DSİ ŞEHİRLERİ “SU” İLE BİRBİRİNE BAĞLIYOR

GÜNDEM 18.01.2021 - 10:49, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2424+ kez okundu.
 

DSİ ŞEHİRLERİ “SU” İLE BİRBİRİNE BAĞLIYOR

Osmaniye’de taşkın ve boğulma vakalarını önleyecek olan proje aynı zamanda Adana’da tarım arazilerine sulama suyu sağlayacak Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel MüdürlüğüAdana ve Osmaniye’ye yaptığı yatırımlarla illerimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.
Adana ve Osmaniye’de son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.   DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.   Havza ölçekli su yönetimi prensibiyle Osmaniye’de çalışmaları devam eden  “AS0 - BSO İsale Kanalları Yükseltilmesi” işi hakkında yazılı açıklamalarda bulunan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız,“Osmaniye’de yapımı devam eden “AS0-BS0 İsale Kanalları Yükseltilmesi” işinde 36 071 metrelik kısımda kanal yükseltme, 7585 metrelik kısmında ise korkuluk demontaj ve montaj çalışması yapılmış olup çalışmalar devam etmektedir. Bu Proje ile 78 bin 260 dekar sahayı sulayacak olan “Adana Misis 2. Merhale Cazibe Sulaması” işinin su ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlanacaktır” dedi.   Projenin ayrıntılarına da dikkat çeken Yıldız; Adana’da hayata geçirdiğimiz ve 2020 yılında hizmete almış olduğumuz “Misis 2. Merhale Cazibe Sulaması” ile8 köydeki 78 bin 260 dekar zirai arazinin sulanması sağlanmıştır. Şimdi bu sulama projesine daha fazla su sağlayabilmek için Osmaniye’de inşaat çalışmalarını devam ettirdiğimiz bir projemizin daha sonuna yaklaştık.   AS0 - BSO İsale Kanalları Yükseltilmesi işimiz çalışmaların daha hızlı ilerleyebilmesi adına iki kısımda aynı anda ilerlemiştir. Bu kapsamda; “AS0-BS0 İsale Kanalları Yükseltilmesi İşi” nin fiziki gerçekleşmesi %99 seviyelerinde olup 2021 yılı başında bitirilmesi hedeflenmektedir.  “AS0-BS0 İsale Kanalları Yükseltilmesi 2. Kısım” işi ise % 61 seviyelerinde olup çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir. Bu kanalların yükseltilmesiyle aynı zamanda Osmaniye’de taşkın riski azaltılmakta ve korkuluk sistemi ile özellikle yaz aylarında yörede sıkça meydana gelen boğulma vakalarının da önüne geçilmesi hedeflenmektedir.” dedi.  
Osmaniye’de taşkın ve boğulma vakalarını önleyecek olan proje aynı zamanda Adana’da tarım arazilerine sulama suyu sağlayacak Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel MüdürlüğüAdana ve Osmaniye’ye yaptığı yatırımlarla illerimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

Adana ve Osmaniye’de son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

 

DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

 

Havza ölçekli su yönetimi prensibiyle Osmaniye’de çalışmaları devam eden  “AS0 - BSO İsale Kanalları Yükseltilmesi” işi hakkında yazılı açıklamalarda bulunan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız,“Osmaniye’de yapımı devam eden “AS0-BS0 İsale Kanalları Yükseltilmesi” işinde 36 071 metrelik kısımda kanal yükseltme, 7585 metrelik kısmında ise korkuluk demontaj ve montaj çalışması yapılmış olup çalışmalar devam etmektedir. Bu Proje ile 78 bin 260 dekar sahayı sulayacak olan “Adana Misis 2. Merhale Cazibe Sulaması” işinin su ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlanacaktır” dedi.

 

Projenin ayrıntılarına da dikkat çeken Yıldız; Adana’da hayata geçirdiğimiz ve 2020 yılında hizmete almış olduğumuz “Misis 2. Merhale Cazibe Sulaması” ile8 köydeki 78 bin 260 dekar zirai arazinin sulanması sağlanmıştır. Şimdi bu sulama projesine daha fazla su sağlayabilmek için Osmaniye’de inşaat çalışmalarını devam ettirdiğimiz bir projemizin daha sonuna yaklaştık.

 

AS0 - BSO İsale Kanalları Yükseltilmesi işimiz çalışmaların daha hızlı ilerleyebilmesi adına iki kısımda aynı anda ilerlemiştir. Bu kapsamda; “AS0-BS0 İsale Kanalları Yükseltilmesi İşi” nin fiziki gerçekleşmesi %99 seviyelerinde olup 2021 yılı başında bitirilmesi hedeflenmektedir.  “AS0-BS0 İsale Kanalları Yükseltilmesi 2. Kısım” işi ise % 61 seviyelerinde olup çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir. Bu kanalların yükseltilmesiyle aynı zamanda Osmaniye’de taşkın riski azaltılmakta ve korkuluk sistemi ile özellikle yaz aylarında yörede sıkça meydana gelen boğulma vakalarının da önüne geçilmesi hedeflenmektedir.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.