Dünya Çiftçiler gününü kutladılar

DÜNYA 15.05.2018 - 08:14, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2562+ kez okundu.
 

Dünya Çiftçiler gününü kutladılar

YZO, Denizbank’ın konuğu oldu Denizbank, Dünya Çiftçiler Günü’nde YZO üyelerini ağırladı
Denizbank, Dünya Çiftçiler Birliği Günü dolayısıyla Yüreğir Ziraat Odası (YZO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akın Doğan, YZO Meclis Başkanı Şevket Uludağ, yönetim kurulu üyeleri ve çiftçileri konuk etti. Denizbank Bölge Müdürü Engin Eskiduman ve Yüreğir Şube Müdürü Yahya Öntarhan tarafından düzenlenen kahvaltılı sohbet toplantısında YZO Başkanı Doğan, tarımdaki gelişmeler ve bankacılık sektöründen beklentilerine dair görüşlerini dile getirdi. Denizbank’ın çiftçilere sağladığı kredi destekleri için teşekkür eden Doğan, “Ziraat Bankası’ndan sonra çiftçilere en fazla Denizbank sahip çıkıyor. Dünya Çiftçiler Günü’nde çiftçileri unutmayan Denizbank’a teşekkür ediyoruz.”dedi.  Yüreğir Ovası’nın, 780 bin dekar alanında yılın 365 günü süren üretimiyle Türk tarımının vazgeçilmez bir üssü konumunda olduğunu belirten Doğan, ülkenin en yaygın ve güçlü çiftçi örgütü olarak, tarımın öneminin bilinciyle çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Türkiye nüfusunun üçte birinden fazlasının tarım sektöründen geçimini sağladığını hatırlatan Doğan, “Birçok ülkenin açlıkla mücadele ettiği günümüzde tarımın öneminin tartışılmaz bir gerçek olduğunu hiçbir zaman unutmamamız gerekiyor.” diye konuştu. Tarımın yaz aylarında imalat sanayi ve inşaat sektörünün tamamına yakın istihdam sağladığına dikkat çeken Doğan, şöyle devam etti:  “Gelişmiş ülkelerde bu rakamın yüzde 3-5 düzeyinde olduğu düşünüldüğünde;  Türkiye’nin bir tarım ülkesi olduğu söyleminin gerçekliği bir kez daha anlaşılmaktadır. Ancak, bu yoğun tarımsal sektör nüfusunun milli gelirden aldığı payın yüzde 8-10 düzeyinde olması da üzerinde topyekûn çalışmamız gereken başka bir gerçeği ifade etmektedir. Tarım dünyada modası geçmeyen tek sektördür. Çiftçilerimiz, tüm dünya için artık en değerli meta olan toprağı işleyerek,  en önemli yaşamsal girdi olan ‘gıdayı’ üretiyor. Toprağın ve gıdanın önemi, tüm dünyada yeniden net biçimde anlaşılıyor. Gıda üretimi ve gıda güvenliği geleceğin en önemli küresel sorunu olarak görülüyor. Bizler gibi çiftçi kuruluşlarına bu konuda çabalarını artırma gibi bir görev düşmektedir.” Yaz, kış demeden,  gecesini gündüzüne katarak üretimini sürdüren çiftçinin 2017 yılında milli hasılaya 51,7 milyar dolarlık katma değer; üretici fiyatlarıyla 88 milyar dolarlık üretim gerçekleştirdiğini vurgulayan Doğan, “Adana tarımının kalbi Yüreğir’de atıyor. Ülkemizin toplam karpuz üretiminin yüzde 20’sini, mısır üretiminin yüzde 20’sini, soya’nın yüzde 65’ini, yer fıstığının yüzde 70’ini, narenciyenin yüzde 33’e yakınını tek başına karşılıyoruz.” şeklinde konuştu. Denizbank yöneticileri ise YZO üyelerini ağırlamaktan duydukları mutluluğu dile getirerek, her zaman çiftçinin yanında olduklarını belirtti.
YZO, Denizbank’ın konuğu oldu Denizbank, Dünya Çiftçiler Günü’nde YZO üyelerini ağırladı

Denizbank, Dünya Çiftçiler Birliği Günü dolayısıyla Yüreğir Ziraat Odası (YZO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akın Doğan, YZO Meclis Başkanı Şevket Uludağ, yönetim kurulu üyeleri ve çiftçileri konuk etti.

Denizbank Bölge Müdürü Engin Eskiduman ve Yüreğir Şube Müdürü Yahya Öntarhan tarafından düzenlenen kahvaltılı sohbet toplantısında YZO Başkanı Doğan, tarımdaki gelişmeler ve bankacılık sektöründen beklentilerine dair görüşlerini dile getirdi.

Denizbank’ın çiftçilere sağladığı kredi destekleri için teşekkür eden Doğan, “Ziraat Bankası’ndan sonra çiftçilere en fazla Denizbank sahip çıkıyor. Dünya Çiftçiler Günü’nde çiftçileri unutmayan Denizbank’a teşekkür ediyoruz.”dedi.

 Yüreğir Ovası’nın, 780 bin dekar alanında yılın 365 günü süren üretimiyle Türk tarımının vazgeçilmez bir üssü konumunda olduğunu belirten Doğan, ülkenin en yaygın ve güçlü çiftçi örgütü olarak, tarımın öneminin bilinciyle çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Türkiye nüfusunun üçte birinden fazlasının tarım sektöründen geçimini sağladığını hatırlatan Doğan, “Birçok ülkenin açlıkla mücadele ettiği günümüzde tarımın öneminin tartışılmaz bir gerçek olduğunu hiçbir zaman unutmamamız gerekiyor.” diye konuştu.

Tarımın yaz aylarında imalat sanayi ve inşaat sektörünün tamamına yakın istihdam sağladığına dikkat çeken Doğan, şöyle devam etti:

 “Gelişmiş ülkelerde bu rakamın yüzde 3-5 düzeyinde olduğu düşünüldüğünde;  Türkiye’nin bir tarım ülkesi olduğu söyleminin gerçekliği bir kez daha anlaşılmaktadır. Ancak, bu yoğun tarımsal sektör nüfusunun milli gelirden aldığı payın yüzde 8-10 düzeyinde olması da üzerinde topyekûn çalışmamız gereken başka bir gerçeği ifade etmektedir. Tarım dünyada modası geçmeyen tek sektördür. Çiftçilerimiz, tüm dünya için artık en değerli meta olan toprağı işleyerek,  en önemli yaşamsal girdi olan ‘gıdayı’ üretiyor. Toprağın ve gıdanın önemi, tüm dünyada yeniden net biçimde anlaşılıyor. Gıda üretimi ve gıda güvenliği geleceğin en önemli küresel sorunu olarak görülüyor. Bizler gibi çiftçi kuruluşlarına bu konuda çabalarını artırma gibi bir görev düşmektedir.”

Yaz, kış demeden,  gecesini gündüzüne katarak üretimini sürdüren çiftçinin 2017 yılında milli hasılaya 51,7 milyar dolarlık katma değer; üretici fiyatlarıyla 88 milyar dolarlık üretim gerçekleştirdiğini vurgulayan Doğan, “Adana tarımının kalbi Yüreğir’de atıyor. Ülkemizin toplam karpuz üretiminin yüzde 20’sini, mısır üretiminin yüzde 20’sini, soya’nın yüzde 65’ini, yer fıstığının yüzde 70’ini, narenciyenin yüzde 33’e yakınını tek başına karşılıyoruz.” şeklinde konuştu.

Denizbank yöneticileri ise YZO üyelerini ağırlamaktan duydukları mutluluğu dile getirerek, her zaman çiftçinin yanında olduklarını belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.