Eğitim sektörünün sorunları ATOSEV’de masaya yatırıldı

GÜNDEM 21.02.2020 - 13:01, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2009+ kez okundu.
 

Eğitim sektörünün sorunları ATOSEV’de masaya yatırıldı

  Adana, Mersin, Gaziantep ve Hatay’daki meslek odalarına kayıtlı eğitimciler, sektörün sorunlarını masaya yatırdılar.   Adana Ticaret Odası (ATO), Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ile Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) Eğitim Komiteleri, sektörün sorunlarını görüşüp, tartışmak amacıyla ortak toplantı kararı aldı. Her ilde yapılması planlanan ATO, MTSO, GTO, ATSO Eğitim Komiteleri Ortak Toplantılarının Adana’da gerçekleşti. Komitelerin başkan ve üyelerinin katıldığı toplantıya ev sahipliği yapan ATOSEV Başkanı Serdar Hatipoğlu, Türkiye’de eğitim sektöründe dikkat çeken sorunların bölgede de yaşandığını belirterek, “Eğitim sektörü maalesef çeşitli sorunlarla, sıkıntılarla mücadele ediyor. Eğitimcilerin amacı, Türkiye’nin geleceğine yön verecek, ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak bireyler yetiştirmektir. Bu amacı gerçekleştirmek için canla-başla çalışıp mücadele eden eğitimciler olarak, sektörde yaşanan sorunları masaya yatırmak için iş birliği yaptık. Ellerini taşın altına koyan eğitimcilerin daha iyi hizmetler yapabilmelerinin önünü açmak, yatırımların artmasını sağlayacak teşviklerin hayata geçirilmesinin sağlanması gibi talepler, yaşanan sorunların çözümüne yönelik önerileri de ele aldığımız toplantılarımızı, diğer illerde de yapacağız. Sektör temsilcileri ile bir araya gelip, sorunları tartışacak, çözüm yolları arayacağız. Bu toplantılarımızda alınan kararları raporlaştırıp, hazırlayacağımız bir bildiriyle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne de sunacağız, bakanlık nezdinde de girişimler yapılıp, sektörün beklentilerinin karşılanmasını isteyeceğiz” dedi.     

 

Adana, Mersin, Gaziantep ve Hatay’daki meslek odalarına kayıtlı eğitimciler, sektörün sorunlarını masaya yatırdılar.

 

Adana Ticaret Odası (ATO), Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ile Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) Eğitim Komiteleri, sektörün sorunlarını görüşüp, tartışmak amacıyla ortak toplantı kararı aldı. Her ilde yapılması planlanan ATO, MTSO, GTO, ATSO Eğitim Komiteleri Ortak Toplantılarının Adana’da gerçekleşti. Komitelerin başkan ve üyelerinin katıldığı toplantıya ev sahipliği yapan ATOSEV Başkanı Serdar Hatipoğlu, Türkiye’de eğitim sektöründe dikkat çeken sorunların bölgede de yaşandığını belirterek, “Eğitim sektörü maalesef çeşitli sorunlarla, sıkıntılarla mücadele ediyor. Eğitimcilerin amacı, Türkiye’nin geleceğine yön verecek, ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak bireyler yetiştirmektir. Bu amacı gerçekleştirmek için canla-başla çalışıp mücadele eden eğitimciler olarak, sektörde yaşanan sorunları masaya yatırmak için iş birliği yaptık. Ellerini taşın altına koyan eğitimcilerin daha iyi hizmetler yapabilmelerinin önünü açmak, yatırımların artmasını sağlayacak teşviklerin hayata geçirilmesinin sağlanması gibi talepler, yaşanan sorunların çözümüne yönelik önerileri de ele aldığımız toplantılarımızı, diğer illerde de yapacağız. Sektör temsilcileri ile bir araya gelip, sorunları tartışacak, çözüm yolları arayacağız. Bu toplantılarımızda alınan kararları raporlaştırıp, hazırlayacağımız bir bildiriyle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne de sunacağız, bakanlık nezdinde de girişimler yapılıp, sektörün beklentilerinin karşılanmasını isteyeceğiz” dedi. 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.