EGEMEN’E ZABITAYLA GÖZDAĞI!

GÜNDEM 04.05.2020 - 16:19, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2566+ kez okundu.
 

EGEMEN’E ZABITAYLA GÖZDAĞI!

Adana’da 16 yıldır yayın hayatında olan gazetemize, Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, işyeri açma ruhsatı sordu (!)
Koronavirüsten dolayı her kesim zor günler yaşarken, Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, fırsatçıları, fahiş fiyatla mal satanları bırakıp, kaynağı belirsiz, kimden geldiği belli olmayan ihbarlarla adeta gazete ve televizyon bürolarına baskın yapıyor. Zabıta ekiplerinin Egemen ile birlikte Koza TV’ye de işyeri açma ruhsatı için gittikleri öğrenildi.  BERBERLİĞİ BİZ DE Mİ ÖĞRENECEKSİNİZ? Gazetemiz Kurucusu Hakan Denizli’nin “muhalif” yayınlarından rahatsız olduğu bilinen Büyükşehir Belediyesi’ndeki işgüzarlarla, Başkan Zeydan Karalar’a ‘şirinlik’ yapmak isteyen bazı isimlerin baskının arkasında olduğu ileri sürülüyor. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin AK Partili üyesi Vedat Gündoğan, kendisinin bir basın mensubu olduğunu hatırlatarak, “İlk kez böyle bir şey duyuyorum, işin peşini bırakmayacağım” dedi. Gündoğan, Zabıta Daire Başkanı Tarık Öncel’in kendisine “Prosedürleri öğreniyoruz” dediğini aktardı.  MUHATABIMIZ BELEDİYE DEĞİL SAVCILIK  Gazeteler yayın hayatına başlarken, Cumhuriyet Savcılığı ve Basın İlan Kurumu ile direkt muhatap olunuyor. Gazeteler, bu koşulların ardından mali olarak kayıt altına alınıyor. Valilik her 5 yılda bir gazetecilerin mal varlıklarına ilişkin de bilgi istiyor. Şimdi kamuoyu, Adana’da yayın yapan diğer gazeteler değil de neden Egemen’in baskına uğradığının yanıtını arıyor. Ayrıca gazetelerin işyeri açma izin belgesine ihtiyaçları bulunmuyor, işyeri açma ruhsatının denetimini de  Büyükşehir değil, ilçe belediyeleri yapıyor.  153’E YAPILAN HER İHBARA KOŞUYOR MUSUNUZ? Geçtiğimiz hafta, gazetemiz Kurucusu Hakan Denizli’nin büroda olduğu sırada, Büyükşehir Belediyesi’nden iki zabıta, “Hakkınızda 153 ihbar hattına yapılan bir şikayet var” diyerek Egemen bürosuna geldi. Zabıta ekipleri gerekli evraklar aldıktan sonra ise ayrıldı. Zabıta ekiplerinin her yapılan ihbara ‘koşarak’ gidip gitmedikleri ise merak ediliyor. Gazete yayınlarına da dikkat etmesi gereken zabıta ekiplerinin Büyükşehir Belediyesi’ne ait otogardaki “pis koku” rezaleti için harekete geçip geçmedikleri merak ediliyor.
Adana’da 16 yıldır yayın hayatında olan gazetemize, Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, işyeri açma ruhsatı sordu (!)

Koronavirüsten dolayı her kesim zor günler yaşarken, Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, fırsatçıları, fahiş fiyatla mal satanları bırakıp, kaynağı belirsiz, kimden geldiği belli olmayan ihbarlarla adeta gazete ve televizyon bürolarına baskın yapıyor. Zabıta ekiplerinin Egemen ile birlikte Koza TV’ye de işyeri açma ruhsatı için gittikleri öğrenildi. 

BERBERLİĞİ BİZ DE Mİ ÖĞRENECEKSİNİZ?
Gazetemiz Kurucusu Hakan Denizli’nin “muhalif” yayınlarından rahatsız olduğu bilinen Büyükşehir Belediyesi’ndeki işgüzarlarla, Başkan Zeydan Karalar’a ‘şirinlik’ yapmak isteyen bazı isimlerin baskının arkasında olduğu ileri sürülüyor. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin AK Partili üyesi Vedat Gündoğan, kendisinin bir basın mensubu olduğunu hatırlatarak, “İlk kez böyle bir şey duyuyorum, işin peşini bırakmayacağım” dedi. Gündoğan, Zabıta Daire Başkanı Tarık Öncel’in kendisine “Prosedürleri öğreniyoruz” dediğini aktardı. 
MUHATABIMIZ BELEDİYE DEĞİL SAVCILIK 
Gazeteler yayın hayatına başlarken, Cumhuriyet Savcılığı ve Basın İlan Kurumu ile direkt muhatap olunuyor. Gazeteler, bu koşulların ardından mali olarak kayıt altına alınıyor. Valilik her 5 yılda bir gazetecilerin mal varlıklarına ilişkin de bilgi istiyor. Şimdi kamuoyu, Adana’da yayın yapan diğer gazeteler değil de neden Egemen’in baskına uğradığının yanıtını arıyor. Ayrıca gazetelerin işyeri açma izin belgesine ihtiyaçları bulunmuyor, işyeri açma ruhsatının denetimini de  Büyükşehir değil, ilçe belediyeleri yapıyor. 
153’E YAPILAN HER İHBARA KOŞUYOR MUSUNUZ?
Geçtiğimiz hafta, gazetemiz Kurucusu Hakan Denizli’nin büroda olduğu sırada, Büyükşehir Belediyesi’nden iki zabıta, “Hakkınızda 153 ihbar hattına yapılan bir şikayet var” diyerek Egemen bürosuna geldi. Zabıta ekipleri gerekli evraklar aldıktan sonra ise ayrıldı. Zabıta ekiplerinin her yapılan ihbara ‘koşarak’ gidip gitmedikleri ise merak ediliyor. Gazete yayınlarına da dikkat etmesi gereken zabıta ekiplerinin Büyükşehir Belediyesi’ne ait otogardaki “pis koku” rezaleti için harekete geçip geçmedikleri merak ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.