Köprülü tarafından 7 Ocak 1946 kuruldu.  CEVHER CEVHERİ DP’Yİ ANLATTI  Doğru Yol Partisi (DYP) eski Adana milletvekili İ. Cevher Cevheri de, Demokrat Parti’nin kuruluş yıldönümü etkinliklerine katıldı. Burada partililere hitap eden Cevheri, “Demokrat Parti’de tecrübeli başkanlar, siyasi birikimlerini gençlere aktarmak isteyen, heyecanlı iyi yetişmiş kadrolar var. Demokrat Parti’de çok büyük canlılık ve dinamizm var” dedi.  DP’nin iyi yetişmiş, ilkeli, dürüst, akçalı ilişkilere bulaşmamış, harama el uzatmamış çok sayıda milletvekili ve bakanı bünyesinde topladığını aktaran Cevheri, “Bu arkadaşların birikimleri ve yeni gelen gençlerin dinamizmini birleştirdiğinizde DP’nin söz sahibi olmaması için hiçbir sebep yok” diye konuştu.  SÖZ SAHİBİ OLABİLİR  Türkiye’de artık yeni bir sistemin yürürlükte olduğunu aktaran Cevheri, şunları kaydetti: “Bu sistemde siyasi iktidar artık meclisin içinden çıkmıyor. Doğrudan doğruya halkın verdiği oylar ve yüzde 50’nin üzerinde oyla ancak cumhurbaşkanı seçilen şahsın uhdesinde bir yürütme erki var, hükümet var. Şu anki siyasi tabloya baktığımızda hiçbir siyasi partinin tek başına cumhurbaşkanlığı seçimini kazanma şansı yok. Artık ittifaklar, birliktelikler olacak bu şekilde iktidar olunacak. Demokrat Parti’ye böyle bir rol biçiyoruz. Elbette Demokrat Parti kendi cumhurbaşkanı adayını çıkaracak bir kapasiteye, birikime ve insan kaynağını sahiptir ama siyasetin gereği, kendimize ideolojik olarak yakın gördüğümüz partilerle bir araya gelerek, ortak bir cumhurbaşkanı adayının çevresinde kenetlenerek bir cumhurbaşkanlığı seçiminde söz sahibi olabiliriz. Milletvekili kanunda yapılan değişiklikle ittifaklar yasal hale getirildi. Birkaç parti bir araya gelerek yüzde 10’luk ülke barajını aşma anlamında bir birliktelik oluşturuyorlar. Bu partilere verilen oylar bir sepette toplanıyor. Bu sepetin toplamı yüzde 10’u aşmışsa hepsi aşmış sayılıyor. Daha sonra o ittifaka düşen milletvekillikleri de ittifaka dahil partiler arasında paylaştırılıyor. Demokrat Parti burada da ideolojik olarak kendine yakın gördüğü hayat felsefesi, dünya görüşüne yakın gördüğü partilerle Türkiye Büyük millet Meclisi’nde bir ittifak halinde olacaktır. Bu şekilde çok sayıda insanını parlamenter olarak meclise taşıyacaktır.”    Toplantıya, DP’li üyeler ile DYP eski il başkanlarından Fırat Özkan ve Nevzat Şaşkın ile  eski Seyhan İlçe Başkanı Mustafa Tümer de katıldı.
Demokrat Parti kuruluş 74. kuruluş yıldönümünü kutluyor.

 

Demokrat Parti’nin (DP) 74. kuruluş yıldönümü, Adana İl Teşkilatı’nda düzenlenen törenle kutlandı. DP İl Başkanı Ömer Tan, “Partimizi iyi yerlere taşımak için canla başla mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. 
Türk siyasetinin önemli kilometre taşlarından biri olan Demokrat Parti, Cumhuriyet Halk Partisi’nden ayrılan Celal Bayar, Adnan Menderes, Tevfik Koraltan ve Fuat Köprülü tarafından 7 Ocak 1946 kuruldu. 
CEVHER CEVHERİ DP’Yİ ANLATTI 
Doğru Yol Partisi (DYP) eski Adana milletvekili İ. Cevher Cevheri de, Demokrat Parti’nin kuruluş yıldönümü etkinliklerine katıldı. Burada partililere hitap eden Cevheri, “Demokrat Parti’de tecrübeli başkanlar, siyasi birikimlerini gençlere aktarmak isteyen, heyecanlı iyi yetişmiş kadrolar var. Demokrat Parti’de çok büyük canlılık ve dinamizm var” dedi. 
DP’nin iyi yetişmiş, ilkeli, dürüst, akçalı ilişkilere bulaşmamış, harama el uzatmamış çok sayıda milletvekili ve bakanı bünyesinde topladığını aktaran Cevheri, “Bu arkadaşların birikimleri ve yeni gelen gençlerin dinamizmini birleştirdiğinizde DP’nin söz sahibi olmaması için hiçbir sebep yok” diye konuştu. 
SÖZ SAHİBİ OLABİLİR 
Türkiye’de artık yeni bir sistemin yürürlükte olduğunu aktaran Cevheri, şunları kaydetti: “Bu sistemde siyasi iktidar artık meclisin içinden çıkmıyor. Doğrudan doğruya halkın verdiği oylar ve yüzde 50’nin üzerinde oyla ancak cumhurbaşkanı seçilen şahsın uhdesinde bir yürütme erki var, hükümet var. Şu anki siyasi tabloya baktığımızda hiçbir siyasi partinin tek başına cumhurbaşkanlığı seçimini kazanma şansı yok. Artık ittifaklar, birliktelikler olacak bu şekilde iktidar olunacak. Demokrat Parti’ye böyle bir rol biçiyoruz. Elbette Demokrat Parti kendi cumhurbaşkanı adayını çıkaracak bir kapasiteye, birikime ve insan kaynağını sahiptir ama siyasetin gereği, kendimize ideolojik olarak yakın gördüğümüz partilerle bir araya gelerek, ortak bir cumhurbaşkanı adayının çevresinde kenetlenerek bir cumhurbaşkanlığı seçiminde söz sahibi olabiliriz. Milletvekili kanunda yapılan değişiklikle ittifaklar yasal hale getirildi. Birkaç parti bir araya gelerek yüzde 10’luk ülke barajını aşma anlamında bir birliktelik oluşturuyorlar. Bu partilere verilen oylar bir sepette toplanıyor. Bu sepetin toplamı yüzde 10’u aşmışsa hepsi aşmış sayılıyor. Daha sonra o ittifaka düşen milletvekillikleri de ittifaka dahil partiler arasında paylaştırılıyor. Demokrat Parti burada da ideolojik olarak kendine yakın gördüğü hayat felsefesi, dünya görüşüne yakın gördüğü partilerle Türkiye Büyük millet Meclisi’nde bir ittifak halinde olacaktır. Bu şekilde çok sayıda insanını parlamenter olarak meclise taşıyacaktır.” 

 


Toplantıya, DP’li üyeler ile DYP eski il başkanlarından Fırat Özkan ve Nevzat Şaşkın ile  eski Seyhan İlçe Başkanı Mustafa Tümer de katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.